Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

8:0 po první třetině. Junioři uštědřili Boleslavi debakl!

21.10.2016 · Martina Sikorová
Lepší vstup do zápasu si domácí mladíci nemohli přát. Už po dvaatřiceti sekundách poslal Oceláře do vedení Jan Hladonik a to rozhodně nebylo z třinecké strany vše. Jen v první části se svěřenci trenéra Varadi prosadili ještě sedmkrát a na konci zápasu mohli slavit zatím nejvyšší vítězství v letošní sezóně.
15.kolo, pátek 21.10.2016
Třinec
Ml. Boleslav
11:0
MINI WERK ARENA
Třetiny: 8:0, 2:0, 1:0  Branky a nahrávky: 1. Hladonik (Hrehorčák, Haman), 3. Hrachovský (Lacka, Flok), 5. Lacka (Flok, Irgl), 7. Flok (Lacka, Irgl), 9. Irgl (Lacka), 11. Hrehorčák (Hladonik, Bartko), 18. Flok (Stuchlík, Lacka), 19. Hladonik (Hrehorčák, Kvasnica), 27. Imrich (Hrehorčák, Hladonik), 35. Hrehorčák (G. Radzienciak, Plitko), 50. Haman (Flok, Stuchlík). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 4:9, navíc Jindra (MBL) 5 minut a trest do konce utkání za vysokou hůl. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 53:24. Průběh utkání: 11:0.  
Loubal – Hrachovský, Janiczek, Bartko, G. Radzienciak, Haman, Imrich – Stuchlík, Plitko, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Irgl, Hladonik, Lacka, Kalus
Krofta (5. – 11. Marek) – Linhart, Mašek, Uřidil, Chujac, Šanko, Marček, Mlčoch – Prokop, Musliu, Kuncek, Peterka, Kalaš, Straka, Dančišin, Krejčík, Veselý, Bednařík, Jindra

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Proti Boleslavi začali Oceláři parádně. Časomíra stihla odečíst pouhých třiadvacet sekund a domácí střídačka již slavila první gól, když puk potulující se brankovištěm usměrnil do sítě Jan Hladonik. Vzápětí mohlo být pro hosty ještě hůř. Stuchlík byl zcela sám před Kroftou, poslat puk za záda strážce boleslavské branky se mu ale nepovedlo.

Krátce nato ale svěřenci trenéra Varadi zvedali ruce nad hlavu, to když se prudkou ranou prosadil Ondřej Hrachovský a aby toho nebylo málo, už o necelé dvě minuty později přidal třetí gól Jakub Lacka, jenž v přečíslení zužitkoval přihrávku Floka.

Na velmi nepovedený vstup do zápasu reagovali hostující trenéři vzetím oddechového času a také výměnou brankářů. Od páté minuty tedy hájil klec Boleslavi David Marek, ani on ale čisté konto příliš dlouho neudržel a po střele Adama Floka kapituloval poprvé.

To ale nebylo ze strany domácího týmu vše. V deváté minutě se na pravém kruhu do kotouče opřel Lukáš Irgl, jenž se trefil nad rameno Marka a již po necelých deseti minutách vedli Oceláři o pět branek.

Ani tehdy se ale kanonáda Třince nezastavila. Po faulu Mlčocha hráli svěřenci trenéra Varadi v pěti proti čtyřem, po přihrávce Jana Hladonika se prosadil Patrik Hrehorčák a bylo to již o šest přesných tref. Po tomto gólu hostující trenéři sáhli k dalšímu střídání brankářů a do klece se znovu postavil Michal Krofta.

Krátce nato mohla Boleslav nepříznivý stav alespoň zmírnit, únik Prokopa ale zastavil vracející se Imrich, který vypíchl hostujícímu útočníkovi puk z hole. Nedáš? Dostaneš. V přečíslení dva na jednoho přihrál Flok Kryštofu Stuchlíkovi, jenž překonal boleslavského gólmana a v závěru této části ještě navýšil náskok Třince Jan Hladonik trefou pod horní tyč.

Boleslav ve druhé třetině vyrovnala hru, k ohrožení Loubala se ale hráči v zeleném dostávali jen velmi těžko a radovat se tak nemohl ani Krejčík, jenž branku svého soupeře z pravého kruhu o pár centimetrů minul.

Ve třiadvacáté minutě utkání skončilo pro Jindru. Hostující útočník zasáhl vysokou holí Hrachovského a po tomto faulu následovala delší přestávka, jelikož z ledové plochy bylo třeba uklidit velké množství krve.

Faul na svého spoluhráče Oceláři potrestali v sedmadvacáté minutě poté, co se prudkou ranou od modré čáry prosadil Ondřej Imrich. Boleslav se o chvíli později snažila kontrovat z přečíslení, nepřesná přihrávka ale celou útočnou akci zhatila.

Poté padla hranice magické desítky, to když ráně Radzienciaka od modré čáry pomohl do sítě Patrik Hrehorčák. Vzápětí se velmi dobrým zákrokem blýskl Krofta. Boleslavský gólman předvedl tygří skok proti střele Kvasnicy do odkryté části klece a zabránil tak dalšímu gólu.

Do závěrečné části vstoupili hosté velmi aktivně. Na Loubala ovšem nevyzrál ani Mlčoch, proti jehož střele od modré předvedla domácí jednička efektní zákrok lapačkou a ani Musliu. Nejproduktivnější hráč hostů tečoval kotouč těsně před třineckou brankou, ovšem bez většího úspěchu.

V padesáté minutě se do kolonky střelců zapsal také kapitán Filip Haman, jenž tečoval mimo dosah Krofty střelu Floka. Hned vzápětí byly k vidění další dobré šance. Kalus ale pouze napálil brankovou konstrukci a radovat se nemohl ani Straka. Útočník s patnáctkou na dresu zakončoval z těsné blízkosti, Loubal mu ovšem radost z gólu sebral a Oceláři tedy udrželi čisté konto i ve třetím zápase v řadě.