Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pavel Sajler: Na hráčích je vidět velký zájem zlepšit svou výkonnost

14.05.2014 · Martin Stebel
Přípravný cyklus "na suchu" obvykle v časovém harmonogramu profesionálního hokejisty nepatří k oblíbeným činnostem. V podstatě každý hráč vám však sdělí, že to je nezbytná nutnost. Oceláři v těchto dnech tráví čas na kempu v Nízkých Tatrách. O jeho náplni byla řeč s kondičním trenérem Pavlem Sajlerem.

Stejně jako v minulých rocích Ocelářům tvoří domovskou základnu Mikulášská chata v Jasné. Tvrdé tréninkové dávky probíhají v blízkém okolí jak v dopoledním čase, tak rovněž odpoledne: "Tréninkový režim je obdobný jako v předchozích sezonách. Program začíná ranním výběhem kolem plesa. Dále následují dvě hlavní tréninkové fáze dopoledne a odpoledne. Večer hráči absolvují regenerační procedury včetně masáží. Všechny tréninky jsou "outdoor" a probíhají v nadmořské výšce nad 1100m. Převážně se zaměřujeme na sílu a vytrvalost," vysvětluje kondiční expert.


Rozcvička Ocelářů u hotelu Junior.

"Koncept tréninku se příliš neliší od předchozích let, pouze zkvalitňujeme náplň tréninků. Zvyšujeme důraz na silovou přípravu. Musím přiznat že s přihlédnutím k tomu, že absolvujeme první týden přípravy, tak hráči odpracovali větší objem silového tréninku než v předchozích sezonách. S dosavadním průběhem letní přípravy jsme spokojeni. Na hráčích je vidět velký zájem zlepšit svou výkonnost a vybojovat si dobrou pozici v týmu. Všichni si uvědomují, že kvalitní letní příprava je základem úspěšné sezony," tvrdí starší z bratrské dvojice Sajlerů.


Stejně jako v minulých rocích také letos nechybí kruhové tréninky.

V samotném úvodu přípravného období jsou práce a odborný dohled kondičního trenéra naprosto klíčové. Zcela logicky se tedy na mysl podsouvá otázka, jak přesně vypadá spolupráce s hlavní trenérskou dvojicí: "Koncept první poloviny sezony, náplň tréninků i jeho vedení probíhá v naší režii. Hokejoví trenéři pochopitelně bedlivě monitorují průběh tréninků, nasazení a přístup jednotlivců k tréninku. Upozorňují jednotlivce i tým na detaily v kvalitě provedení cviků a celého tréninku," říká rodák ze severočeského Chomutova.


Panoráma Nízkých Tater po výšlapu na sjezdovku.

Podstatnou část území České republiky v těchto dnech zasáhly vydatné dešťové srážky. Nejinak je tomu v poněkud drsnějším vysokohorském prostředí u našich východních sousedů. Tréninkové období, kterému se obecně říká "na suchu", je tedy paradoxně "na mokru": "Počasí je deštivé a chladné, ale trénujeme většinou pod střechou jednoho z hotelů. Na dešti jsme trénovali zatím jen jednou, takže s počasím problémy nemáme. Snažíme se využít maximálně vysokohorského ovzduší i nadmořské výšky pro zlepšení kondice. Věřím, že náš tým bude na sezonu po fyzické stránce kvalitně připraven."