• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Teplý má dvě asistence a říká: Góly přijdou

Z jasně rozehraného zápasu bylo nečekané drama. Oceláři s Bílými Tygry nejprve ztratili tříbrankové vedení, ale čtyři minuty před koncem si ho zásluhou vítězné trefy Tomáš Kundrátka vzali zpět. Utkání s novináři hodnotil útočník Michal Teplý, který v něm zaznamenal dvě asistence.

Má za sebou nejlepší večer v třineckém dresu.

Útočník Michal Teplý se dvěma asistencemi podílel na výhře Ocelářů 6:3 proti týmu, ve kterém svou extraligovou kariéru před lety začal. A proti týmu, který vede trenér Filip Pešán, se kterým si v minulosti u reprezentace moc nesedl.

Byla to motivace? "Abych řekl pravdu, tak ne," prohlásil Teplý s tím, že už se k minulosti a sporům s Pešánem nechce vracet. "Protože už jsem o tom řekl dost a nevím co říct znovu."

Pak už Teplý mluvil jen o třineckém vítězství a svém výkonu. "Zápas se mi dnes povedl, přesně takový jsem potřeboval. Z mé strany je to hodně o tom nastavit se dobře v hlavě, dneska mi to vyšlo. V Třinci už jsem pár zápasů odehrál, jsem každým zápasem na ledě jistější systémem i spoluhráči okolo. Cítím se silnější," říká Teplý navzdory tomu, že po povedené letní přípravě stále čeká na první extraligovou trefu v Třinci. "V hlavě to možná trošku mám, ale věřím, že to přijde. V přípravě mi to tam padalo a až mi to spadne do branky i v lize, zase se trošku uklidním. Dneska mám dvě asistence, to je fajn," řekl Teplý.

"Jen je škoda, že jsme udělali ze zápasu drama. Šli jsme do třetí třetiny s vedením (3:1), které by dobré týmy měly udržet, nedostat gól a zápas si do konce pohlídat. Bohužel jsme pak udělali nějaké chyby, soupeř se na nás dotáhl a fakt, že jsme vyhráli, je nakonec i o porci štěstí," dodal pokorně Teplý.

Oceláři hrají doma znovu v neděli, v rámci 9. kola Tipsport extraligy hostí od 17 hodin Plzeň.