• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři dvakrát dotáhli manko, v Kladně ale prohráli

Rytíři Kladno
ÚTERý 1. 10. 2024
Tipsport extraliga
3 : 2

(1:0, 2:2, 0:0)

ČEZ stadion

HC Oceláři Třinec

V sedmém kole hráči s drakem na prsou zavítali na led Kladna, domů se nakonec Oceláři vraceli s prázdnou. Třinečtí v utkání dvakrát smazali jednobrankový náskok domácího celku, na třetí branku už ale Slezané nezareagovali a prohráli 2:3. Branky Třince vsítili Marian Adámek a David Cienciala.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 11. Jarůšek (Filip, Šenkeřík), 31. Strnad (Pietroniro), 35. Melka (Jarůšek, Smoleňák) – 26. Adámek (Vrána, Dravecký), 32. Cienciala (Čacho, Nedomlel). Rozhodčí: Ondráček, Vrba – Svoboda, Blažek. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2934. Střely na branku: 25:32. Zblokované střely: 13:13. Hity: 8:5. Vhazování: 35:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rytíři Kladno

Brízgala (Lukeš) – Ticháček (A), Mendel, Pietroniro, Šenkeřík, Nemčík, Hanousek, R. Jeřábek – Tralmaks, Hults, M. Procházka (A) – Smoleňák, Melka, Jarůšek – Pytlík, Filip, Jágr – S. Redlich, Bláha, Strnad – Straka.

HC Oceláři Třinec

Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin (A), Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek, Mrtka – Daňo, Nestrašil, Sikora – Cienciala, Vrána (C), Kurovský – Teplý, Roman, Addamo – Dravecký, Čacho, Hrehorčák.

Do utkání na ledě Kladna Oceláři naskočili bez nemocného Libora Hudáčka, jeho místo v první formaci zaujal Petr Sikora. Do branky se postavil Ondřej Kacetl, který hned po padesáti vteřinách musel řešit střelu Melky z mezikruží, kotouč ale zamířil nad branku. O půl minuty později se svou první šancí přispěchali Slezané, Nestrašilovu střelu z pravé strany ale Brízgala zneškodnil.

Oceláři od třetí minuty hráli první přesilovou hru, faul Pytlíka ale hosté nepotrestali. V deváté minutě byl vyloučen Čacho, Kladno v početní výhodě nejprve Pytlíkem zahodilo velkou šanci, další pokus už ale skončil v třinecké brance. Kacetl sice vyrazil střelu Filipa, na dorážku Richarda Jarůška už brankář Slezanů nedosáhl.

Své vedení mohli Středočeši navýšit v přesilovce od třinácté minuty, kdy na trestnou lavici putoval Kundrátek, Kladnu ale tato herní situace nevyšla, byť Rytíři minutu a dvacet vteřin od vhazování drželi Třinec pod tlakem. Do kabin se poprvé šlo s jednobrankovým vedením Kladna.

FOTO: Rytíři Kladno

Vstup do prostřední dvacetiminutovky vyšel lépe Ocelářům. Ve čtyřiadvacáté minutě se do dobré příležitosti dral Kurovský, domácí obránci ale dokázali včas zakročit. Hrát se následně na chvíli přestalo, když za se Brízgalovou brankou objevila díra v ledu, rychlý zásah domácích ledařů ale hru opět obnovil a Třinec srovnal. Střela Mariana Adámka prošla od modré čáry až do kladenské sítě, skvělou práci na brankovišti odvedl Hrehorčák.

Od poloviny druhé třetiny se v kladenské haly začaly dít velké věci. V jednatřicáté minutě Petroniro zachytil třinecké vyhození, namazal Jakubu Strnadovi, který z mezikruží poslal puk pod horní tyč Kacetlovy branky. O čtyřicet jedna vteřin později hosté srovnali, nahození Davida Ciencialy si do vlastní branky nešťastně tečoval Nemčík.

Za další tři minuty se skóre opět měnilo, znovu ve prospěch Kladna. Zakončení Jarůška z pravé strany vyrazil Kacetl pouze před sebe, z brankoviště pohotově do sítě dorážel Antonín Melka. V sedmatřicáté minutě dostali Oceláři příležitost ke srovnání, když za katr usedl Nemčík, do největší šance se ale dostal domácí Strnad, který ujel po levé straně, kličkou s hokejkou mezi nohami ale proti Kacetlovi neuspěl.

FOTO: Rytíři Kladno

Hned na startu posledního dějství byl na čtyři minuty vyloučen Pietroniro, za další dvě minuty jej následoval Nemčík, Oceláři tak měli k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. Střelecky velice aktivní byl Teplý, po změně formace pak Kundrátek s Marinčinem. Největší příležitost ale nevyužil Nestrašil, který pálil do tyče.

Pět minut před třetí sirénou usedl na trestnou lavici Jágr, Oceláři ale nezužitkovali ani tuto příležitost ke srovnání stavu. Jednaosmdesát vteřin do konce třetí třetiny to z modré čáry zkoušel Adámek, Brízgala ale vyrazil kotouč do ochranné sítě. Trenér Moták si následně vzal time-out, Kacetl zůstal na střídačce a hosté to zkusili v šesti. Třinecký risk ale ukončil faul Daňa, Oceláři tak srovnat nedokázali.

OHLASY TRENÉRŮ

David Čermák (Rytíři Kladno): „Nám nezbývá nic jiného, než to urvat bojovností. Před začátkem sezony jsme byli podceňovaní, chtěli jsme se zlepšit především v domácím prostředí, kde se loni nebodovali, to se zatím daří. Je to o nasazení, bojovnosti, pohybu. Chtěli jsme využít našeho menšího hřiště, což zatím vychází. Oslabení tři na pět je o blokování střel, tam se kluci obětovali, co prošlo, to pochytal Brizgy. Na oba naše gólmany je zatím spoleh.“

Zdeněk Moták (Oceláři Třinec): „Zápas byl vyrovnaný, bohužel jsme ve třetí třetině spoustu příležitostí neproměnili, nedali jsme gól ani v přesilové hře pět na tři. To rozhodlo. Domácí byli velice bojovní, bojovnější než my. V přesilovce chybělo důraznější zakončení, šance jsme si vytvářeli, ale bohužel jsme je neproměňovali. Tady je malé hřiště, bránící hráči soupeře hráli velice dobře v předbrankovém prostoru, nikam nás nepouštěli. My se tam potřebujeme dostávat a dávat góly z dorážek.“

Jméno G A +/- TM
Marian Adámek 1 0 -1 0
David Cienciala 1 0 0 0
Justin Addamo 0 0 0 0
Viliam Čacho 0 1 1 2
Marko Daňo 0 0 0 2
Vladimír Dravecký 0 1 1 0
Patrik Hrehorčák 0 0 1 0
Bohumil Jank 0 0 0 0
Ondřej Kacetl 0 0 0 0
Tomáš Kundrátek 0 0 0 2
Daniel Kurovský 0 0 0 0
Martin Marinčin 0 0 -1 0
Radim Mrtka 0 0 0 0
Richard Nedomlel 0 1 1 0
Andrej Nestrašil 0 0 0 0
Miloš Roman 0 0 -1 0
Petr Sikora 0 0 -1 0
Adam Smith 0 0 0 0
Michal Teplý 0 0 0 0
Petr Vrána 0 1 0 0