• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři se chtějí přiblížit play off Ligy mistrů, hostí švédské Växjö!

Hokejová sezona nabrala hned na začátku pěkně svižné tempo, sotva se Oceláři vrátili z prvního evropského tripu, už je tady další série těžkých zápasů v Lize mistrů: Úřadující čeští šampioni se navíc poprvé představí doma, ve WERK ARENĚ ve čtvrtek v 17:00 (živě na kanálu Sport 2) hostí švédské Växjö. Buďte u toho!

Fanoušci Ocelářů, pozor! 

Do Třince míří opravdová hokejová kvalita, Oceláři už ve čtvrtek ve WERK ARENĚ v rámci Ligy mistrů přivítají jeden z nejúspěšnějších švédských klubů dekády. Pod Beskydy míří Växjö Lakers. Tým, který v posledních šesti sezonách opanoval nejvyšší švédskou soutěž hned třikrát! 

Třetí utkání základní skupiny Ligy mistrů startuje v Třinci ve čtvrtek v 17:00, přímým přenosem jej vysílá stanice Sport 2. 

Takřka všechny vstupenky na zápas byly ke středečnímu poledni vyprodány, v on-line rezervačním systému se ale nadále budou uvolňovat nevyzvednuté rezervace. Klub zároveň znovu apeluje na majitele permanentních vstupenek, kteří na zápas nedorazí, aby do volného prodeje uvolnili své místo. Dají tím šanci nejen dalším fanouškům vidět naživo Oceláře, ale také Ocelářům k ještě lepší podpoře tribun!

Informace o tom, jak můžete své místo v hale uvolnit do prodeje, si můžete přečíst ZDE

Sezona nabírá hned na začátku z pohledu Ocelářů velmi svižné tempo. V pondělí nad ránem se tým trenéra Zdeňka Motáka s pěti získanými body vrátil z těžkého tripu v Lausanne a Rouen a po krátkém volnu už mají hráči zase plnou hlavu náročných bojů v Lize mistrů. Do ní díky dvěma výhrám čeští šampioni vstoupili luxusně, hotovo ale zdaleka není. K jistotě postupu do play off by se  Třinečtí rádi přiblížili už tenhle týden ve dvou domácích zápasech. Nejprve je ve čtvrtek čeká Växjö, v sobotu pak švýcarský Fribourg. 

"Přijede švédský tým, dobře bruslící. Hrají agresivní, celoplošný hokej s aktivním napadáním. Nečeká nás nic jednoduchého, Växjö je velmi kvalitní tým. Budeme si chtít pomoct přesilovkami, v prvních dvou zápasech jsme jich moc neměli. Musíme si pro ně jít aktivitou, na pár věcech jsme v týdnu pracovali a věřím, že se v naší hře projeví," řekl asistent třineckého trenéra Jiří Raszka. 

"Čeká nás podobný tým jako Lausanne. Tým aktivní na puku se šikovnými individualitami. Proto musíme být silní v útočném pásmu a snažit se hrát více s kotoučem. Být produktivní, jít si pro přesilovky, které zejména v Lize mistrů mohou hrát velkou roli," doplňuje kouč.

Oceláři jsou až na tři dlouhodobé marody Martina Růžičku, Andreje Nestrašila a Jakuba Jeřábka komplet. Do vyřazovací části Ligy mistrů postupuje šestnáct ze čtyřiadvaceti týmů. V minulé sezoně bylo k jistotě postupu potřeba ve skupině uhrát minimálně devět bodů a podobné to bude i letos. A tak jsou počty jednoduché: Oceláři potřebují ještě minimálně jednou, nejlépe však dvakrát zvítězit. 

Poprvé jim k tomu pomůže také domácí prostředí. Třinečtí fanoušci ve čtvrtek půjdou poprvé v sezoně na ostrý soutěžní zápas, navíc proti nesmírně kvalitnímu soupeři. Växjö, to je s trochou nadsázky hegemon švédské soutěže, jedna z aktuálně nejsilnějších hokejových značek v Evropě. Byť na první pohled může tenhle klub z malého městečka na jihovýchodě Švédska nenápadně, je to právě Växjö, které se stalo za posledních šest sezon hned třikrát švédským mistrem. 

V té poslední Växjö obsadilo jen těsně druhé místo po základní části, následně nestačilo v šesti zápasech v semifinále na Rögle. 

Do letošního ročníku Ligy mistrů Švédové nevstoupili úplně ideálně. V prvním domácím zápase sice porazili Eisbären Berlín 3:1, v tom druhém ale o víkendu nestačili velmi překvapivě na anglický Sheffield a podlehli mu před vlastními diváky v prodloužení 2:3. A právě toto zaváhání se budou Seveřané snažit v Třinci napravit.