• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Martin Růžička převzal z rukou primátorky Cenu města Třinec

Třinecký útočník Martin Růžička, který byl jako hráč na ledě u všech šesti mistrovských titulů Ocelářů, v úterý večer z rukou primátorky Věry Palkovské převzal jedno z největších ocenění: Cenu města Třinec za mimořádné zásluhy při propagaci ledního hokeje a za celoživotní přínos třinecké hokejové komunitě.

Martin Růžička si ocenění převzal na pódiu společenského večírku pro partnery a sponzory klubu, jeho celoživotní přínos pro Oceláře a město je nezpochybnitelný. Jako hráč byl u všech mistrovských titulů, je zároveň rekordmanem prakticky ve všech historických statistikách klubu. 

„Martine, vím o Vás, že jste pověrčivý a zakládáte si na rituálech. Od města nyní obdržíte cenu, kterou můžete obdržet jen jednou za život a nebude se to opakovat. Přeji Vám však, aby se i v budoucnu opakovaly jiné vaše rituály, třeba ten, při kterém zvedáte nad hlavu pohár mistra extraligy, a to nejlépe v třineckém dresu,“ řekla primátorka statutárního města Třinec Věra Palkovská na pódiu dojaté legendě klubu. 

„Že tohle ocenění dostanu jsem se dozvěděl až ráno, překvapilo mě to. Neměl jsem o tom do poslední chvíle nejmenší tušení a moc si téhle ceny vážím. Člověku dojde, že tohle je velké ocenění. V první chvíli jsem vůbec netušil, co mám na to říct,“ řekl Martin Růžička. 

„Pamatuju si, když jsem v roce 2010 do Třince poprvé přijel. Jel jsem kolem železáren a byl nervózní, co mě v novém klubu a městě čeká. Když se ohlédnu zpět, bylo to nejlepší životní i kariérní rozhodnutí. Povedlo se mi tady dosáhnout věcí, o kterých jsem ani nesnil,“ pokračoval třinecký hráč. 

„Za to vše patří poděkování klubu, všem lidem kteří pro něj pracují, rodině, městu i fanouškům. Ještě jednou děkuji.“