• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Adámek: Těžký zápas. A teď jdeme na Javorový!

Poprvé v dospělé kariéře vedl Oceláře do zápasu v roli kapitána, svůj tým dovedl k vítězství. Po utkání právě Marian Adámek výhru 4:2 ve Frýdku-Místku zhodnotil. "Těžký zápas, makáme na maximum. Ve středu jdeme na Javorový," pozval fanoušky po utkání ke společnému výšlapu.

Oceláři mají za sebou prví přípravný zápas, ve Frýdku-Místku dokázali zvítězit 4:2. Jak bys zápas zhodnotil? 

Byl to fyzicky hodně náročný zápas. Měli jsme včera i dneska těžké tréninky, brali jsme to hodně jako kondiční přípravu. Utkání nebylo svázané systémem, dost se jezdilo. Zítra máme další trénink, tak to v létě je. Musíme se hlavně připravit fyzicky. 

Jaké to je hrát zimní sport v tak tropickém počasí?

Je to zvláštní. Jeli jsme na zápas a já si říkal: To už je tady další sezona? Pauza utekla hodně rychle. Tady v Polárce je to ale v pohodě, není tady horko. Dalo se to, náročné to bylo spíše kvůli tréninkům, které máme náročné. 

Utkání sledovala vyprodaná aréna, fanoušci vytvořili skvělou kulisu. Co na to říkáš?

Je skvělé, co se podařilo za poslední roky vybudovat. Jak celý region žije hokejem. Mít plnou halu na přípravák je paráda. 

Poprvé od juniorů si šel do zápasu jako kapitán, jaký to byl pocit?

Je to přípravák, bylo to symbolické. Samozřejmě je to hezký pocit, ale taky nic velkého. Céčko vrátím. Sám jsem pokladník a dělal jsem si srandu, že tohle pravidlo ruším. Dělal jsem si srandu, něco budu muset do kasy přispět. 

Jaké budou další dny Ocelářů?

Zítra těžký trénink ráno, odpoledne jdeme s fanoušky na Javorový a pozítří nás čeká další těžký trénink. V tom vedru je to náročné, musíme se o sebe dobře starat, dbát na regeneraci, ať se nic nikomu nestane. První zápas nám potvrdil, že restů ve hře máme ještě hodně, čeká nás spousta práce.