• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři zahájili přípravu na ledě, chybí jen trojice marodů

Bez trojice rekonvalescentů Oceláři naplno trénují na ledě. Trenér Zdeněk Moták má vyjma Martina Růžičky, Andreje Nestrašila a Jakuba Jeřábka k dispozici kompletní tým i nové asistenty. V přípravě na blížící se sezonu sehrají úřadující čeští multišampioni čtyři přípravné duely.

Ve WERK ARENĚ se trénuje už třetí týden, po dvou náběhových a dobrovolných týdnech v pondělí Oceláři vyjeli na led kompletní a začali s přípravou na novou hokejovou sezonu. Chybí pouze dlouhodobí marodi Martin Růžička, Andrej Nestrašil a Jakub Jeřábek. 

Všichni tři zůstávají v péči lékařů a fyzioterapeutů, připravují se zatím individuálně. Zda stihnou či nestihnou samotný začátek sezony, to zůstává nejasné. "Každý z nich je v jiné fázi svého zranění, na žadného z nich nechceme tlačit. Kluci jsou v péči našich lidí a na led půjdou až ve chvíli, kdy dostanou od lékařů zelenou a kdy se i oni sami na to budou cítit. Jsou to naše opory, mají toho za sebou hodně, nemám o ně strach," prohlásil hlavní trenér Zdeněk Moták.

První trénink Ocelářů v takřka kompletním složení totiž sledovali také zástupci médií.

Nejen novináři byli zvědaví na nové posily, s týmem trénují Michal Teplý, Justin Addamo i obránci Bohumil Jank a Marek Hrbas. Každý do WERK ARENY přišel s něčím jiným. "Michal Teplý je šikovný hráč s dobrým zakončením, Justin je zase fyzicky velmi dobře vybavený útočník, Bohumila Janka myslím nemusím představovat, protože to je v extralize velmi známý bek nejen svou obětavostí. Marek Hrbas přišel primárně do Frýdku-Místku, ale nějaký čas ještě bude trénovat s námi, abychom ho jako trenéři poznali. Je to totiž hráč, kterého v případě potřeby využijeme i v Třinci," řekl Moták.

Ten do nové sezony vstupuje s novými asistenty Markem Malíkem, který se k A týmu přesunul po úspěšném působení u třineckého dorostu, a Jiřím Raszkou, který se do organizace vrátil z Havířova. 

Oceláři v přípravě odehrají čtyři přípravná utkání, všechna v Moravskoslezském regionu. Začnou 13. srpna na ledě partnerského Frýdku-Místku, hned další týden (20. a 22. srpna) vyzvou doma ve WERK ARENĚ Slovan Bratislava a Banskou Bystrici. Generálkou na ostrý start sezony bude derby ve Vítkovicích, které v Ostravar aréně Oceláři odehrají 29. srpna. 

Sezona Třinci startuje 6. září prvním duelem Champions Hockey League v Lausanne. Prvním duelem nového ročníku Tipsport extraligy bude ve středu 18. září mač na Spartě.