• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Kurovský: V naší hře byla obrovská obětavost

Bodová série pokračuje. Oceláři na ledě pražské O2 areny sehráli vyrovnaný zápas, ale z vítězství 3:2 po prodloužení se nakonec radovali sparťané. Pozápasový komentář poskytl útočník Daniel Kurovský, který zaznamenal již stý start v třineckém dresu v rámci základní části.

Po sedmé v řadě se vám podařilo v extralize bodovat. Přesto je to dnes „pouze“ jeden bod z ledu Sparty. Co podle tebe chybělo k tomu, abyste zápas v koncovce zlomili na svou stranu?

Byli jsme často vylučováni. Navíc Sparta nás dobře bránila a přečíslovala, a tudíž jsme se nedostávali do nějaké většího tlaku a neměli tak ani příliš mnoho šancí. 

Vstup do utkání vám vyšel na výbornou, když jste po krásné kombinaci šli rychle do vedení. Zkrátka ideální start. Pak ovšem přišli početní nevýhody, ve kterých Sparta znovu ožila…

Hra se kouskovala a někteří hráči tak byli ve hře více než jiní. Možná proto jsme neměli žádný trvalejší tlak, neboť hra byla rozkouskovaná v podstatě po celý zápas. 

A i přesto jste během oslabení inkasovali pouze jedenkrát, a to ještě při oslabení třech proti pěti. Bylo tedy vidět, že se o dobrou hru v početních nevýhodách můžete opřít a v klíčových momentech oslabení dokážete ubránit. To můžete vnímat jako pozitivní zprávu, třeba směrem k pozdější fází sezóny…

Tam byla obrovská obětavost, a to nejen u obránců, ale vlastně u všech hráčů na ledě. Zblokovali jsme velké množství střel a Káca (Ondřej Kacetl) chytil vše, co se dalo. Myslím, že právě díky zblokovaným střelám se Sparta dokázala prosadit jen v té dvojnásobné přesilovce. 

Každopádně jste se do zápasu dokázali vrátit a vyrovnáním si vynutili prodloužení. Tam už to bylo o jedné akci a bohužel dnes byli těmi šťastnějšími domácí. Nicméně myslíš, že to byl právě týmový výkon, který vás dokázal znovu nakopnout?

Ano. Hnali jsme se za vyrovnáním a padlo to tam, byť i s trochou štěstí. Samozřejmě nás ale mrzí, že jsme v prodloužení nedokázali urvat ještě jeden bod navíc.