• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Moták po premiéře v CHL: Velká zkušenost, ponaučíme se!

Ač zklamaný z výsledku, zápas hodnotil s nadhledem a bez větších emocí. Trenér Zdeněk Moták navzdory prohře s Rapperswilem 6:7 po nájezdech bere zápas s předním švýcarským celkem jako velkou zkušenost, ze které se Oceláři do příštích bojů poučí.

Jak moc mohou promluvit nová pravidla Champions Hockey League do vývoje konkrétních zápasů? 

Utkání mezi Oceláři a švýcarským Rapperswilem možná bude jedním z nejlépe vypovídajících vzorků. 

Třinec měl v úvodním zápase Ligy mistrů dlouho nakročeno k vítězství, ještě na začátku třetí třetiny vedl nad třetím celkem švýcarské ligy vysoko 5:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měly přijít komplikace. Než přišlo dvojí vyloučení, dlouhá přesilovka soupeře pět na tři a v ní dva góly, které Jona Lakers vrátily do hry. 

"Teď tohle pravidlo nenávidím," řekl Zdeněk Moták v pozápasovém rozhovoru. "Ale pro všechny je stejné, platí a my o něm věděli."

Zkušený kouč ale jinak zápas hodnotil s nadlehem. Třinec sice nakonec doma švýcarskému celku podlehl 6:7 v prodloužení. Bláznivý závěr nabídl velké drama, Oceláři při hře bez brankáře vyrovnali, pak mohli sami rozhodnout, ale střelu Daňa zastavila tyč. Následoval brejk a erupce radosti na druhé straně. Pro nestranného diváka snový hokejový večer, pro Oceláře s trpkým koncem. 

"Mně se zápas líbil. Za stavu 5:2 jsme byli lepší, měli herní i střeleckou převahu. Podávali jsme kvalitní výkon, o vítězství nás připravily ty dva fauly," řekl Moták a chválil si i skvělou atmosféru. Ze Švýcarska přijely tři stovky fanoušků, dohromady ve WERK ARENĚ fandilo až do konce tři a půl tisíce diváků.

"Přesně proto se Champions Hockey League hraje. Měli jsme možnost ve skvělé atmosféře narazit na jiného soupeře, jiný herní projev. My se ponaučíme. Poučíme se z toho, co jsme dnes nezvládli. Tenhle zápas nám dal další velkou zkušenost."