• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Sikora: Motivace zahrát si za Oceláře je obrovská

Pohádkový rok zatím prožívá velký talent třinecké organizace, útočník Petr Sikora na jaře sbíral medaile s dorostem i juniorkou, o víkendu byl u velkého úspěchu reprezentace na Hlinka Gretzky Cupu a nyní se zapojil do přípravy s prvním týmem Ocelářů. Jejich dres obleče také ve čtvrtek, proti Frýdku-Místku nastoupí v jedné formaci s Richardem Pánikem.

Ani ve snech by poslední měsíce své hokejové kariéry nenamaloval růžověji, útočník Petr Sikora je ve sportovním laufu. Nejprve titul s dorostem, pak stříbro s juniorkou a na klubové úspěchy navázal také v reprezentaci, v sobotu si s ní zahrál finále ostře sledovaného Hlinka Gretzky Cupu proti Kanadě a odměnou za velký úspěch je mu také pozvánka do prvního týmu Ocelářů.

"Máloco by šlo asi vymyslet lépe, tohle je super," vypáčil ze sebe Petr Sikora v úterý, když slezl z ledu. S áčkem Ocelářů si zatrénoval vůbec poprvé, už ve čtvrtek ho čeká také premiéra v dospělé kategorii.

Sedmnáctiletý český reprezentant nastoupí jako centr druhé formace do úvodního přípravného utkání sezony proti Frýdku-Místku. "Moc si toho vážím, jsem za tuhle šanci moc rád. Vždyť to bude moje premiéra mezi muži, navíc přímo za Třinec," říká odchovanec klubu s nadšením. 

S tím se vrátil domů i po fantastické reprezentační akci. Češi měli na Hlinka Gretzky Cupu na lopatě i Kanadu, už samotný postup do finále od nich přitom nikdo nečekal. Sikora i s dalšími čtyřmi spoluhráči z třinecké akademie na soupisce reprezentace ale pobláznili celou Břeclav, kupředu je nakonec hnal po strop zaplněný stadion. "Byl to super zážitek, turnaj, na jaký budeme vzpomínat dlouho. Byla to jízda, hráli jsme skvěle a užili si spoustu legrace. A hlavně, já nikdy nezažil hrát v takové atmosféře, přišlo snad pět tisíc diváků a všichni skandovali, to bylo šílené," září Sikora ještě teď. 

A to i díky tomu, že další zážitek může brzy přijít. Hned v prvním přípravném zápase Ocelářů by si Petr Sikora měl zahrát v jedné formaci s Richardem Pánikem, jednou z největších letních posil. Slovenským reprezentantem, který před čtrnácti lety také v sedmnácti letech za Oceláře v extralize začínal, aby následně odehrál více než pět set zápasů v NHL. 

"To je jedna z dalších šíleností, které se mi teď v kariéře dějí. Snad to vyjde a opravdu si vedle něj zahraju, byl by to pro mě skvělý zážitek a velká škola," říká skromně Sikora. V minulé sezoně válel jak v dresu třineckého dorostu, tak v juniorce. V dorostu nasbíral ve čtrnácti zápasech jednadvacet bodů, pak zazářil i při zlatém play off. 

Nyní Sikora bojuje o místo v kádru A týmu, i příští rok stráví v organizaci. A bude jen na něm, jestli urve první minuty v dospělé extralize, nebo zamíří do partnerského Frýdku-Místku či třinecké juniorky. "Motivace hrát za Oceláře je obrovská, pro mě je to velká pocta. Budu se snažit, abych si nějaké zápasy zahrál. V tuhle chvíli by byl i jeden super, ale já jich chci hrát co nejvíc," říká Sikora. "Na prvním tréninku jsem poznal, že jsou kluci silnější a rychlejší, ale jinak hrajeme pořád jen hokej," říká.