• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Vyberte nejlepšího Oceláře finále

Oslavy čtvrtého titulu jsou pomalu u konce, fanouškům ale zbývá ještě jedna milá povinnost: Vybrat nejlepšího hráče finálové série z této trojice nominovaných!

Daniel Voženílek

Potvrdil pověst, která ho předcházela. Čím důležitější zápasy se hrály, tím byl na ledě vidět a cítit víc. Nesmlouvavý bojovník, hráč s ocelovým srdcem a sílou dračí. To je Daniel Voženílek, útočník, který si užívá první mistrovský titul v kariéře, navíc k němu vydatnou měrou také sám přispěl. V play off nastřílel šest branek, hned čtyři z nich byly vítězné. A navrch přidal dalších deset asistencí, těmi ostatně také pomohl zlomit odpor Hradce Králové v posledním zápase sezony. Navrch si všestranný útočník vysloužil nominaci do přípravného kempu národního týmu.

Ondřej Kacetl

Už toho o něm bylo napsáno spousta, co dodat? Třinecký gólman potvrdil roli muže, který se s příchodem jara mění v neprůstřelnou zeď. Během play off si připsal už svou třináctou nulu kariéry, díky které srovnal historický rekord Romana Málka. Znovu byl klíčovým mužem Třince, v brankovišti dominoval také ve finálové sérii, která vzhledem k počtu nastřílených branek byla svým způsobem také soubojem gólmanů. 

Jakub Jeřábek

Během finálové série jeden zápas vynechal, dohromady si připsal v uvozovkách pouze jednu asistenci. Jedenatřicetiletý bek ale patřil ke klíčovým hráčům celého týmu, nejen co se týče rozehrávky, ale také obětavosti. Uměl rány blokovat, uměl tvořit a byl doslova lídrem celé obrany. Jeho výkony postupem sezony rostly, ve finále patřil na ledě mezi nejlepší. A také Jakub Jeřábek za odměnu dostal pozvání do národního týmu.