• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Roman: Finále bude čistý boj o každý centimetr ledu

Pařil mezi nejvýraznější postavy třineckého postupu do finále, přestože to ve stínu produktivních spoluhráčů možná nebylo tolik vidět. Teď se Miloš Roman těší na další velkou bitvu: "Finále bude boj o každý centimetr ledu, musíme nastavit své hlavy hned od začátku," říká slovenský reprezentant.

Zatímco jiní stříleli branky, on se staral o to, aby je Oceláři nedostávali. 

Miloš Roman v semifinálové sérii s Pardubicemi zvládl roli centra formace, která hlídala ty největší hvězdy soupeře, perfektkně. A teď se tenhle slovenský reprezentant a olympijský medailista těší na další parádní bitvy. V úterý v ČPP Aréně startuje finálová série s Hradcem Králové, třinecký centr čeká další tvrdý střet. 

"Bude to podobné jako předchozí série. Bude to boj o každý centimetr, musíme se na to pořádně v hlavách připravit hned od prvního zápasu," líčí přesvědčeně Miloš Roman. A stejně jako ostatní Oceláři vůbec nechce spekulovat o tom, jak na tom soupeř po náročné semifinálové sérii se spoustou prodloužení bude se silama. "Nesmíme na to spoléhat ani to sledovat. Každý chce vyhrát, každý do zápasů půjde na maximum. Všechny síly, co hráčům zůstaly, budou v těch zápasech. A my se musíme soustředit hlavně na sebe."

Jak už bylo řečeno, v semifinále hlídal ofenzivní tahouny soupeře, jaká bude jeho role v poslední sérii sezony? 

"Budu hrát takovou roli, jakou dostanu, tu budu chtít naplnit. V konečném důsledku je totiž důležitý jen týmový výsledek. Věřím, že zvolíme dobrou taktiku i strategii," říká Roman. "Máme zkušené hráče a víme, jak v určitých situacích hrát, ale každý zápas začíná 0:0 a my jen na zkušenosti spoléhat nesmíme. Hradec pojede na krev, a my budeme připraveni. Bude to čistý boj!"

Celý rozhovor s Milošem Romanem si můžete pustit také v přiloženém videu.