• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Růžička po další výhře: Zvedáme se, musíme v tom pokračovat

Jak využívat přesilové hry, to vyučovali třinečtí Oceláři v těžkém prostředí na ledě silné Mladé Boleslavi. V utkání 13. kola využili tři ze tří a vezou domů dva body za vítězství 3:2 v prodloužení. "Speciální týmy rozhodují zápasy a nám to tam napadalo," prohlásil útočník Martin Růžička, dvougólový střelec večera a první Ocelář v historii, který překonal metu 600 bodů v třineckém dresu.

Ta otázka od novinářů musela přijít. Je tohle starý dobrý Třinec v plné pohodě? 

"Zvedáme se. Tak doufám, že v tom budeme pokračovat," odpověděl s pokorou kapitán týmu Martin Růžička. Znovu klíčový hráč Ocelářů, který se dvěma góly podepsal pod hodně cennou výhrou na ledě Mladé Boleslavi, odkud letos soupeři moc bodů nevozí. 

Oceláři v Boleslavi vyučovali svého soupeře, a na dálku i další extraligové týmy, jak nakládat s přesilovými hrami. V zápase využili všechny tři, a díky tomu dokázali zdolat ambiciózního soupeře 3:2 v prodloužení. Cenná výhra, prodloužení vítězné série, další posun v tabulce vzhůru... Kapitán Martin Růžička měl ale přesto ke hře Ocelářů také výhrady. 

"Udělali jsme si zápas sami náročným. Vedli jsme po první třetině 2:0, jenže ta druhá nám vůbec nevyšla. Nevím, z jakého důvodu, ale hráli jsme bídně, dali Boleslavi hodně přesilovek a nedělali dobrá rozhodnutí s pukem. Byli jsme rádi, že to po čtyřiceti minutách bylo 2:2. Ve třetí třetině už jsme se zvedli, v prodloužení dali gól, ale musíme se z toho poučit," prohlásil Růžička o dvacetiminutovém výpadku v prostřední části. 

"O druhé přestávce jsme si k tomu něco řekli v kabině. Je to čistě o našich hlavách. Když budeme hrát celé tři třetiny, budeme v pohodě. Jenže my tady dnes v Boleslavi hráli jen dvě," dodal Růžička s tím, že si vítězství v Boleslavi váží. 

Oceláři vyhráli počtvrté v řadě, v tabulce už jsou na sedmém místě a dotahují špičku. Potvrdili navíc i to, že se jim proti Mladé Boleslavi dlouhodobě daří, vyhráli posledních deset vzájemných zápasů se středočeským soupeřem. "Vidíte? To ani nevím, ale náhoda to asi není. Asi se nám na Boleslav daří, za to jsem rád. Může se to ale kdykoliv otočit, proto si toho musíme vážit," uzavřel Růžička. 

Oceláři přes víkend zůstávají v Čechách, v neděli je čeká zápas na ledě Českých Budějovic.