• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Hudáček: Konečně gól, ale hlavní je vítězství

Velké střelecké trápení je ukončeno, útočník Libor Hudáček vstřelil svůj první gól v dresu Ocelářů a Třinec navrch slavil také první vítězství v sezoně, Litvínov přehrál jasně 4:1. "Konečně, tohle nám může jen pomoct. Doufám, že to takhle půjde i dál," řekl slovenský reprezentant o nejlepším výkonu týmu v sezoně.

Oceláři zvládli konečně zvítězit také doma, Litvínov jste přehráli celkem jasně 4:1. Tenhle zápas se ti bude hodnotit hezky, že?

Je to pravda. Odehráli jsme dnes výborný zápas, asi nejlepší v téhle sezoně. Předtím jsme asi ne všechno dělali naplno a byli jsme za to potrestáni, dnes jsme do zápasu dali všechno. Já jsem rád, že jsme konečně vyhráli a doufám, že už to takhle už půjde i dál. 

Dosud jste se trápili v koncovce, může vás takové vítězství nakopnout i střelecky?

No jasně, doufáme v to. I já jsem se konečně ke střelcům přidal. Teď doufám, že se přidají i další a bude to lepší a lepší. 

Co ti chybělo, že ses až do dnešního zápasu nedokázal střelecky v Třinci prosadit?

Gól (usměje se). Ne, jasně, chápu tenhle dotaz. Ani nevím, kolik tyček jsem už trefil. Někdy to tak bývá, že člověk nedá, nedá a nedá a pak mu tam spadne gól, který už asi ani sám nečeká. Dnes to bylo o Vóžovi (Danielu Voženílkovi), krásně zvedl hlavu a našel mě před prázdnou brankou. Já mu můžu jen děkovat. 

Výmluvná byla i reakce po tvém gólu, žádná zběsilá radost a mlácení do plexiskel. Tvůj pohled směrem ke stropu haly hovořil za vše…

Poděkoval jsem tam tomu pánovi nahoře. Teď jedeme dál. 

Co jsi tam nahoru říkal, když jsi chvíli předtím neproměnil šanci z dorážky před branou? Taky ses koukul pod strop haly...

Měl jsem to dát do prázdné branky a puk skočil, co jsem mu měl říct? Musel jsem jít dál…

Nesl jsi težce, že se ti nedařilo dávat góly, nebo tenhle typ hráče nejseš?

Právě, že jsem. Jsem přesně tenhle typ. Nedávám to sice najevo ven, ale dusím to v sobě a přemýšlím nad tím pořád dokola každý den. Pracoval jsem na tom a jsem rád, že jsem konečně ten gól dal.

Pomohlo vám, že jste se v jedné formaci zase dali dokupy s Markem Daněm a Andrejem Nestrašilem? 

Už v přípravě jsme spolu hráli dobře, pak se formace trošku změnily. Dnes nás dali zpátky dohromady, na meetingu jsme si před zápasem říkali hlavně pozitivní věci. Mám radost, že jsme udělali přesně to, co po nás trenéři chtěli. Takhle musíme hrát. 

Marko Daňo nasázel hattrick za necelých šest minut, co na to říkáš?

On už v přípravě od prvního zápasu hrál dobře. Je vidět, že je hladový. Střílí z každé pozice. Když má člověk horkou hokejku, dá gól ze všeho. Tak jako on dnes, když se při tom třetím gólu trefil z úhlu. Musíme doufat, že mu to takhle vydrží. Já mu strašně přeju, aby měl super sezonu. A hlavně, aby mu vydrželo i zdraví.