• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Velký výjezd na CHL: Fanoušci Ocelářů nadchli nejen Belfast

Sice jen s jedním bodem, ale i tak s velkým nadšením se fanoušci třineckých Ocelářů vraceli domů z velkého výjezdu do Belfastu: V Severním Irsku se jich na tribuně sešlo přibližně sto padesát a našemu klubu udělali skvělou reklamu.

Červenobílé barvy třineckých Ocelářů o víkendu zaplavily hlavní město Severního Irska. 

Na utkání Champions Hockey League se na palubě jednoho letadla spolu s hokejisty vydalo do Belfastu i přibližně stopadesát přiznivců, kteří během zápasu vytvořili fantastickou kulisu. A i když nakonec Oceláře k vítězství nedotlačili, vraceli se domů s velkým nadšením. 

To navíc zpětně vyjadřuje i tábor soupeře. 

Oceláři zkrátka svému klubu v zahraničí udělali vynikající reklamu. 

Na sociálních sítích v Belfastu se tak šíří třeba velké poděkování od hendicepované fanynky Tanii Vaux, která se domů ze zápasu vracela s třineckým dresem. "Úžasný zápas a vaši fanoušci byli skvělí. Neznáte náhodnou někdo tohodle? Byl absolutně úžasný, dal mi váš dres a neřekl své jméno. Chtěla bych mu za to poděkovat," napsala na Twitter pod třinecký profil zmíněná fanynka. 

Ocelář, který v Belfastu rozdával radost, se jmenuje Marek Jochimek a poděkování se mu doneslo přes kamarády. 

"Bylo to takové spontanní. Když jsem odcházel, paní se se mnou chtěla vyfotit. Já moc anglicky neumím, ale v Belfastu se mi moc líbilo, byl jsem nadšený, tak mě napadlo, že bych si s ní rád vyměnil dres. Pochopil jsem však od ní, že ten její má pro ní speciální památeční hodnotu, tak jsem ji nechal alespoň ten svůj," těší i zpětně Marka, jakou radost fanynce udělal.

O tom, v jak velkém počtu Oceláři do Belfastu dorazili, se v průběhu utkání bavili na zápase i akreditovaní novináři. 

Členem třinecké výpravy byl i další vášnivý třinecký fanoušek Martin Prágr, kterého znáte z populární taneční show Star Dance, kde tvořil pár s bývalou biatlonistkou Gabrielou Koukalovou. "Jel jsem s přítelkyní a byl jsme z celé organizace zájezdu obrovsky nadšený. Vůbec jsem nečekal, jakou to bude mít atmosféru. Užili jsme si to od začátku až do konce, měli jsme k dispozici skvělého průvodce, viděli muzeum Titanicu a večer před zápasem samozřejmě navštívili i pár irských barů a diskotéku, mělo to všechno!" líčí nadšeně Prágr.

"Jasně, čekal jsem, že tam asi vyhrajeme, ale nakonec nám fanouškům o to asi tolik nešlo. My bychom si ten zápas užili, i kdyby z toho nakonec nájezdy nebyly. Vždyť atmosféra byla skvělá, stadion krásný, no a aspoň ta třetí třetina byla naše!" usmívá se profesionální tanečník, který na svém Facebooku po návratu domů zveřejnil také krátké video, které atmosféru velkého výletu příznivců třineckého hokeje dokonale vystihuje. Podívat se na něj můžete ZDE.

Třinečtí fanoušci do Belfastu vyrazili v letadle společně s hokejisty, i to pro ně byla přidaná hodnota navíc. 

"Znám roli hráčů, sám se díky tomu, co dělám, občas dostavám do pozice, kdy vidím, že si lidé okolo svým způsobem užívají moji přítomnost, protože vědí, co dělám a líbí se jim to. A vlastně i proto jsem do Belfastu jel, abych byl na chvíli na druhé straně. Sleduju hokej, žiju jím. Hráči jsou ti, co nám tuhle kulturu, program i zážitky vytvářejí, bylo to super," říká Prágr s tím, že už se těší na další zápasy a nejspíš i další výjezdy. "Hrát hokej byl vždycky můj sen, nikdy jsem ho ale nehrál, a tak si plním sny jinak. Potkal jsem ve WERK ARENĚ super lidi, super kamarády. Hokej je pro mě divadlo, kulturní zážitek a po zkušenosti, kterou jsem si přivezl z Belfastu už vím, že tohle nebyl můj poslední výjezd. Že pojedu za Oceláři i příště, i kdyby to mělo být jen v rámci České republiky," uzavírá Prágr. 

Z velkého počtu příznivců ale byli nadšeni i hokejisté samotní. "Byli úžasní, jedním slovem úžasní," líčil po utkání útočník Marko Daňo. "Věřím, že si výlet do Belfastu užili i přesto, že jsme jim nakonec nedali vítězství. Je skvělé vidět takhle velký počet lidí, kteří se posbírají a jsou ochotni jet za Oceláři takhle daleko," dodal Daňo po nájezdové prohře 2:3. 

Podobně nadšený z letu byl ale již zmíněný Marek Jochimek. "Od A do Z bylo všechno parádně zorganizované. A hokej byl taky krásný... Sice se prohrálo, ale atmosféra byla skvělá. Oni v tom Irsku fandí jinak, trošku to tam v hale pištělo, ale bylo to super. Jel bych okamžitě znovu a až bude podobná příležitost, budu o ní uvažovat," říká Jochimek.

V rámci Champions Hockey League čeká Oceláře letos ještě jeden výjezd na říjnový důležitý zápas v Davosu.

Fotogalerii ze zápasu v Belfastu si můžete prohlédnout na tomto odkazu.