• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Bitva o důležité body: Oceláři v pátek hostí Skellefteu

Možná nejdůležitější utkání v základní skupině Champions Hockey League se blíží, třinečtí Oceláři hrají v pátek proti Skelleftee a chtějí před ambiciózním švédským klubem udržet postupovou příčku. Utkání startuje v 17:00, buďte u toho!

Do Třince podruhé v historii a poprvé po čtyřiapadesáti letech přijede švédský celek Skellefteå AIK, WERK ARENA v pátek hostí další utkání Champions Hockey League a v něm se bude bojovat o nesmírně důležité body. Oceláři před zápasem drží v průběžné tabulce druhou - a tedy i postupovou příčku - a právě o tu se ve vzájemném utkání bude hrát. 

Oba týmy se poprvé utkaly v neděli ve Švédsku, Oceláři po náročném přesunu na sever Evropy vyválčili alespoň bod, přestože v zápase ještě dvanáct minut před koncem prohrávali 0:2. "Teď ale potřebujeme a chceme bod z venku potvrdit v domácím prostředí, ideálně vítězstvím," říká asistent trenéra Vladimír Országh. 

Oceláře čeká další náročný víkend. V pátek doma hostí třetí tým minulé sezony švédské ligy, už v sobotu ráno se celý kádr přesouvá do Belfastu. Při pohledu na tabulku je zřejmé, že už tenhle víkend může hodně napovědět o nadějích jednotlivých týmů na postup ze základní skupiny. Pokud by Třinec obě utkání zvládl, bude před říjnovým dvojzápasem s Davosem už hodně blízko. 

Ale nepředbíhejme... 

Skellefteå patří mezi přední švédské týmy, je trojnásobným šampionem své země a také pravidelným účastníkem Champions Hockey League. A již zmíněné poslední měření sil z minulého týdne napovědělo, jak těžká domácí odveta bude. Trenér Vladimír Országh čeká hodně podobný scénář, útočně laděný hokej v obrovském tempu. 

"Jestli se chceme posunovat v soutěži dál, potřebujeme tenhle zápas zvládnout. Směrem do tabulky hodně napoví. Nechci říct, že je klíčový, ale bude hodně důležitý. Švédi bruslí, hrají nahoru a dolů a nutí soupeře se tomu tempu přizpůsobit. Taky to je krása evropské soutěže, kde se potkávají týmy s odlišným stylem. Čekám přímočarý, rychlý zápas. A doufám, že se šťastným koncem pro nás," říká Országh. 

Úvodní víkend Oceláři museli zvládnout bez Erika Hrni, Tomáše Marcinka nebo Andreje Nestrašila. O tom, jestli se zmínění vrátí do hry, nechtějí trenéři den před zápasem spekulovat. "Máme tam nějaké drobné šrámy, ale ty k hokeji patří. Teď nebudeme předbíhat, uvidíme ráno v den zápasu," dodal Országh. 

Utkání s AIK Skellefteå začíná ve WERK ARENĚ v pátek v 17:00, majitelé pernamentních vstupenek mají vstup na zápas zdarma, ti ostatní si mohou vstupenku pořídit už nyní také v on-line prodeji. Sledovat utkání můžete také prostřednictvím textového onlajnu nebo v přímém přenosu na kanálu Sport 2.