• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Obránce Jakub Jeřábek se upsal Ocelářům

Jednatřicetiletý obránce Jakub Jeřábek se po konci ve Spartaku Moskva stal novou posilou Ocelářů Třinec. Hokejový reprezentant se do nejvyšší české soutěže vrací po šesti letech v zahraničních soutěžích.

“Avizovali jsme, že po odchodech hledáme do týmu ještě jednoho obránce. Podařilo se nám získat Kubu Jeřábka. Je to komplexní bek, který má zkušenosti ze dvou mistrovství světa, z olympiády, z NHL a KHL,” uvedl sportovní ředitel Jan Peterek na adresu obránce, který má díky dvěma startům v play off 2018 na svém kontě taky Stanley Cup s Washingtonem Capitals. V NHL nastupoval mimo jiné za Montreal Canadiens a St. Louis Blues. V nejslavnější soutěži světa si připsal dohromady 39 startů s bilancí 9 bodů (2+7). V AHL oblékl dres farmářských týmů Laval Rocket (Montreal) a San Antonio Rampage (St. Louis).

Novou posilu uvítal hlavní trenér Zdeněk Moták. “Zatím se stejně jako většina zkušených hráčů připravuje individuálně. Společně se sejdeme a uvidíme v polovině června na soustředění v Tatrách. Jakuba máme nakoukaného, známe jeho přednosti a myslím, že přesně zapadne do systému hry, který budeme chtít hrát,” řekl Zdeněk Moták o bývalém hráči Vityazu Podolsk a Spartaku Moskva. V Podolsku odehrál Jeřábek s přestávkou na zámořské angažmá celkem tři ročníky, ve Spartaku strávil poslední sezonu.

Samotný hráč už se do Třince těší. “Je to momentálně jedna z nejlepších destinací v Česku. Před podpisem jsem mluvil s vedením i hlavním trenérem, rozhodování bylo jednoduché, obě strany měly zájem se domluvit,” popsal námluvy hráč, který na letošní olympiádě v Pekingu plnil roli asistenta kapitána.

U Ocelářů se setká se svým bývalým spoluhráčem z Plzně, se kterým v roce 2013 oslavil v dresu Indiánů titul. “Na Marka Mazance se moc těším, je to člověk, co má pořád dobrou náladu. Přes léto se snažíme s rodinami navštěvovat, takže jsme spolu o Třinci mluvili,” prozradila na závěr nejnovější posila obranných řad mistrovského týmu.

Profil Jakuba Jeřábka


bilance v ELH: 362 zápasů, 116 bodů(17+98)

bilance v KHL: 210 zápasů, 86 bodů(25+61)

bilance v NHL: 39 zápasů, 9 bodů (2+7)

bilance v AHL: 69 zápasů, 26 bodů(7+19)

bilance v národním dresu: 90 zápasů, 31 bodů (5+26)