• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Kapitán Vrána před začátkem play off: Chceme další úspěch

Třinečtí Oceláři dnes odpoledne vstoupí do nejdůležitější fáze sezony, za dvojnásobnou obhajobou mistrovského titulu je jako kapitán znovu povede Petr Vrána. Přečtěte si rozhovor, který poskytl během středečního meetingu s novináři.

Začíná play off, nejdůležitější a nejnapínavější fáze sezony, jaká vládne v kabině Ocelářů nálada? 

Měli jsme po konci základní části čas doléčit nějaká menší zranění, dát se dohromady. Dostali jsme taky pár dnů volno a velmi dobře potrénovali. Poslední dobou už to začínalo být dlouhé, série jednotlivých předkol se protahovaly a my stále neznali soupeře. O to víc jsme se všichni těšili, až to všechno v sobotu začne. 

O čem play off z pohledu Ocelářů letos bude? 

V první řadě nám bylo úplně jedno, s kým čtvrtfinále budeme hrát. Pokud chce jít tým v play off dál, musí porazit toho, na koho to padne. A o čem to bude? O tom hrát zodpovědně. To bude nejdůležitější. Musíme navázat na výkony, které jsme v minulých letech dokázali v play off předvádět. A já opravdu věřím tomu, že se nám to povede. 

Bez ohledu na to, s kým Třinec bude čtvrtfinále hrát, bylo dopředu velkou výhodou začínat doma? 

Určitě. Zejména proto, že se na tribuny vrátí diváci. Pevně věřím, že se všichni na hokej těší. A že nám k vítězství pomohou. 

Sledovali jste po večerech, jak se jednotlivé série vyvíjejí?

Když jsem měl čas, něco jsem si pustil, ale neviděl jsem nikdy celé zápasy. Moc podrobně jsem to nesledoval, ale vím, že série byly hodně vyrovnané. 

Je pro vás dobře, že narazíte na soupeře, který vzešel z pětizápasové bitvy a má před startem čtvrtfinále jen jednodenní odpočinek? 

Teoreticky by se to tak dalo brát. Na druhou stranu, my zase delší dobu stáli, takže si myslím, že tím se ta výhoda trošku maže. Na každý pád, my se musíme připravit, vlítnout do toho naplno a vůbec soupeře neřešit.

Říká se, že je těžké titul vyhrát, ještě těžší obhájit... Oceláři budou obhajovat podruhé, jaké to bude? 

Nevím, to teprve uvidíme (směje se). Letošní sezona byla nesmírně vyrovnaná, kvalitu má více týmů a uspět nebude snadné. Pro nás je důležitý hlavně začátek. Potřebujeme se dostat brzo do zápasu, hrát svou hru a nabrat co nejdříve sebevědomí, které budeme postupně přenášet na led. 

Jak moc vás zpětně mrzí, že jste nakonec nezvládli ovládnout základní část a skončili za Hradcem až těsně druzí? 

Bylo to mezi námi vyrovnané delší dobu, tahali jsme se o pár bodů. My bohužel měli období, kdy se nám moc nedařilo, zatímco Hradec si svou výkonnost udržel. Tím nás přehrál a samozřejmě to škoda je. Nevím, kolik kluků tady v kabině někdy Prezidentský pohár vyhrálo, některé to možná mrzí. Za sebe ale říkám, že ta nejdůležitější část sezony přichází až teď. A myteď budeme chtít udělat úspěch.