• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Třinecký maskot Dráček Werkáček omládl, měl by bavit hlavně děti

Změnou identity - v pořadí čtvrtou ve své historii - prošel třinecký maskot Dráček Werkáček. Fanoušky v Třinci baví už od roku 2006, s novým vzhledem by měl ještě více zaujmout hlavně ty nejmenší fanoušky Ocelářů.

Pokud jste v posledním týdnu zavítali na zápas třineckých Ocelářů, nemohli jste si nevšimnout: Dráček Werkáček nám výrazně omládl. 

Klubový maskot, který diváky ve WERK ARENĚ baví už od roku 2006, prošel svou v pořadí už čtvrtou změnou identity. Úprava kostýmu by měla ještě více cílit na nejmenší fanoušky Ocelářů. Tak aby byly domácí zápasy zážitkem pro celé rodiny. 

„Starý dráček Werkáček už toho totiž zažil opravdu hodně. Byl po všech těch sezonách a mistrovských oslavách potrhaný, při vyvádění s dětmi na tribunách přišel taky o pár zubů," usmívá se Tomáš Hudcovský z marketingového oddělení třineckých Ocelářů. 

„Pracovali jsem na tom, aby nový dráček působil moderněji a měl víc dětský vzhled. Jsme si vědomi toho, že některé kluby mají maskoty, kteří mají vzbuzovat hlavně respekt. Werkáček vychází z naší identity - klubového znaku, je navržen tak, aby byl hlavně zábavný a děti ho vnímaly jako svého kamaráda," říká Hudcovský. 

To už potvrzují také fanoušci na sociálních sítítch. Třeba utkání se Zlínem navštívila fanynka Lenka, zážitky ze setkání jejich dětí s dráčkem následně popsala na sociálních sítích. „Šli jsme podpořit Oceláře, a dcerky celé dvě třetiny vyhlížely Werkáčka. Nakonec se nám podařilo ho potkat na chodbě, byl milý, vstřícný a holky odešly s krásným zážitkem," napsala Lenka třineckému klubu. 

„Měli jsem nového Werkáčka připraveného delší dobu, už skoro rok. Vinou pandemie koronaviru a zavřených stadionů jsme ale s jeho představením počkali na dobu, kdy se lidi do WERK ARENY zase vrátí. I nyní bude klubový maskot chodit na klubové akce, navštěvovat školy, případně bude k dispozici pro narozeninové party," vysvětluje Hudcovský. 

Dráček Werkáček se na hokeji v Třinci objevil poprvé už v roce 2006. Jeho kostým na sebe tenkrát navlékal jeden z nejzápalenějších třineckých fanoušků Zbyslaw Zmelty, takto na dobu, kdy svými tanečními kreacemi přímo na ledě bavil fanoušky na ledě, dnes Zmelty vzpomíná. 

„V té době, kdy jsme s maskotem v Třinci začínali, už měli ve Zlíně své ovečky, v Liberci byl Bílý Tygr a jestli si dobře pamatuju, také Slavia v O2 aréně měla svého Lva. U vzniku dráčka byl Marek Chmiel a můj rozhovor s panem Jánem Moderem. Už tehdy jsme se bavili o tom, aby dráček bavil hlavně děti. A protože se nikdo jiný nenašel, oblékl jsem si jako první v Třinci kostým já," usmívá se Zmelty. 

„Učil jsem se tehdy metodou pokus omyl. Poslouchal jsem po zápase ohlasy lidí, vnímal jak na mé gesta reagují. A pamatuju si i vtipné zážitky. Třeba na zápas proti Zlínu, kdy kolem mě projel Petr Leška a podrazil mi nohy. Z ledu mi tehdy museli pomáhat hráči z třinecké střídačky," směje se Zmelty při vzpomínce na začátky třineckého maskota.

Soutěž pro mladé Oceláře

Nakreslete nám vánoční obrázek s novým Dráčkem Werkáčkem, pošlete ho na adresu nebo e-mail klubu a zapojte se do soutěže o ocelářský balíček pod stromeček.

Poštovní adresa: 
Dráček Werkáček
HC Oceláři Třinec
Frýdecká 850
739 61 Třinec
 
Emailová adresa:
socialmedia@hcocelari.cz
 
Posílat obrázky nám můžete až do středy 10. prosince.