• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Petr Vrána před Litvínovem: Jestli navážeme na nedělní zápas, můžeme uspět znovu

Nedělním skalpem Sparty Oceláři své příznivce rozhodně potěšili, ve středu je ale čeká další náročná výzva. Od půl šesté se aktuálně druhý tým extraligové tabulky představí v Litvínově, který má slušnou formu. "Litvínov je pokaždé nevyzpytatelný soupeř, je třeba hrát s plnou koncentrací," tvrdí PETR VRÁNA.

Třinecký kapitán se ještě vrátil k úspěšnému utkání proti Spartě. Z osobního hlediska už pro něj vzájemný duel nemá speciální náboj, byť kdysi v týmu z O2 arény působil: "Člověk si na to vzpomene, ale moc to neřeším, už dva roky jsem v Třinci. Žiju hlavně současnosti a neohlížím se moc do minulosti. Bylo znát, že oba týmy mají vysokou kvalitu, ceníme si dvou bodů. Byl to zápas ve vysokém tempu, hrálo se nahoru-dolů, divákům u obrazovek se to asi líbilo. Je skvělé, že jsme konečně urvali výhru v nájezdech."

Veškeré myšlenky už ale nyní směřuje k nejbližšímu rivalovi. Třinec letos Vervu dvakrát porazil, celkem nasázeli Severočechům deset gólů. Vzájemná bilance jim navíc přeje: z minulých 16 bitev jich 15 patřilo Ocelářům. Petr Vrána ovšem tuší, že ve středu hosty nečeká pod Krušnými horami snadný úkol: "Litvínov má zkušený kádr, má ve svém středu několik starších hráčů, kteří hrají stále výborně. Neměli moc dobrý start do sezony, ale už se zvedají a jsou hodně nevyzpytatelní. Je třeba hrát s plnou koncentrací na každé střídání, každý souboj, každý detail. Pokud navážeme na nedění zápas, tak můžeme uspět."

Kreativní střední útočník je aktuálně na devíti brankách a dvanácti asistencích. Naposledy skóroval 13. prosince, kdy rozvlnil síť v Brně. Od té doby čeká už třináct zápasů na gólový zápis: "Nějak mě to netrápí, moc se tím nezabývám. Je jasné, že člověk chce týmu přispívat góly, ale někdy to tam prostě nepadá. Snažím se hrát a trénovat stále stejně, pomáhám týmu jiným způsobem. Do šancí se dostávám, ale něco tomu chybí. Věřím, že se to v pravý čas prolomí. Prioritou ovšem nejsou moje góly, ale výsledky mužstva."