• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Trofej světových šampionů zavítala do Třince!

Velký počet fanoušků byl v úterním odpoledni zvědav na pohár mistrů světa, který vybojoval český výběr na letošním MS v Německu. Členem vítězného kádru byl i Martin Růžička, jenž vzácnou trofej ukázal třineckým příznivcům. Součásti povedené akce byla i autogramiáda a debata s novými posilami Ocelářů.

Úderem patnácté hodiny se pomalu ale jistě začal plnit Loutkový sál společenského domu Trisia. Ani nevlídně deštivé počasí, které sužuje celý region Podbeskydí, neodradil fanoušky od návštěvy unikátní akce. V úvodu se ujal slova moderátor Marcel Čmiel, který představil všechny aktéry promo akce. Kromě Martina Růžičky byli v sále přítomní i Martin Adamský, Lukáš Havel, Václav Varaďa, Bryan McGregor a Martin Vágner.

Tradiční hokejový spíkr postupně zaprezentoval stručné medailónky jednotlivých hráčů, kteří poté byli přivítání sympatickým aplausem obecenstva. Dalším bodem programu byla debata. Přítomní měli možnost položit hokejistům zvídavé dotazy. Většina otázek se podle očekávání snesla na hlavu držitele zlaté medaile z Kolína nad Rýnem.

Po "křížovém výslechu" přišel na řadu zlatý hřeb odpoledního programu. Martin Růžička otevřel kufr v němž se skrýval pohár pro mistry světa. Nutno dodat, že loňský nejlepší střelec Ocelářů své příznivce napínal, jelikož otevření kufru se hned napoprvé nezdařilo. Poté už následovalo individuální focení s trofejí všech zájemců. U vedlejšího stolu probíhala podpisová akce. Nové akvizice rozdávaly autogramy na své hráčské kartičky a bylo možno se zvěčnit společnou fotografii.

Mnoho podpisů rozdal kanadský forvard Bryan McGregor, jenž akci hodnotil velice kladně: "Moc se mi to líbí. Musím říct, že jsem mile překvapen velkým počtem fanoušků a jejich zájmem. To je opravdu perfektní. Je skvělé vidět na vlastní oči trofej mistrů světa. Hrával jsem ve Finsku a tam jsem obdobnou akci pro fanoušky také absolvoval. Tady v Třinci to je ale zorganizováno na profesionálnější úrovni, což mně velice těší," vysekl poklonu organizátorům.

Velký dav příznivců se srocoval i okolo věčně usměvavého Martina Adamského, který si rovněž autogramiádu pochvaloval: "Každá akce, která slouží popularizaci hokeje, je dobrá. Sport se přece dělá hlavně pro lidi a je velmi povzbuzující vidět, že fanoušci mají o nás zájem. Hodně mně dnes potěšilo, že dorazilo tak mnoho osob. Snad budeme mít dobrou sezónu a za jejich přízeň se na ledě odvděčíme," dodal závěrem plavovlasý útočník.

Kompletní fotogalerii z akce v třineckém kulturním domě Trisia naleznete zde.