• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Hokejová výstava a autogramiáda v kulturním domě Trisia

Ve středu 6. ledna byla v galerii kulturního domu Trisia vernisáží zahájena výstava s názvem 80 let třineckého hokeje. Autogramiáda je naplánována na středu 13. ledna od 15 hodin ve foyeru kulturního domu Trisia a zúčastnit by se jí měli brankář Peter Hamerlík, obránci Jan Platil s Josefem Hrabalem a útočníci Ladislav Kohn, Radek Bonk a Martin Růžička.

Jak příznivci Ocelářů, tak i široká veřejnost se může prostřednictvím deseti velkých panelů pomyslně projít celou historií hokeje v Třinci od prvopočátků na přelomu 20. a 30. let přes nelehkou poválečnou éru až po žhavou – již patnáctiletou – extraligovou současnost.

Výstavní panely, na nichž vedle dobových výstřižků z novin dominuje především fotografický materiál, přitom vycházejí z nedávno vydané unikátní publikace se stejnojmenným názvem 80 let třineckého hokeje. Ta je v Trisii rovněž v nabídce. Publikace vznikla hlavně díky aktivitě dlouholetého kronikáře, hlasatele, funkcionáře a skalního příznivce třineckých hokejistů Edy Machaczka, mnoha snímky se pak na ní podílela další známá postava ze sportovního i společenského dění v regionu – fotograf Petr Rubal.

Na výstavě můžete spatřit unikátní fotografie z prvorepublikových dob, týmy po jednotlivých sezónách i oslavy postupu do extraligy či druhého místa v sezóně 1997/98. Poslední panel je pak vskutku aktuální, neboť zachycuje slavnostní utkání Ocelářů se Spartou Praha, které bylo odehráno 27. prosince a také nezapomenutelné setkání se starou hráčskou gardou, které proběhlo 14. prosince ve Werk aréně a pak na třinecké radnici. Mezi exponáty je také aktuální extraligový dres Ocelářů a unikátní retro dres, v němž bylo odehráno zmíněné prosincové slavnostní utkání a který vychází z původních dresů z přelomu 20. a 30. let, jimž vévodilo velké T. Na výstavě nechybí ani velká fotografie stávajícího kádru Ocelářů.

Výstava potrvá v Trisii do 29. ledna a v rámci ní se mohou příznivci těšit i na jednu atraktivní akci – autogramiádu s vybranými hráči aktuálního kádru Ocelářů. Autogramiáda je naplánována na středu 13. ledna od 15 hodin ve foyeru kulturního domu Trisia a zúčastnit by se jí měli brankář Peter Hamerlík, obránci Jan Platil s Josefem Hrabalem a útočníci Ladislav Kohn, Radek Bonk a Martin Růžička. Neváhejte a využijte tuto příležitost – získejte podpisy hráčů, kteří přišli do Třince na počátku nebo dokonce až během této sezóny a lze je řadit k tahounům Ocelářů!