• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

O místo v nároďáku se poperu, vzkazuje Martin Růžička!

Zatímco si jeho spoluhráči užívají první dny mistrovské dovolené, Martinovi Růžičkovi sezóna zdaleka neskončila. Největší hvězda uplynulého ročníku soutěže si svými výkony vysloužila pozvánku do kádru reprezentace, kde se na víkendových Českých hrách v Brně popere o svou druhou účast na mistrovství světa.

Mistrovské oslavy jsou pryč. Martin Růžička znovu bojuje na ledě. V brněnské hale Rondo ho čeká boj o další velkou životní šanci. Na víkendových Českých hrách bude bojovat o svou druhou účast na mistrovství světa. Zatímco na loňském zlatém šampionátu Růžička plnil většinou roli třináctého útočníka, letos jsou ambice největší hvězdy play-off o poznání vyšší. V cestě mu ale tentokráte stojí obrovská konkurence přílivů hráčů z NHL. "Eufórie v Třinci byla nádherná, moc jsem si to užil. Teď už na to ale nemůžu myslet. Je přede mnou nová výzva a musím udělat všechno pro to, abych se na šampionát dostal," prozradil novinářům sedmnáctibrankový střelec play-off.

Závěr sezóny zastihl Růžičku v obrovské formě. Rodák z Berouna završil svou druhou sezónu v Třinci mistrovským titulem a obrovským osobním milníkem. Pětadvacetiletý útočník třiatřiceti kanadskými body ve vyřazovací části přepsal rekord nejvyšších českých i československých soutěží a se sedmnáci góly přijíždí do Brna s pověstí střelce zabijáka. "Petr Hubáček i Jirka Novotný si už ze mě dělali srandu, že to budou hrát všechno na mě," usmál se Martin Růžička k možné spolupráci ve třetí formaci Hadamczikova výběru. "Ale tak to samozřejmě být nemůže, musíme se navzájem doplňovat.

"Ještě tady ale nemám nic jistého," okamžitě obrací k jinému tónu. "Hráči z NHL jsou na úplně jiné úrovni než ti, se kterými se potkáváme v lize. Vše je tady alespoň o stupínek výše, proto se musím rvát a hledat cestu, abych se na šampionát dostal," věří Růžička. "Kdybybych nevěřil, vůbec bych tady nemusel být."

"Třeba mi k tomu pomůže hokejka z play-off. Už je sice obehraná, ale je skvělá. Možná s ní budu hrát i ve čtvrtek," usmál se znovu dobře naladěný střelec. "Cítím sice velkou pohodu a formu z play-off, ale jen na to spoléhat nemůžu. Musím tvrdě makat, jen podle toho se bude má pozice v týmu odvíjet," zdůrazňuje někdejší hráč Sparty nebo Znojma. "Každopádně se moc těším. Už jenom kvůli brněnským divákům. Všichni čekáme nádhernou atmosféru, snad to vyjde," uzavřel třinecký hrdina a strůjce prvního mistrovského titulu.