• 2011
  • 2019
  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024
top

Oceláři zvítězili nad Hradcem Králové

HC Oceláři Třinec
NEDěLE 29. 9. 2024
Tipsport extraliga
4 : 1

(0:0, 1:1, 3:0)

WERK ARENA

Mountfield Hradec Králové

V 6. kole Tipsport extraligy přijel do Třince královéhradecký Mountfield. Utkání bylo po čtyřiceti minutách nerozhodné, pak ale postupně udeřili Adámek a Addamo. Razítko za tříbodovým večerem udělal Daňo, jenž poslal kotouč do prázdné branky. Oceláři zvítězili nad Hradcem Králové 4:1.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY

Branky a nahrávky: 31. Kurovský (Kundrátek, Daňo), 45. Adámek, 55. Addamo (Nestrašil, Marinčin), 57. Daňo (Nestrašil) – 40. Pour. Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Hlavatý, Rožánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 479. Střely na branku: 30:31. Zblokované střely: 14:12. Hity: 6:7. Vhazování: 42:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

HC Oceláři Třinec

Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Kurovský, Vrána, Cienciala – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora.

Mountfield Hradec Králové

F. Novotný – Blain, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, Pavelka, Mudrák – Batna, Tamáši, Perret – Jergl, Miškář, R. Pavlík – Šťastný, Estephan, Dmowski – Pour, Štohanzl, A. Novotný – Chalupa.

Oceláři se po dvou kolech vrátili zpět na domácí led. Do WERK ARÉNY tentokrát zavítal královéhradecký Mountfield. Tomu se vstup do sezóny vůbec nevyvedl, smečka okolo Tomáše Martince se nacházela před tímto zápasem na samém chvostu tabulky. Oceláři si tedy museli dát pozor, jelikož Hradec Králové přijel do Třince s jasným záměrem – bodovat a oprostit se ze dna. Zdeněk Moták se svými asistenty udělal dvě změny v sestavě. Do branky nastoupil Mazanec, obranné řady zůstaly neměnné, ovšem v útoku si pozici vyměnili Nestrašil s Ciencialou.

Hradec Králové vstoupil do utkání lépe, hned při prvním útoku se královéhradeckým podařilo usadit se v útočném pásmu. Díky velké aktivitě hned zkraje zápasu si vybojovali hosté i první přesilovou hru, vyloučen byl urostlý Addamo. Oceláři odvedli výbornou defenzivní práci a ubránili první power play hostů. Třinečtí si připsali první střelu na branku až po dlouhých šesti a půl minutách, postaral se o ni Nestrašil, Novotný předvedl zákrok vyrážečkou. Chvíli nato musel zakročit Mazanec, tečované nahození Blaina mířilo mezi betony, domácí gólman stihl zareagovat včas. Pěknou akcí se poté prezentoval Kurovský, jenž si najel mezi kruhy, odkud vyslal svižnou ránou zápěstím a hostující brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě. Pak měl velkou šanci Perret, jenž byl úplně osamocen v levé části útočného pásma, jeho pokus zblízka trefil pravou tyč Mazancovy svatyně.

Díky vyhranému vhazování Nestrašila se k puku dostal Hudáček, ten se kličkou dostal přes prvního obránce, pak chtěl překonat Novotného střelou na bližší tyč, hostující brankář zasáhl včas. Další střelu na bližší tyč, tentokrát z opačné strany, musel likvidovat Novotný, toho touš zasáhl do masky, a proto musela hra být přerušena. Poté byl v útočném pásmu vidět rychlonohý Perret, jenž se prokličkoval až ke střele mezi kruhy, která jen těsně minula pravou tyč. Kalinovo nenápadné nahození od modré pak skončilo na břevně. Nebezpečný Mountfield měl i další šanci, McCormackovu střílenou přihrávku šikovně tečoval směrem na bránu Pour, Mazanec nakonec nemusel zasahovat. V úplném závěru první dvacetiminutovky hákoval Pour třineckého Kurovského a byl odeslán za katr.

Hráči s drakem na hrudi začali druhou třetinu přesilovou hrou, Hudáček pálil z levého kruhu jen do boční síťky, ačkoliv někteří fanoušci se už radovali. Kundrátek několikrát pálil od modré, vždy se ale puk odrazil někam do bezpečných vod pro Hradec. Po domácí početní převaze zase zaútočili královéhradečtí, Pláněk zpoza branky ale nenašel nikoho ze svého týmu. Poté měl velkou šanci slovenský snajpr Daňo, kterého naslepo našel Hudáček, Daňo vystřelil prudce z pravé strany, ovšem Novotný byl připraven. K další přesilovce se pak dostali hosté, Roman seknul Perreta a byl vyloučen. Dmowski nejprve hledal někoho mezi kruhy na teč, avšak bez úspěchu, pak se dostal americký útočník k dalším třem střelám, všechny dokázali Oceláři s pomocí Mazance zneškodnit. Miškář pak dostal puk do jízdy na levou stranu, hledal mezeru na bližší tyči, domácí brankář byl proti. Na druhé straně měl velkou šanci kapitán domácích, kterému připravil palebnou pozici mezi kruhy Adámek, Vránovu střelu vyrazil Novotný do rohu kluziště. Poté hráli hosté v šesti a byli potrestáni. Jednak menším trestem a poté i větším, jelikož se střelecky prosadil Daniel Kurovský, na kterého doslova zírala prázdná brána z levého kruhu. Tu dokázal třinecký forvard trefit a poprvé rozvlnil síť za Novotným.


Domácí najednou byli všude dříve, byl jich plný led. Novotný musel likvidovat několik po sobě jdoucích střel, avšak tyto pokusy nebyly z nikterak vyložených brankových pozic. Zvyšující se tlak Ocelářů zbrzdilo vyloučení. Třinečtí byli v šesti na ledě a trest odpykal Sikora. Z hostující přesilovky byla odkrojena přesně polovina, když Jergl zasáhl Adámka vysokou holí a byl vyloučen, síly na ledě se tedy vyrovnaly. Vyrovnaný počet hráčů na ledě netrval dlouho. Sudí po třiceti vteřinách znovu vylučovali, opět Oceláři hráli v mnoha hráčích v poli, trest odpykával Teplý. Krátkou přesilovku čtyři na tři nedokázali královéhradečtí zužitkovat. Rozdivočelou část druhé třetiny nedokázal ani jeden z celků proměnit. Ovšem v samotném závěru Oceláři ztratili puk v útočném pásmu a celé obraně ujel Jakub Pour, který kličkou do forhendu a střelou nad lapačku překonal Mazance.

Třetí periodu začali domácí faulem Smithe, jenž byl vyloučen za držení. Jergl ve velké šanci nedokázal puk lépe trefit, a tak puk skončil za brankou. Poté McCormack střílel na pravý beton, Mazanec odrazil puk zvláštně, kus černé gumy se ale za jeho záda nedostal. Co se nepovedlo královéhradeckým se poté povedlo Ocelářům. Přišel totiž moment Mariána Adámka. U mantinelu si šikovně prohodil jednoho protihráče, pak nechal kotouč za sebou na pravém kruhu, natáhl se pro něj a vyslal dělovku, která se zastavila až v síti. Dmowski byl poté vyloučen za držení. Svěřenci Zdeňka Motáka ale nenaložili s nabídnutou přesilovkou ideálně, je třeba objektivně pochválit obranu Mountfieldu, která Třinci nic nedovolila. Pak měl velkou šanci Čacho, jehož hůl našel Adámek, hostující brankář reagoval na poslední chvíli.

Záhy se vylučovalo, již počtvrté byl viděn tento prohřešek – opět šlo o příliš mnoho hráčů na ledě, tentokrát byl Mountfield potrestaným týmem, trest odjel odpykat Adam Novotný. Ocelářům se podařila přesilovka proměnit, na pravé straně zamíchal s pukem Nestrašil, jenž poslal puk na Novotného a volný kotouč dokázal do branky zamést Justin Addamo. Teméř čtyři minuty před koncem stáhl hostující kouč Martinec Novotného z branky a vyslal šest hráčů do pole. Nestrašil ale sebral kotouč u mantinelu a vyslal Marka Daňa na prázdnou branku. V samotném závěru byl vyloučen Perret za sekání, a tak Oceláři dohrávali zápas v početní převaze.

Oceláři porážejí královéhradecký Mountfield poměrem 4:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Zdeněk Moták (HC Oceláři Třinec): "Jsem rád, že jsme před domácími fanoušky, a po těch třech prohrách v nastaveném čase/nájezdech, urvali tři body. Pro nás jsou velmi důležité. Důležité je i to, že po inkasovaném gólu na konci druhé třetiny jsme se z toho dokázali dostat a kvalitním výkonem ve třetí třetině jsme vyrovnaný zápas zlomili. Musím do šatny poděkovat a pogratulovat."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Vyrovnaný zápas. Myslím si, že jsme ho neodehráli vůbec špatně. O výsledku rozhodly speciální formace, díky tomu Třinec bere zaslouženě tři body."

Jméno G A +/- TM
Marian Adámek 1 0 0 0
Justin Addamo 1 0 0 2
Marko Daňo 1 1 2 0
Daniel Kurovský 1 0 -1 0
David Cienciala 0 0 -1 0
Viliam Čacho 0 0 0 0
Vladimír Dravecký 0 0 0 0
Patrik Hrehorčák 0 0 0 0
Libor Hudáček 0 0 0 0
Bohumil Jank 0 0 1 0
Tomáš Kundrátek 0 1 1 0
Martin Marinčin 0 1 0 0
Marek Mazanec 0 0 0 0
Radim Mrtka 0 0 -1 0
Richard Nedomlel 0 0 1 0
Andrej Nestrašil 0 2 1 0
Miloš Roman 0 0 1 2
Petr Sikora 0 0 0 0
Adam Smith 0 0 0 2
Michal Teplý 0 0 1 0
Petr Vrána 0 0 0 0