Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři podruhé přehráli Spartu!

27.11.2010 · Daniel Ježek
Druhý zápas ve dvou dnech čekal třinecké juniory. Dnešním soupeřem byl druhý pražský klub, jmenovitě Sparta. Po velmi vyrovnaném průběhu hry, kdy se skóre měnilo jak na horské dráze, se ze zisku tří bodů radují třinečtí mladíci. Největší zásluhu na vítězství má Ocelář Rostislav Marosz, který v utkání vsítil dvě branky a ještě další dvě připravil.
22.kolo, sobota 27.11.2010
Třinec
Sparta Praha
5:4
Třetiny: 2:1, 2:3, 1:0  Branky a nahrávky: 5. Bajtek (Marosz), 17. Marosz, 33. Marosz, 39. Faksa (Pavlík), 48. Pavlík (Marosz, Kaďorek) - 15. Eis (Sovík), 30. Kniazev (Eis), 32. Rubeš (Sovík, Eis), 40. Eis (Sovík, Rubeš). Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 55. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
Sklenář (od 32. Kotrla) - Pavlík, Rajnoch, Toman, Kaďorek, Roupec, Burzala, Bezuška - Bajtek, Deveri, Marosz, Sochora, Bumbál, Řezáč, Hegyi, Faksa, Rapáč, Kajaba, Matuš
Kocián - Sobotka, Švaříček, Veselý, Kolář, Drvota, Žovinec, Dvořák, Vítek - Kniazev, Forman, Ribalkin, Kučera, Rubeš, Eis, Müller, Hampl, Puna, Sovík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod utkání vyšel lépe domácím hráčům, kteří dokázali svého soupeře zatlačit do defenzívy a vyprodukovat si větší množství střeleckých pokusů. A to se taky domácím vyplatilo, jelikož již v páté minutě se dokázali dostat do vedení. Bylo to zásluhou dua Rostislav Marosz - Filip Bajtek. V rychlém protiútoku se Marosz neukvapil, přihrál lépe sotjícímu Bajtkovi, pro kterého nebyl problém doklepnout puk do odrkyté svatyně hostujících. Vstřelené branka nakopla Třinec k větší aktivitě, branku z toho ale nedokázali vytěžit. A tak to byli hosté, kterým se podařilo překonat brankáře soupeře. V probíhající početní výhodě nejprve zvonila tyč. Ze stejného útoku se ale dokázal prosadit Stanislav Eis, který už jen doklepával střelu Roberta Sovíka. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho, jelikož již za necelou minutu a půl se skóre opět měnilo. Tentokráte to bylo na straně domácích. Do velkého tlaku se dostala formace Rostislava Marosze a sám jmenovaný dokázal po druhé prostřelit brankáře Kociána. Do konce prvního dějství ještě bylo pár šancí na obou stranách, větší úspěch však neměla ani jedna z nich.

V prostřední části se roztrhl gólový pytel a k vidění bylo celkem pět branek. Nejprve za hosty vyronával Valerij Kniazev, který se po pasu Stanislava Eise ocitl tváří v tvář brankáři Sklenářovi. Kniazev chytře překonal Sklenáře pod jeho betonem. Za další dvě minuty už hosté vedli. Zasloužil se o to Tomáš Rubeš, který se nejlépe orientoval před brankou Třince a podařilo se mu dopravit puk po třetí za Sklenářova záda. To bylo na brankáře ve službách Třince hodně, a tak přepustil své místo kolegovi Tomáši Kotrlovi. Kotrla po příchodu na led se jen díval, jak jeho spoluhráčí otáčejí skóre. Nejprve se, za necelou minutu od poslední inkasované branky, prosadil Rostislav Marosz, který z rychlého protiútoku propálil brankáře Kociána. Po vyrovnání Ocelářů přišela menší gólová pauza. Za zmínku stojí šance Kajaby, který ale nedokázal trefit poloodkrytou branku hostů. Ve skórování mu skvělý zákrokem zabránil gólman Kocián. Za další čtyři minuty se už ale skóre opět měnilo. Opět to byli domácí, jmenovitě Radek Faksa, pro kterého nebyl problém doklepnout puk po tvrdé střele Pavlíka - 4:3. Zdálo se, že Oceláři uhájí jednogólové vedení i po čtyřiceti minutách, opak byl však pravdou. Patnáct vteřin před vypršením čtyřicáté minuty se totiž prosadil Stanislav Eis, který svým druhým gólem v utkání vyrovnal skóre zápasu. Do kabin šly tedy celky za nerozhodného stavu.

Poslední část byla ve znamení hokeje nahoru, dolů. Oba celky střídaly jednu šanci za druhou, brankáři ale dominovali. Zlomový moment této dvacetiminutovky přišel v 46. minutě. Oceláři dostali možnost přislovky, kterou necelých patnáct vteřin před vypršením dokázali využít. Zasloužil se o to Filip Pavlík, který svou tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře hostů. Jak se později ukázalo, byla tato branky brankou vítěznou. Sparta se po inkasovaném gólu začala tlačit do útoku, častokrát ale zapomínala na zadní vrátka. Domácí Deveri i Řezáč, kteří se ocitli v dobré šanci, ale nedokázali zvýšit vedení Třince. Necelé čtyři minuty před koncem zachránilo hosty od pohromy břevno, a tak mohl lodivod sparťanské výpravy vymýšlet plán pro poslední tři minuty. Hostující trenéři se rozhodli odvolat brankáře a dát tak svým svěřencům výhodu jednoho muže v poli. Nechybělo mnoho, a utkání šlo do prodloužení. To by ale v brance domácích nesměl stát Tomáš Kotrla, který zlikvidoval dvě největší příležitosti hostů. Díky skvělým výkonům gólmana Kotrly a obětavostí celého týmu nakonec skončily tři body na kontě Ocelářů z Třince.

Ohlasy trenérů

Aleš Mach (Oceláři Třinec): Dnešní utkání bylo v podání celého týmu ještě lepší, než to včerejší. Kluci vlétli do utkání s velkým odhodláním, přidali své hokejové srdíčko a to jim pomohlo k zisku tří bodů. Obě utkání naplnily naše očekávání, a tak mi nezbývá, než všechny kluky pochválit za předváděnou hru.

Pavel Arnošt (Sparta Praha): Jsme zklamaní z dnešního výsledku, protože jsme sem jeli vyhrát. Utkání jsme si prohráli sami, hlavní příčinou byly individuální chyby.

×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec