Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři přetlačili ústecké Lvy

22.10.2010 · Daniel Ježek
T Ř I N E C - V dalším kole juniorské Noen extraligy hostili Oceláři Ústí nad Labem. Po velice vyrovnaném průběhu, kdy téměř celému utkání dominovali oba gólmani, strhli vítězství na svou stranu Oceláři, kteří se prosadili až v poslední čtyřminutovce. Největší zásluhu na vítězství má Tomáš Kotrla, který vychytal první třineckou nulu sezóny.
13.kolo, pátek 22.10.2010
Třinec
Ústí nad Labem
2:0
Třetiny: 0:0, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 57. Herman (Rufer), 60. Rufer. Vyloučení: 6:6, navíc Boháč (UNL) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 2:0.  
Kotrla - Špok, Pavlík, Rajnoch, Toman, Chvostek, Roupec, Burzala, Bezuška P. - Bezuška D., Bajtek, Deveri, Sochora, Řezáč, Hegyi, Faksa, Herman, Rapáč, Kajaba, Číhal, Rufer
Formánek - Bulva, Drahorád, Smetana, Burkovec, Boháč, Grin, Humpolíček, Pojezný - Krupička, Hříbal, Kuchynka, Hošek, Vávra, Daráš, Bříza, Pořický, Baránek, Faigl, Racek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Utkání začalo v docela vysokém tempu a šance se střídaly na obou stranách. Úvod zápasu ovlivnila celkem častá vylučování, žádná z přesilovek však nebyla využita. Do vyložené šance se v polovině první periody postupně dostali Adam Rufer a Filip Bajtek. Ani jednomu z jmenovaných se však nepodařilo překonat ležícího brankáře Formánka. Ihned z protiútoku se na zteč vydal Martin Baránek. Podařilo se mu přebruslit obránce a už se chystal ke střele. V posledním okamžiku mu pohlednou rybičkou vypíchl puk Filip Pavlík. Ve zbytku první periody dominovali oba gólmani. Jak Tomáš Kotrla, tak Michael Formánek byli nepřekonatelnou zdí pro útočníky soupeře. Oba celky tedy šly do šaten za bezbrankového stavu.

Do prostřední části se přenesl obraz hry z části úvodní. Opět se často vylučovalo, oba gólmani opět dominovali. O větší rozruch se postaral až pět minut po začátku druhé periody Ondřej Burzala, ke kterému se dostal vyražený puk. Jmenovaný hráč si špatně seřídil mířidla, a tak jeho pokus mířil mimo brankovou výseč. V dalším průběhu hry to byli opět oba muži s maskou, kteří ovládli hru. Na jedné straně se brankář Kotrla zaskvěl proti střele Krupičky, na straně druhé Formánek ztlumil střelu Hegyiho na svých betonech. Největší šanci celé prostřední části měl na své hokejce domácí Branislav Rapáč, kterému ve skórování zabránila pravá tyč Formánkovy svatyně. Zbývající část druhé třetiny poznamenaly časté nepřesnosti na obou stranách, a tak bezbrankový stav přetrvával i po čtyřiceti mnutách hry.

Situace z poslední pětiminutovky prostřední části se přesunula do úvodnu závěrečné třetiny. Časté chyby v rozehrávkách znemožňovaly rozlet obou celků. Když už se nějaká akce povedla, stála na jedné či druhé straně hráz v podobě gólmana. Vše podstatné z této třetiny se událo až v její druhé polovině. Nejdřív nastřelil Filip Pavlík tyč, když se napřáhl na modré. Stejná situace se opakovala o necelých pět minut později. Opět Filip Pavlík, opět střela od modré, opět tyč Formánkovy branky. Oceláře to však nezlomilo a necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby otevřel skóre Jakub Herman, který se prosadil zvýšeným důrazem v okolí brankoviště Ústí nad Labem. Po inkasované brance se hosté vrhli do útoku. Častokrát však zapomínali na zadní vrátka, ale domácím se nepodařio jejich nepozornost potrestat. Tlak hostů byl v závěru umocněm přesilovou hrou, ale všechny pokusy hostů troskotaly na výborně chytajícím Tomáši Kotrlovi. V poslední minutě se ještě hosté odhodlali k powerplay, avšak to se jim nevyplatilo. Do prázdné branky totiž pečetil vítězství Ocelářů necelé dvě vteřiny před koncem Adam Rufer. Třešničkou na dortu byla vychytaná nula v podání Tomáše Kotrly, který výrazně podržel svůj tým. Oceláři zaslouženě zvítězili a připisují si tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO Třinec): My jsme na začátku utkání nedokázali využít několik příležitostí. Naše střelecká nemohoucnost se táhla celým utkáním. Bylo to pro nás velmi těžké utkání, Ústí nás hodně potrápilo. Musím poděkovat klukům, kteří věřili, že jsme schopni ten gól vsítit. Nakonec se nám to podařilo tři minuty před koncem a v závěru jsme pečetili výsledek v hostující powerplay. Jsme tedy spokojeni se ziskem tří bodů.

Karel Chládek (trenér HC Ústí): Oproti utkání s Havířovem jsme podali velmi dobrý výkon, především v obraně. V takhle vyrovnaném utkání, ve kterém neproměníme čtyři samostatné nájezdy, nemůžeme vyhrát. Samozřejme bez vstřelené branky nelze zvítězit.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice