Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nezvládli utkání s Energetiky

15.10.2010 · Daniel Ježek
V dalším kole juniorské Noen extraligy hostili Oceláři Energii Karlovy Vary. Po brankově bohaté první třetině se do vedení v prostřední části dostali hosté, kteří dokázali své těsné vedení uhájit. Svěřenci Jiřího Juříka tedy vyšli z tohoto duelu s prázdnou.
11.kolo, pátek 15.10.2010
Třinec
Karlovy Vary
2:3
Třetiny: 2:2, 0:1, 0:0  Branky a nahrávky: 6. Rufer (Rapáč, Herman), 11. Deveri (Sochora) - 9. Kverka (Daniška), 13. Záhora (Hudák), 35. Kentoš (Daniška). Rozhodčí: J.Jeřábek - V.Bojda, T.Mikler. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 25:23. Divák;: 71. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.  
Sklenář (Kotrla) - Roupec, Toman, Pavlík, Bezuška, Špok, Burzala, Rajnoch, Kaďorek - Řezáč, Rapáč, Rufer - Herman, Číhal, Bajtek - Deveri, Bumbál, Kajaba - Bezuška, Sochora, Hegyi.
Habal (Endal) - Valeš, Rohan, Tomeček, Andrlík, Funk, Schusser, Šik - Hudák, Daniška, Kentoš, Baar, Vaněk, Vachovec, Kverka, Záhora, Půlpán, Koblasa, Winkler

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel lépe hostům, kteří dokázali domácí uzavřít v jejich obranném pásmu. Byli to však domácí, kterým se podařilo vsítit úvodní branku. Po přihrávce Branislava Rapáče se před brankou zjevil zcela osamocen Adam Rufer, který zasunul puk za ležícího brankáře. Vedení domácím však nevydrželo dlouho. Po třech minutách vyrovnal Jaromír Kverka, který zakončil rychlý protiútok. Nerozhodný stav přetrhnul po dalším dvou minutách Danko Deveri, který dorazil odraženou střelu Petra Sochory. Ani tento stav nevydržel dlouho, jelikož opět po dvou minutách vyrovnal Daniel Záhora, který se nejlépe orientoval ve skrumáži před brankou Sklenáře. Další průběh úvodní třetiny ovládli oba brankáři, a tak se do šaten šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina se nesla v duchu vyloučení a dobývání útočných třetin. Největší šanci měli domácí, kterým se podařilo překonat brankáře Habala. Toho však v roli strážce svatyně zastoupil jeden z beků Energie, který dokázal odpálit puk do bezpečné vzdálenosti. V této třetině platilo známé rčení "nedáš, dostaneš". Vedení hostů zařídil Josef Kentoš, který po přihrávce Danišky propálil brankáře Sklenáře. Po inkasované brance se domácí vybudili k velkému náporu, ale nedokázali překonat výborně pracující obranu hostů. Ke konci třetiny šli hosté do tří, ale do druhé sirény chybělo jen sedm vteřin, a tak se dvojnásobná přesilovka přesunula do závěrečné periody.

Tu začali Oceláři velmi aktivně. Dokázali zatlačit hosty do defenzívy, ale nepodařilo se jim vyprodukovat žádnou větší šanci. Hosté přečkali minutu a čtyřicet sedm vteřin dlouhé oslabení a výrazně tak zvýšili své šance na vítězství. Domácí se však stále snažili něco s výsledkem udělat, všechny šance ale zmařil výborně chytající Habal. V závěru utkání si domácí nechali vzít šanci na vyrovnání svou nedisciplinovaností. Hostům se to ale nelíbilo, a tak šli do čtyř taky. Ve zkrácené přesilovce se však domácí k ničemu nedostali, a tak si hosté na cestu do Karlovarského kraje zabalili tři body.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér HCO Třinec): Úvod utkání nám vyšel, pak jsme ale hrubou chybou kolem našeho brankoviště nechali soupeře hrát. Scéna se později opakovala, nechali jsme soupeře srovnat. Hra byla potom vyrovnaná. Soupeř byl bojovný, dobře hrál v obraně, spoléhal na rychlé brejky a jeden se mu podařilo proměnit. Ve třetí třetině jsme měli velký tlak, ale nedokázali jsme se prosadit. Bohužel takové jsou zápasy.

Karel Mlejnek (trenér Energie Karlovy Vary): My jsme samozřejme maximálně spokojeni se ziskem bodů. V první třetině to bylo pro nás těžké, museli jsme dotahovat. Kladli jsme hráčům na srdce, že nelze stále dotahovat. Potom se nám povedla rozdílová branka. Klíčovy moment zápasu byl, že se nám podařilo přežít dlouhé dvojnásobné oslabení. Poté už jsme heroickým nasazením, bojovností a odevzdaním všech hráčů dovedli utkání do vítězného konce.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice