Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci ve finále berou první bod!

06.04.2023 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Marka Malíka zvládli vstup do finále proti Plzni na výbornou! Už v první třetině si mladí Oceláři vypracovali dvoubrankový náskok a byť se soupeř dostal na dostřel, Třinec nakonec díky parádní poslední části zvítězil 8:3!
F1, čtvrtek 6.4.2023
Třinec
Plzeň
8:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 3:1, 2:2, 3:0  Branky a nahrávky: 11. Kubiesa (Mikula, Sikora), 16. Hrček (Ćmiel, Hebar), 16. Sajdok (Zielinski, Holub), 21. Mikula (Kubiesa), 31. Kubiesa (Sikora), 46. Holub (Zielinski, Mikula), 50. Holub (Zielinski, Rybnikár), 58. Zielinski (Byrtus, Kubiesa) – 13. Beran (Makovec), 25. Titlbach (Benák, Makovec), 30. Skala (Kamas, Titlbach). Rozhodčí: Held, Maršálek – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 2:3 . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 109. Střely na branku: 50:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 8:3.  
HC Oceláři Třinec: Milota - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Ćmiel, Zielinski – Sajdok, Pohludka, Sikora, Blaha, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Granečný, Švančara, Mikula, Hrček
HC Škoda Plzeň: Mařík - Tolar, Holubec, Kocek, Černý, Prošek, Skala, Kamas – Hofrajtr, Úbl, Matějka, Klatovský, Pittr, Beran, Makovec, Benák, Titlbach, Slačík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina se domácím povedla. Oceláři otevřeli skóre už v jedenácté minutě, když Matěj Kubiesa poslal puk pod betony Maříka. Plzeň vzápětí ve vlastním oslabení vyrovnala, z přečíslení se trefil Matyáš Beran. V šestnácté minutě vrátil domácím vedení Jan Hrček a na něj krátce nato navázal Tobias Sajdok. Po úvodní dvacetiminutovce tak Třinec vedl 3:1.

Vstup do třetiny navíc vyšel domácím i podruhé. Marcel Mikula zamíchal pukem v mezikruží a poslal puk pod betony. Plzeň si však během chvíle vytvořila nátlak, který zužitkoval Adam Titlbach. Tomáš Skala o pět minut později vstřelil třetí gól a bylo to už jen o jedinou branku. Oceláře pak mohl uklidnit kapitán Kubiesa, z levého kruhu ale trefil jen tyč. V jednatřicáté minutě už se ale Matěj Kubiesa nemýlil a poslal puk do poloprázdné brány Plzně.

Třetí třetina byla v jasné režii Ocelářů, kteří Plzeň do žádných šancí nepouštěli. V čase 45:20 už šestou branku Třince vstřelil David Holub, který pálil tvrdě od modré čáry. Stejně to udělal David Holub i v padesáté minutě, když ověřený recept vyzkoušel znovu a uspěl i podruhé. Oceláři se poté dostali do prekérní situace, když čelili oslabení tři na pět. Třinec ale nátlak soupeře ustál a po návratu vyloučených hráčů udeřil poosmé. Po parádní přihrávce Byrtuse stanovil konečné skóre na 8:3 Aleš Zielinski.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Byl to krásný play-off zápas. Měli jsme několik gólových příležitostí, které jsme nevyužili, ale chceme brát jen to, že jsme vyhráli první zápas, ne skóre. Hráli jsme celou dobu to, co jsme potřebovali a to, co chceme hrát. Teď to ale končí a chceme se připravit na další zápas."

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Výsledek zhruba odpovídá tomu, co se na ledě dělo. Špatně jsme do utkání vstoupili a Třinec nás celou dobu přehrával. Měli jsme pasáže, kdy jsme se výsledkově dotáhli, ale vždy, když jsme se dotáhli, inkasovali jsme. Třinec byl ve všech aspektech lepší."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice