Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tři góly za čtyři minuty. Dorost srazil Spartu

17.02.2023 · Martina Sikorová
Dorostenci v novém roce pokračují v povedených výkonech. O výhře na ledě pražské Sparty rozhodli svěřenci trenéra Marka Malíka na začátku druhé třetiny. Během 3 minut a 37 vteřin vstřelili mladí Oceláři tři góly a odskočili do pohodlného vedení, které do konce zápasu ještě navýšili.
A17, pátek 17.2.2023
Sparta Praha
Třinec
1:7
Sportovní hala Fortuna
Třetiny: 0:1, 0:4, 1:2  Branky a nahrávky: 43. Poláček (Marton) - 8. Mikula (Kubiesa, Weiss), 21. Mikula (Kubiesa, Mrtka), 24. Hrček (Blaha, Kubiesa), 25. Rybnikár (Weiss, Solowski), 30. Byrtus (Kubiesa, Weiss), 45. Pohludka (Dravecký, Rybnikár), 60. Rybnikár (Solowski, Pohludka). Rozhodčí: Svobodová - Thuma, Kubas. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7.  
HC Sparta Praha: Vedral - Burda, Malínek, Marton, Cichoň, Mack, Dufek - Marek, Novotný, Žemlička, Netušil, Jakab, Hlinka, Poláček, Hrubý, Bolocan
HC Oceláři Třinec: Heczko - Holub, Byrtus, Dravecký, Mrtka, Solowski, Ćmiel, Blaha - Sajdok, Pohludka, Weiss, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Ubránek, Mikula, Hladonik, Hrček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Pro mladé Oceláře se zápas vyvíjel velmi dobře od samého začátku. Třinečtí hráči hýřili aktivitou a už v šesté minutě si vybojovali první přesilovku, kterou proměnili v úvodní gól. Po dobré práci Matěje Kubiesy se puk dostal k Marcelu Mikulovi, který už věděl, co s ním. Navýšit vedení Ocelářů pak mohli Michal Rybnikár nebo Šimon Pohludka, ti ale své šance nevyužili. Činit se ovšem musel taky brankář Ocelářů Denis Heczko a to proti sérii dorážek z hole Tomáše Hlinky.

Druhá třetina se pak proměnila doslova v třineckou krasojízdu, kterou už v čase 20:39 odstartoval svým druhým gólem v zápase Marcel Mikula. Tři minuty nato už měli Oceláři ruce nad hlavami znovu. Tentokrát se o to zasloužil úspěšně dorážející Jan Hrček. A aby toho nebylo málo, v čase 24:16 našel Matěj Weiss před brankou stojícího Michala Rybnikára, který zvýšil na 4:0.

Brankář Denis Heczko pak na druhé straně vytáhl dobrý zákrok proti přečíslení Sparty a vzápětí dostali Oceláři k dispozici další početní výhodu, která skončila pátým gólem. Svěřenci trenéra Marka Malíka svého soupeře dlouho svírali v útočném pásmu a sehranou kombinaci pak prudkou ranou z pravého kruhu zakončil Dominick Byrtus.

Zajímavé momenty přinesl i závěr prostředního dějství. Po brejku Petra Poláčka zvonila tyč třinecké branky, únik Šimona Pohludky zase výborným zákrokem hasil domácí gólman. Kapitán Ocelářů si navíc následně vybral i porci smůly, když mu při střele do odkryté části branky přeskočil kotouč hokejku.

V čase 42:13 se prvního gólu dočkali také hráči Sparty, když nabídnutou přesilovku proměnil střelou z levého kruhu Petr Poláček. Na trefu domácího kapitána ovšem bleskově zareagoval ten třinecký. Pražané totiž hráli v šesti a Oceláři tak dostali k dispozici početní výhodu, kterou už po šesti sekundách zužitkoval Šimon Pohludka ranou z pravé strany.

Třinec v tu chvíli vedl už 6:1, v útočném snažení ale mladí Oceláři nepolevili. Naopak. Ve třiapadesáté minutě mohl podklouznutí sparťanského útočníka potrestat Vít Hladonik, který ovšem vhodný moment ke střele prováhal. Sedmého gólu se ale svěřenci trenéra Marka Malíka přece jen dočkali. A to v čase 59:28, když si odraženou střelu Adama Solowskiho našel Michal Rybnikár.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): „Z naší strany velice povedené utkání od začátku do konce. Skvělá práce v dodržování taktiky a týmového systému. Utkání nám hodně sedlo, jak do ofenzivy, tak do obrany. Za to jsme asi ještě více rádi než za konečný výsledek, který je nádherný. Skvělý výkon, děkuji klukům a poklona před nimi."