Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost otáčel, z Boleslavi veze tři body

21.01.2023 · Martina Sikorová
Výjezd do Čech zvládli mladí Oceláři na výbornou. Po výhře v nájezdech na ledě Liberce uspěli svěřenci trenéra Marka Malíka taky v Boleslavi. Dvěma góly se pod obrat z 0:1 na 3:1 podepsal Šimon Pohludka, vítězná branka putovala na účet Davida Holuba.
A14, sobota 21.1.2023
Ml. Boleslav
Třinec
1:3
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 1:0, 0:1, 0:2  Branky a nahrávky: 15. Steklý (Hanyš, Šindelář) - 26. Pohludka (Urbánek, Holub), 42. Holub (Kubiesa), 50. Pohludka (Rybnikár, Urbánek). Rozhodčí: Vepřovský - Obr, Landsman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3.  
BK Mladá Boleslav: Vystrčil - Macháček, Křivánek, Fišer, Hora, Tetiva, Kubíček, Šilhavý - Hájek, Kristek, Lev, Vojáček, Kurka, Steklý, Beran, Hanyš, Šindelář, Matějka
HC Oceláři Třinec: Skácel - Holub, Dravecký, Mrtka, Solowski, Ćmiel, Zielinski - Sajdok, Pohludka, Rybnikár, Kubiesa, Hebar, Urbánek, Granečný, Švančara, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První větší šanci zápasu měli na hokejkách hosté, když Urbánkova sražená střela vyplavala u pravé tyčky, kde se snažil dorážet jeden z třineckých útočníků. Brankář Vystrčil ale předvedl dobré reflexy a dorážku po rychlém přesunu zastavil. Ve hře Bruslařů byla řada nepřesností, což ukázaly čtyři icingy v krátkém časovém sledu.

Přesto to byli domácí, kteří šli v patnácté minutě do vedení. Celá akce se seběhla velmi rychle a na jejím konci byl neobsazený Vojtěch Steklý, jenž z pravého kruhu umístil do branky Hanyšovu přihrávku. Ještě v téže minutě mohl srovnat Rybnikár, ale jeho střela ze slotu Vystrčila nezaskočila, a tak Bruslaři po první dvacetiminutovce vedli.

Na startu prostředního dějství byl vyloučen Lev a domácí se museli bránit. Zpočátku jim to šlo velmi dobře, když Vojáček na modré vypíchl kotouč, přebruslil třineckého beka a dostal se do úniku. Celá akce však skončila jen střelou mimo tři tyče. Oceláři přesilovku nakonec využili v době, kdy měl Lev otevřená vrátka k návratu na led.

Po rychlé přihrávce Urbánka dostal hodně prostoru kapitán hostů Šimon Pohludka, který si puk přehodil na bekhend a ze slotu zavěsil do branky. Stejný hráč v pětatřicáté minutě předložil puk před prázdnou klec pro Rybnikára, ale jeden z boleslavských beků dokázal puk zastavit ještě před brankovou čarou. Vyrovnaný stav tak rozsekla až třetí třetina.

Po návratu na led se hosté prosadili ze své první střely. Po kombinaci před Vystrčilem vypálil od modré obránce David Holub, kterému střela ideálně nesedla a kotouč se vůbec nezvedl z ledu. Možná i proto domácí gólman puk vůbec neviděl a ten tak skončil v brance. Bruslaři poté nepotrestali faul Mikuly, který se provinil podrážením.

Definitivní tečku tak přidal třinecký kapitán Šimon Pohludka, jenž skóroval po pěkném krosovém pasu Urbánka od pravé tyčky. Domácímu týmu se nedařilo dostávat Oceláře pod tlak, naopak ještě málem inkasovali. V čase 54:53 zůstal před brankou nekrytý Rybnikár, naštěstí pro Bruslaře ale vyloženou šanci zahodil, když bekhendem přehodil domácí branku.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): "Z naší strany to bylo poměrně nervózní. V některých částech zápasu jsme nehráli tak, jak bychom chtěli a dovolili jsme soupeři hrát svoji hru. I díky brankáři jsme zvládli zůstat v kontaktu. Později jsme hru vyrovnali a v některých momentech jsme byli lepší. Jsme spokojení s výsledkem, ačkoliv tam bylo pár věcí, kterých se chceme vyvarovat. Celkově se nám ale víkendový výjezd povedl.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec