Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři na začátek přípravy podlehli v prodloužení Vítkovicím

09.08.2022 · Adam Sušovský
Slušná divácká kulisa, dost emocí a málo gólů. Tak Oceláři v Ostravě vstoupili do přípravy na novou sezonu, v derby proti Vítkovicím ale na regionálního rivala nestačili. V prodloužení rozhodl zápas Peter Mueller.
přát., úterý 9.8.2022
Vítkovice
Třinec
2:1p
Ostravar aréna
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 26. Gewiese (Lindberg, Kalus), 61. Mueller (Mikuš) – 49. Chmielewski (Doudera). Rozhodčí: Cabák, Obádal – Veselý, Hlavatý. Vyloučení: 5:5, navíc Kalus (Vítkovice) trest ve hře.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 993. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 2:1.  
Stezka – Kovář, Koch, Prčík, Raskob, Gewiese, Mikuš – Mueller, Chlán, Krenželok – Fridrich, Krieger, Dej – Bernovský, Lindberg, Lednický – Kalus, Půček, Krejsa – Marosz. Trenér: Roman Šimíček
Mazanec – Doudera, Marinčin, Adámek, Čukste, Zahradníček, Jeřábek – Daňo, Lyszczarczyk, Machala – Nestrašil, Hudáček, Voženílek – Chmielewski, Marcinko, Kurovský – Hrehorčák, Roman, Dravecký. Trenér: Zdeněk Moták

Komentář k zápasu

Pěkně zostra odstartovala příprava třineckých hokejistů na novou sezonu, derby zápas ve Vítkovicích okořenila premiéra trenérského dua Zdeněk Moták - Vladimír Országh na straně jedné i hvězdného útočníka Petera Muellera na straně druhé. A to vše doprovázela spousta emocí na ledě i parádní kulisa na tribunách.

Přitom se hrál klasický srpnový zápas, na obou týmech bylo vidět, že jsou na ledě teprve krátce a úvodní třetinu tak výrazně ovlivnily nepřenosti na obou stranách. Více práce měl v úvodní dvaceminutovce domácí gólman Stezka, ale štěstí se nakonec přiklonilo k Marku Mazanocvi, kterého na konci první třetiny zachránila při přesilovkovém závaru Vítkovic tyčka.

Ve druhé třetině zápas dostal pořádný náboj, v šestadvacáté minutě nejprve domácí poslal hezkou ránou z dálky obránce Petr Gewiese a na ledě se začalo ostřit. To vše vygradovalo na konci prostřední části, když Kalus ve středním pásmu nevybíravě sestřelil Patrika Hrehorčáka a za útok na hlavu dostal od rozhodčích okamžitě trest ve hře.

Ocelářům, kteří nechali pro tento zápas odpočívat nejen kapitána Petra Vránu, ale i přesilovkové střelce Martina Růžičku s Erikem Hrňou, ale souhra v přesilovkách vázla. A nic na tom nezměnila ani spolupráce Nestrašila s Hudáčkem, kteří by mohli v sezoně utvořit zajímavou dvojici.

Třinec se v početní převaze prosadil až v závěrečné třetině, nebyla u toho ale první přesilovková formace. Recept na čtyřčlenný box domácích našel až Aron Chmielewski, který ve 49. minutě našel z levého kruhu skulinku mezi betony Stezky.

Také Vítkovice ale svou přesilovku využily a byla to nakonec branka vítězná, v závěru utkání se totiž nechal vyloučit Dravecký, početní převaha pokračovala i v prodloužení a krásnou ránou ji využil domácí kanonýr Peter Mueller.


×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec