Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři první duel čtvrtfinále prohráli. S Bruslaři padli v prodloužení

22.03.2022 · Šárka Kolková
Juniorům začalo play off. Vyrazili do Mladé Boleslavi, aby zde odehráli dva zápasy. První utkání ale pro Oceláře dobře nevyznělo. Třinečtí sice vyrovnali a dokonce i vedli, ale na výhru to nestačilo. Boleslavští před koncem základní hrací doby srovnali krok a v prodloužení využili nabídnutou přesilovku a tedy zvítězili 3:2.
ČF1, úterý 22.3.2022
Ml. Boleslav
Třinec
3:2p
ŠKOENERGO Aréna
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:1 - 1:0  Branky a nahrávky: 25. Polák (Jasečko), 49. Vacík (Závora), 67. Moravec (Závora, Polák) – 32. Jobánek (Ullrych, Moškoř), 43. Pětník. Rozhodčí: Hribik, Valda – Maštalíř, Bohuněk. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 180. Střely na branku: 46:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.  
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Moravec, Němec, Vacík, Křepelka, Rajgl, Jasečko – Simon, Závora, Polák, Snášel, Brouček, Půček, Vlasák, Hašlar, Vyroubal, Plíšek
HC Oceláři Třinec: Švančara – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

V prvních minutách hry se soupeři spíše oťukávali. Poté udeřil Půček, který nejdřív trefil Švančarův beton, následně mu jej poslal na hruď. Další akce vyšla z hokejky Matěje, jenž našel volného Ramika, který však Stuchlíka nepřekonal. V další příležitosti objel Ramik bránu soupeře a nahrával Pětníkovi. Jemu ale přihrávka nesedla, přesto vystřelil, avšak šlo vidět, že šance postrádá větší přesnost. Geidl s Jobánkem se v posledních minutách části hry ještě dostali do přečíslení, Stuchlík byl ovšem připraven a střelu pokryl.

Hned na začátku druhé třetiny měli junioři obrovskou příležitost pro skórování. Chovaniak od modré čáry prudce vystřelil a Matěj mohl z levého kruhu skórovat, brankář Bruslařů se ale rychle přemístil a tutovku nakonec vychytal. Na druhé straně ale Švančara nedokázal usměrnit nátlak Vojtěcha Poláka, jenž na třetí pokus brankáře překonal a puk zametl blíž k levé tyči. Domácím se naskytla v podobě přesilové hry příležitost. Gól na své hokejce měl Závora, avšak pouhé milimetry dělily jeho šanci od brány.

Geidl s Matějem se poté dostali do přečíslení, ale prosadit se nedokázali. Domácí ale faulovali a Třinec toho využil. Jonáš Jobánek byl po své střelecké aktivitě náležitě odměněn a vyrovnal. Před druhou přestávkou se oba týmy ještě snažily zvrátit situaci a vymýšlely na své brankáře možné varianty zakončení, gólmani byli ovšem bezchybní.

Třetí třetina z pohledu Ocelářů byla skvělá. Richard Pětník využil chybné rozehrávky mezi boleslavskými obránci a poslal svůj tým poprvé do vedení. Další šanci si vypracoval Kozlík. Stuchlík na poslední chvíli střelu zaznamenal, ale za svá záda puk nepustil. Naopak Dominik Vacík se nemýlil. Hra se přesunula před Švančaru a mladému Bruslaři stačilo jen vyhrát buly a smrtícím zásahem vyrovnal.

A protože stav vyrovnaný byl i po základní hrací době muselo rozhodnout prodloužení. Oceláři mohli hned rozhodnout, ale Chovaniak trefil tyčku. Další trefu zaznamenal Hrůzek, ale jeho pokus byl sražen. Oceláři ale byli vyloučeni a v přesilovce rozhodl David Moravec svou přízemní střelou. Druhý zápas série Oceláři odehrají na ledě Bruslařů ve 12:00.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec