Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost smetl Hradec sedmi góly, rozhodly přesilovky

24.02.2022 · Redakce
Druhý zápas ve dvou dnech proti hradeckému Mountfieldu zvládli dorostenci parádně. Utkání rozhodly zejména výborně sehrané přesilovky mladých Ocelářů, gólem totiž skončily ve všech případech. Svěřenci trenéra Marka Malíka tak po dnešním dnu mají už 38 bodů a dál drží první místo ve skupině B.
B17, čtvrtek 24.2.2022
Třinec
Mountfield HK
7:3
WERK ARENA
Třetiny: 1:0, 5:0, 1:3  Branky a nahrávky: 20. Blaha (Sikora, Kubiesa), 25. Pospíšil (Volas, Sikora), 26. Kubiesa (Sikora), 31. Buják (Lipka, Pohludka), 35. Pohludka (Lipka, Cedzo), 37. Volas (Sikora, Gerych), 52. Pohludka (Cedzo, Lipka) – 55. Král, 57. Mach (Klíma), 60. Král (Vencl). Rozhodčí: Kapitanov – Hladík, Janoško. Vyloučení: 6:8, navíc Pospíšil (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za krosček, Volas (TRI), Lipka (TRI), Mach (MHK), Král (MHK) trest na 5 minut a do konce utkání za bitku. Využití: 5:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 7:0, 7:3.  
Michalík – Solowski, Buják, Ćmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Gerych, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula
Meišner (31. Kasal) – Fiala, Žaba, Pavič, Burda, Mráz, Bezpalec, Samek – Jón, Vencl, Síla, Hora, Mach, Klíma, Trejbal, Král, Voděracký

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Ve středu večer si ve WERK ARENĚ podávali ruce po prvním vzájemném zápase, o necelých 24 hodin později už se na modrých čarách zdravili před další bitvou. První zajímavá šance čtvrtečního odpoledne patřila hradeckým Lvům a přišla už během úvodních sekund. Hostující útočník ale nad kotoučem v dobré příležitosti promáchl. Na straně Třince zase hrozil Adam Cedzo. Nejproduktivnější hráč Ocelářů se sám dostal až k brance, tam mu ovšem zakončení značně znepříjemnil obránce soupeře. O chvíli později už musel Samuel Meišner v brance Hradce zasahovat znovu. A to proti nepříjemné teči Radka Martiňáka. Gólman Mountfieldu si zákrokem nebyl příliš jistý, co je ale důležité, kotouč udržel před čárou.

Na straně Lvů se pak o rozruch postaral Lukáš Král. Lídr hradeckého bodování střílel z nebezpečné pozice mezi kruhy, Sebastian Michalík byl pozorný. Když pak obrana Mountfieldu nechala projet celým útočným pásmem Matěje Kubiesu, bylo horko zase na druhé straně. Následná rána z pravé strany ale pozorného Meišnera nepřekvapila. Střelecká aktivita domácího týmu se nicméně s blížícím závěrem první třetiny stupňovala a v čase 19:25 byli mladí Oceláři odměněni. Po nahození Petra Sikory se na hraně brankoviště bleskově zorientoval David Blaha a dopravil kotouč do sítě.

V rychlém tempu odstartovala i prostřední část zápasu, změnu ve skóre ale přinesla až první početní výhoda. V té na modré čáře napřáhl Michal Pospíšil a dělovku z hole třineckého obránce krotila až síť za zády brankáře Mountfieldu. Skóre 2:0 na kostce nad ledem svítilo přibližně minutu. Poté ho Třinec navýšil. Sikora se na modré čáře zbavil protihráče, posunul puk do jízdy Matěji Kubiesovi a domácí střelec neváhal. Hradec navíc přestal držet s domácím týmem krok a z toho pramenily další přesilovky Ocelářů.

V polovině zápasu další z nich proměnil obránce Dominik Buják, který těžil z dobré práce Lipky s Pohludkou. Hradečtí trenéři po čtvrtém inkasovaném gólu sáhli ke změně brankáře a Meišnera mezi třemi tyčemi nahradil Jan Kasal, hrdina Mountfieldu ze středečního utkání. Ani on ale Oceláře nezastavil a na vině byly hlavně hostující fauly. Po špatném vyhození puku v podání Hradce se Třinec dostal k další početní výhodě a tu znovu parádně proměnil.

Lipka přenechal puk za sebe pro Šimona Pohludku, který pak přesnou ranou vymetl všechny pavouky pod horní tyčí. Mountfieldu ale ani tohle varování nestačilo a brzy museli hosté zase do čtyř. Tentokrát kvůli špatnému střídání. Úspěšnost přesilových her Ocelářů v té době činila 100 % a asi nikoho nepřekvapí, že i čtvrtá početní výhoda tedy skončila gólem. Po ose Gerych - Sikora se puk dostal na hůl Patrika Volase a od ní putoval do sítě.

Do třetí třetiny vstoupil aktivněji Třinec, jako první ale mohl udeřit jeho soupeř. Lukáš Král se v brejku podíval za záda domácí obrany, brejk ovšem hradeckému útočníkovi nevyšel podle představ. Po sérii vyloučení na obou stranách přišla další přesilovka Ocelářů a další střelecký úspěch. Cedzo parádně našel na levém kruhu stojícího Šimona Pohludku a ten svým druhým gólem v zápase zvýšil na 7:0. Poté se čestného úspěchu dočkali i Lvi. Proti střele Lukáše Krále sice stačil Michalík zasáhnout, puk ale nakonec přeplachtil za jeho záda.

Když pak domácí gólman schytal ledovou spršku, rozpoutala se na ledové ploše první bitka. Z té vyústil předčasný konec obránce Michala Pospíšila, který se dle rozhodčího provinil krosčekem. Další trest pak navíc Oceláři schytali za protesty střídačky. A protože čtyři minuty Sikory a Jóna za hrubost se vykrátily, dostal Hradec k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Ve výhodě pět na tři Mountfield neváhal a po přihrávce Jiřího Klímy snížil Marek Mach. Vzápětí se hosté dostali do dvojnásobné výhody znovu a znovu trestali.

Po ráně od modré čáry stanovil konečné skóre na 7:3 Lukáš Král. Nervózní závěr utkání pak vyústil v další bitku a rozhodčí znovu rozdával tresty do konce utkání. Vzhledem k tomu, že se tak ale stalo až po závěrečné siréně, na vývoj zápasu už to žádný vliv nemělo. Oceláři proti Mountfieldu uspěli i podruhé v krátkém sledu a odskočili druhé Jihlavě na rozdíl devíti bodů.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Zápas jsme odehráli excelentně, kromě asi posledních pěti minut, kde jsme k tomu přistoupili trošičku vlažněji a nabídli jsme soupeři jak přesilovky, tak góly, což je nesmírná škoda. A má to takovou kaňku z naší strany na ten zápas.
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice