Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci obrali Kometu! V tabulce B jsou stále první

19.02.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Malíka porazili Kometu i počtvrté v rámci skupiny B o pořadí v play off. Oceláři se prosadili jako první a svůj náskok drželi do posledních sil i přesto, že Kometa jim v jedné chvíli tlačila na paty a mohla vyrovnat. K tomu naštěstí nedošlo a dorostenci vyhráli 4:2.
B16, sobota 19.2.2022
Kometa Brno
Třinec
2:4
Winning Group Arena
Třetiny: 0:1, 2:3, 0:0  Branky a nahrávky: 30. Nekvapil (Kos, Mitro), 31. Kos (Mitro, Šebela) – 17. Cedzo, 27. Buják, 30. Kubiesa (Pospíšil, Cedzo), 33. Sikora (Gerych, Čmiel). Rozhodčí: Karpíšek – Rampír, Zábršová. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 21:40. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 2:3, 2:4.  
HC Kometa Brno:Matoušek (Kavan) – Antony, Zubíček, Máša, Spanel, Eich, Mitro, Kuswito – Kos, Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Šebela, Šichtař, Škodík, Nekvapil, Šantora.
HC Oceláři Třinec: Michalík (Milota) – Solowski, Buják, Čmiel, Martiňák, Pospíšil – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání dobře vstoupili dorostenci Komety. Ti jako první napadali Michalíkův prostor. Netrvalo dlouho a Ocelářům byla nabídnuta přesilovka. Ale ač se Třinečtí snažili, za Matouškem puk neskončil. Třineckým hokejistům byly v následujících chvílích nabídnuty další šance, ale žádná nebyla využita. Velké nebezpečí představoval pro Třinec Šantora, jenže ten se dostal do takové pozice, ze které už nemohl skórovat. Hra se ale otočila, a toho využil Adam Cedzo, který puk vsítil blíž k horní tyči a poslal svůj kádr do vedení.

Ve druhé třetině mohli Oceláři svůj výsledek navýšit, ale Cedzova prudká střela byla hráči Komety sražena. Následně se třinečtí dorostenci museli ubránit v oslabení. To dokázali i přesto, že Zduba mohl vyrovnat. Ve dvacáté páté minutě mohl skórovat Holinka, jenže s jeho střelou si Matoušek dokázal ještě poradit. Na střelu Dominika Bujáka byl ale krátký a Třinec se dostal do dvoubrankového vedení. Dorostenci poté dostali Kometu pod tlak a to jim přineslo ovoce. Matěj Kubiesa prostřelil z mezikruží brankáře Komety. V téže chvíli ale domácí snížili. Třineckým dorostencům unikl Michal Nekvapil. Vzápětí zadělal na problémy Ondřej Kos, který blafákem nedal brankáři šanci. Ale o necelé tři minuty později se Oceláři dostali do přečíslení a toho využil Petr Sikora, který vystřelil a puk se šťastně odrazil o tyč a skončil v bráně. Ve zbylých minutách přestali fungovat obránci obou celků. Toho mohl využít Kubiesa, jenže svou šanci neproměnil.

Třetí třetina nabídla několik nebezpečných momentů. První z nich vyšel z hokejky Máši, který dorážel, ale naštěstí kotouč do brány nespadl. Snížit mohl i Kos, ale odkrytou bránu těsně minul. Holinka poté mohl využít šanci v přečíslení, rovněž odkrytou bránu netrefil. Brněnští to v posledních minutách ještě vyzkoušeli v šesti. Holinka mohl trefit prázdnou bránu, když unikl pozornosti beků domácích, ale puk letěl vedle. V poslední půlminutě ještě bylo vylučováno z obou celků. To ale třineckým dorostencům nevadilo a puk jen podrželi. Svěřenci trenéra Malíka si odvážejí z Brna tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice