Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci se vrátili na led vítězně! V hokejovém derby porazili Vítkovice

06.01.2022 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Malíka vyhráli první zápas letošního roku. Ve fázi soutěže, o pořadí v play off prohráli ve skupině B jen jednou. Dnes si vyšlápli na regionálního soupeře, Vítkovice, které v probíhající části soutěže nemají na svém kontě žádný bod. Tým zpod Javorového vedl po první třetině 3:0 a v té následující 4:1. Jenže Vítkovicím se podařilo vyrovnat a zkomplikovali třineckým mladíkům situaci. Oceláři se ale nenechali zastrašit, vstřelili dvě rychlé branky a tři body náleží jim.
B5, čtvrtek 6.1.2022
Vítkovice
Třinec
4:6
Třetiny: 0:3, 1:1, 3:2  Branky a nahrávky: 29. Glas (Milata), 42. Matějka(Žídek, Lerch), 49. Tobola (Chaloupka, Milata), 50. Matějka (Kalandra, Žídek) – 6. Lipka (Sikora), 14. Masnica (Čmiel), 20. Rybnikár (Pohludka, Cedzo), 34. Lipka (Volas), 53. Cedzo, 53. Pohludka (Cedzo, Rybnikár). Rozhodčí: Rimmel – Kořistka, Piskoř. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 8:16, 7:16, 11:14. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 3:4, 4:4, 4:5, 4:6.  
HC Vítkovice Ridera: Vávra (Smolka) – Falhar, Kalandra, Chaloupka, Lazár, Čuba, Řehulka, Činčala – Glas, Krčmarský, Milata, Matějka, Tobola, Saxa, Chlán, Lerch, Žídek
HC Oceláři Třinec: Milota (Michalík) – Solowski, Čmiel, Martiňák, Pospíšil, Holub – Sajdok, Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po vhození buly se k příležitosti dostali Oceláři. Cedzo z první pálil na vítkovického brankáře, ale ten jeho akci vychytal. Oba celky se následně oťukávali a vzájemně prověřovali. V šesté minutě se dračímu týmu podařilo otevřít skóre utkání, když se dva třinečtí hráči ocitli zcela osamoceni před Vávrou a kotouč vsítil do klece Jakub Lipka. V obrovské šanci se objevil v osmé minutě Sikora, který se snažil prosadit a ještě dorážel, ale obelstít domácího brankáře se mu nepodařilo. Vítkovice mohly vyrovnat v jedenácté minutě, když se střela z hokejky Krčmarského dostala před Milotu i přesto, že musel vítkovický hráč čelit třineckým bekům, Milota byl však připraven. Ocelářům se podařilo dostat do dvoubrankového vedení ve čtrnácté minutě, když Patrik Masnica skóroval z levého kruhu a puk se dostal do brány nevčasnou reakcí lapačky brankáře ostravského celku. Necelé tři minuty před koncem první třetiny se dostal do výhodné pozice Saxa, ale podařilo se mu trefit jen Milotův beton. Oceláři poté své soky doprovodili do šatny gólem, jehož úspěšným autorem byl necelou minutu před koncem Michal Rybnikár.

Druhá třetina přinesla v samotném úvodu přesilovku domácích. Ale svěřenci trenéra Malíka oslabení ubránili a Vítkovice dál tížil tříbrankový náskok regionálního rivala. Ostravskému týmu se podařilo Milotu překonat až v dvacáté deváté minutě. Sebastian Glas střílel na levou tyč z mezikruží a třinecký strážce brány se k puku nestihl natáhnout. Velmi nebezpečná šance přišla v polovině utkání, když Tobola s Chlánem vyjeli sami na Milotu, ale třinecký gólman ukázal své umění a vítkovickou akci zmařil. Tato nebezpečná akce hosty nerozhodila, naopak. Jakub Lipka obelstil Vávru a Třinec se dostal do vedení díky jeho druhé přesné trefě tohoto derby. A co by to bylo derby bez pořádné potyčky? Oba mančafty se tak dostaly do čtyři na čtyři, ale hra žádnou branku nepřinesla. Do konce druhé fáze hry se už výsledek nezměnil.

Vítkovice udeřily hned v samotném začátku třetí periody. Milota musel čelit velkému nátlaku ze strany ostravských dorostenců. Těm se nakonec podařilo dotlačit puk do brány a šťastným to autorem byl Vojtěch Matějka. Průběh hry byl poté slabý a ani jednomu týmu se nepodařilo udržet útočné pásmo. Až ve čtyřicáté osmé minutě došlo k velkým komplikacím. Nejprve prostřelil brankáře Milotu Tomáš Tobola, který se nemýlil z prostoru v mezikruží. Netrvalo dlouho a po minutě bylo vyrovnáno. Vojtěch Matějka vyslal na bránu prudkou střelu, se kterou maskovaný muž třineckých hráčů nemohl nic udělat. Tohle však hosty nezlomilo. Třinec v padesáté třetí minutě potrestal nepřesnou rozehrávku soupeře a Adam Cedzo poslal svůj tým do vedení. O chvíli později udeřila dračí síla znovu, když vítkovický brankář nestačil na rychlou trefu Šimona Pohludky a Třinec si vzal své vedení rychlostí blesku zpět. Skóre se do konce utkání nezměnilo a Oceláři získali všechny tři body.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice