Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři prohráli zápas s Libercem a pod Javorový se vrací bez bodů

08.01.2022 · Šárka Kolková
Třinecký kádr juniorů měl na programu utkání s Bílými Tygry a mohl tak napravit včerejší zaváhání. Ale soupeř zpod Ještědu otevřel skóre už v páté minutě. Po druhé třetině už dokonce vedl 5:0. Hosté měli šance a vypracovali si několik krásných příležitostí, ale s brankářem domácího celku si nedokázali poradit a svěřenci trenéra Muchy se ze severu Čech vrací s prázdnou.
29.kolo, sobota 8.1.2022
Liberec
Třinec
7:0
Home Credit Arena
Třetiny: 3:0, 2:0, 2:0  Branky a nahrávky: 5. Gajda (Duschka), 7. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 20. Měchura (Nezbeda), 21. Zajíček (Měchura, Nezbeda), 31. Kříž (Leden), 42. Plos (Jansa, Jenčovský), 54. Jansa (Plos, Jenčovský). Rozhodčí: Jaroš, Valda - Kajínek, Zedníková. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 48:27. Průběh utkání: 7:0.  
HC Bílí Tygři Liberec: Král – Kollert, Duschka, Starý, Hladík, Patzelt, Meisel – Leden, Nezbeda, Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura, Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor
HC Oceláři Třinec:Klimek – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hned z kraje utkání se duo Moškoř – Kozlík dostalo do přečíslení, ale první jmenovaný nepřesně přihrál a víc, než snaha z toho nakonec nebyla. Další útok přišel ze strany Marcinka, jenž od modré vyslal prudkou střelu na Krále. Ten si s ní poradil až na druhý pokus, Tygry však podržel. Hra se poté přesunula ke Klimkovi, který musel čelit střele z hokejky Plose. Puk rázem změnil trajektorii, a nakonec skončil vedle brány. Další akce Liberce byla přesná. Petr Gajda se v páté minutě dostal před bránu a bekhendem Klimka překonal. Domácí mohli navýšit své vedení již v šesté minutě, když se Měchura ocitl sám před třineckým brankářem, ale Klimek odolal a situaci si pohlídal. V následujících vteřinách gólman hostujícího kádru předvedl několik fantastických zákroků, ale na Jana Zajíčka už byl krátký a Tygři početní výhodu využili. I Třinec měl několik příležitostí. Ullrych si najel před bránu a po nahrávce zpoza brány střílel, ale Král jej vychytal. Ramik si najel před libereckou bránu, ale tam díky pohotovosti gólmana Tygrů nemohl skórovat. A Hrůzek se málem prosadil za modrou čárou, ale domácí zachránilo horní břevno branky. Dračí bojovníci soupeře napadali a vytvořili si nátlak, jenže bezúspěšně. Naopak Liberec jedenáct vteřin před koncem první části navýšil své vedení a gól do šatny vstřelil Adam Měchura.

Neuběhla ani minuta druhé třetiny a první formace domácích už skórovala. Jakub Zajíček trefil z mezikruží volný prostor v horním rohu brány. Před bránou Klimka se následně děla neskutečná přestřelka. Tygři stříleli, jak kdyby jim šlo o život. Nejhorší moment byla dorážka Měchury, ale ten nakonec minul. Jenčovský si našel ještě výbornou pozici, ani on však puk do brány nedotlačil. Ocelářům se podařilo ve dvacáté šesté minutě konečně dostat do vlastního útočného pásma. Nabito měl Chovaniak, ale jeho rána nebyla přesná. Hosté se nicméně nedokázali vymanit z nátlaku, domácí je prakticky k ničemu nepustili. A to mělo za následek dalšího nekompromisního gólu domácích. Filip Kříž zkusil ve třicáté první minutě na Klimka bekhendový blafák a jeho zakončení bylo úspěšné. Hostům se naskytla možnost pro skórování, neboť se jim dostálo přesilové hry. Velkou šanci měl Pětník, který střílel z mezikruží, ovšem Král byl v pozoru a situaci měl pevně pod kontrolou. V posledních vteřinách se do brejku dostali spoluhráči Gajda a Leden, jenže jim došel čas.

Hned z kraje třetí třetiny se Ramik pokusil obrat Krále o čisté konto, bohužel bránu z bezprostřední blízkosti minul. Tygři svou střeleckou aktivitu potvrdili následným protiútokem, když si maskovaný junior Ocelářů nedal pozor na Lukáše Plose, který vstřelil puk do odkryté brány. Třinec se ale nevzdával, Geidl se rozhodl překvapit z levého kruhu, avšak trefil jen Královu rukavici. Na druhé straně, kolega jeho řemesla měl práce víc než dost. Liberec stále třinecké juniory trápil. Nebýt gólmana Klimka a jeho zákroků, tak si Oceláři ani nelíznou. Domácí nazdobili svou výhru třešničkou v podobě branky Filipa Jansy, který si počkal, objel ležícího brankáře a skóroval. Závěr třetiny už přinesl jen bitku a na obou stranách byli vyloučeni dva hráči. Junioři prohráli podruhé v řadě. Své chyby můžou napravit v úterý v nedalekém Havířově.