Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítězná derniéra v Lize mistrů

13.10.2021 · Daniel Ježek
Znovu v kombinované sestavě naskočili Oceláři do posledního utkání v hokejové Lize mistrů. Po bezbrankové první třetině se Slezané v prostředním dějství třikrát prosadili, čímž dali základ svému vítězství. Hráči s drakem na prsou nakonec porazili bratislavský Slovan 4:1 a zakončili svou pouť se ziskem šesti bodů na třetí příčce skupiny F.
6.kolo, středa 13.10.2021
Slovan Bratislava
Třinec
1:4
Zimný štadión Ondreja Nepelu
Třetiny: 0:0, 1:3, 0:1  Branky a nahrávky: 34. Yogan (Valach, Urbánek) – 21. Hrehorčák, 27. Ramík (Peterek), 28. Roman (Jaroměřský, Adámek), 44. Dravecký (Michálek, Adámek). Rozhodčí: . Vyloučení: 3:3, navíc Matěj (TRI) 5 min + DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: ---. Střely na branku: 30:28. Zblokované střely: 12:16. Hity: 16:10. Vhazování: 24:23. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.  
HC Slovan Bratislava: Hlavaj (28. Gudlevskis) – Gachulinec, Golian, Valach, Maier, Štajnoch, Beňo, Královič – Fominych, Zigo, Jääskeläinen – Urbánek, Kytnár, Yogan – Lukošík, Preisinger, Sukeľ – Kundrík, Trubač, Bubica
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Doudera, Michálek, Zahradníček, Adámek, Jaroměřský, Matyáš – Hrehorčák, Roman, O. Kovařčík – Kofroň, Matěj, Dravecký – Szturc, Čmiel Christov – Ramik, Peterek, Martynek

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do posledního utkání hokejové Ligy mistrů velmi dobře, již po dvaatřiceti vteřinách mohl Slezany do vedení poslat Marinčin, slovenský forvard ale ve velké šanci napálil tyč bratislavské branky. Hra se následně trochu uklidnila, na větší šance se muselo čekat do osmé minuty. Třinečtí se dostali do početní výhody, v ní několikrát stříleli Roman s Ondřejem Kovařčíkem, brankář Hlavaj ale zůstal nepřekonán.

Ani druhá polovina úvodní dvacetiminutovky příliš hokejové krásy nenabídla. K vidění byl urputný boj o každý kotouč, oběma týmům chyběl větší klid v rozehrávce V osmnácté minutě ohrožoval třineckého Kacetla bratislavský Top Scorer Zigo, domácí útočník ale svůj únik z úhlu k dokonalosti nedovedl. V samotném závěru třetiny pak fauloval Jaroměřský a Slovan začal druhou periodu v přesilovce.

Na tu ale Belasí nebudou vzpomínat vůbec v dobrém. Po dvaadvaceti vteřinách od otevíracího vhazování druhé třetiny totiž Patrik Hrehorčák sebral kotouč za domácí brankou a po rychlém výpadu do předbrankového prostoru skóroval. Slovan mohl srovnat ve dvacáté páté minutě, kdy hrál v početní výhodě po nesprávném střídání Ocelářů. Ve velkých šancích byl dvakrát Kytnar, Kacetl byl v obou případech úspěšnější. Třinečtí po ubráněném oslabení přidali na tempu a odměnou jim byla druhá branka. Jonáš Peterek získal kotouč za domácí brankou, po rychlé přihrávce pak do odkryté klece pálil Michal Ramík

Za dalších osmačtyřicet vteřin se hosté radovali znovu. Miloš Roman se podél levého mantinelu prosmýkl kolem bránícího hráče a střelou o Hlavajovu masku poslal puk potřetí do bratislavské sítě. Domácí trenéři po třetí inkasované brance sáhli ke změně v brankovišti, Hlavaje vystřídal Gudlevskivs.

Slovan se s nepříznivým stavem ale nehodlal smířit. Od třicáté třetí minutě hráli domácí v přesilové hře, osm vteřin před vypršením Zahradníčkova trestu Kacetla střelou z levého kruhu propálil Andrew Yogan. Hned vzápětí mohl manko Bratislavy snížit Sukeľ, jeho pokus ale zastavila tyč třinecké branky.

Do posledního dějství vstoupili mnohem lépe Oceláři. Hráči s drakem na prsou se od úvodního vhazování drželi na kotouči, jejich aktivita byla odměněna v úvodu čtyřicáté čtvrté minuty. Svěřenci trenéra Václava Varadi drželi domácí pod tlakem, po krásném pasu Jakuba Michálka se bekhendovým blafákem prosadil Vladimír Dravecký.

Tempo hry po čtvrté trefě Ocelářů upadlo, další podstatné věci se děly v poslední desetiminutovce utkání. V padesáté třetí minutě fauloval třinecký Matěj, sudí jeho zákrok posoudili na pět minut a osobní trest do konce utkání. Slovan tak měl k dispozici dlouhou přesilovku, hned po necelé minutě mohl skórovat Urbánek, Kacetl ale vytáhl vynikající zákrok. Tři minuty před koncem pak fauloval domácí Urbánek a počet hráčů na ledě se srovnal. Třineckým se povedlo přečkat dlouhé oslabení bez inkasované branky, dvě minuty před koncem pak začala jejich zkrácená přesilovka.

Početní výhodu sice Oceláři nevyužili, radost z vítězství jim to ale nesebralo. Hráči s drakem na prsou tak zakončili letošní pouť hokejovou Ligou mistrů dvěma vítězstvími nad bratislavským Slovanem, v tabulce skupiny F pak obsadili třetí příčku.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice