Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinec poráží Dynamo, zná recept na všechny extraligové soupeře

13.02.2022 · Patrik Czepiec, Foto: Lukáš Filipec
Ve 44. kole nejvyšší tuzemské soutěže proti sobě v třinecké WERK ARENĚ stanuly týmy z elitní trojky tabulky. A úroveň zápasu tomu odpovídala. V otevřené partii Oceláři dvakrát dotahovali a snažili se udolat jediného soupeře, na kterého v sezoně až do neděle nevyzráli. Už to nicméně neplatí. V závěrečné třetině rozhodl ukázkovou ranou Martin Růžička o výsledku 3:2, Třinec tak překonává stobodovou metu.
44.kolo, neděle 13.2.2022
Třinec
Pardubice
3:2
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:1, 1:0  Branky a nahrávky: 18. Vrána (Marcinko, Růžička), 25. Zbořil (Hrehorčák, Vrána), 49. Růžička (Doudera, Svačina) – 12. Říčka (Poulíček, Cienciala), 21. Cienciala (Poulíček). Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Ganger, Rampír. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita). Střely na branku: 26:26. Průběh utkání: 0:1 – 1:1 – 1:2 – 3:2.  
HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Doudera, Adámek, Zbořil, Jaroměřský, Krenželok, Teper, Zahradníček – Hrehorčák, Vrána (C), Růžička (A) – Kofroň, Nestrašil, O. Kovařčík – Bakoš, Marcinko, Svačina – Chmielewski, M. Kovařčík, Dravecký (A)
HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš (A), Zdráhal, Sergijenko, Košťálek, Vála, Petgrave – Říčka, Poulíček (C), Cienciala – Kousal (A), Musil, Paulovič – Hecl, Švyrev, Anděl – Herčík, Roman, Kaplan

Komentář k zápasu

Prvních pět minut fanoušci čekali na vážnější moment. Zařídil ho Patrik Hrehorčák, jehož křižnou přihrávku si málem pardubická obrana srazila do sítě. Oceláři byli aktivnější, Pardubice si nicméně vysloužily přesilovou hru a ostrá rána Jana Košťálka od modré čáry prozvonila levou tyčku Kacetlovy branky. První bod v ocelářském dresu si mohl v polovině úvodní dvacetiminutovky připsat Martin Bakoš, ale jeho nabídku před brankoviště neproměnil nataženou holí Vladimír Svačina.

Na druhé straně prakticky z protiútoku zamířil mezi betony Ondřeje Kacetla po Poulíčkově přihrávce Robert Říčka a Pardubice otevřely skóre. Následně Východočeši nevyužili ani druhou početní převahu a Oceláři naopak trestali. Nejprve sice v přesilovce pálil do tyče Martin Růžička, ale po další kombinaci a přihrávce Tomáše Marcinka zpoza branky se ze slotu prosadil pohotovou ranou Petr Vrána. Slezané mohli stav otočit v poslední minutě, ale teč Andreje Nestrašila vystihnul Dominik Frodl.

Vstup do další periody se vyvedl hostům. Už po 38 vteřinách sehráli ukázkové přečíslení dva na jednoho a po předávce Patrika Poulíčka snadno zakončoval David Cienciala. Třinečtí hokejisté odpověděli drtivým tlakem, nadvakrát dorážel ze hranice modrého půlkruhu Aron Chmielewski, ale Frodl vytasil parádní zásahy betonem. Jenže netrvalo dlouho, než si v levém kruhu pro vhazování našel prostor Mikuláš Zbořil a příklepem na přední tyčce překvapil Frodla. Šlo o jeho první extraligový gól vůbec.

Oceláři mohli ve 32. minutě po technickém přestupku hráčské lavice Pardubic úřadovat v přesilové hře. Martin Růžička výtečně nabíjel na střelu nejprve Vránovi, pak ještě Nestrašilovi. Ani jeden z nich však klec těsně netrefil. Pět minut před sirénou uvolnil Robert Kousal najetého Adama Musila, ale jeho forhendovou kličku zachytil Ondřej Kacetl. Toho v závěru zaměstnalo ještě nenápadné nahození Petgraveho, které třinecký brankář moc neviděl. A chvíle Ocelářů tradičně přišla několik desítek sekund před koncem periody. Hrehorčák byl sám před Frodlem, ale nabral kotouč na vidle a přestřelil.

Ve skvělém utkání pokračoval ve třetí části Petr Vrána. Kapitán Slezanů proniknul před branku, ale jeho klička do forhendu neskončila gólem. Chvíle vzrušení pak způsobil ostrý zákrok na Arona Chmielewskiho, který uniknul pozornosti rozhodčích. Polský útočník v předklonu zamířil na střídačku po svých. Ve 47. minutě disponoval dvěma nebezpečnými ranami od mantinelu hostující Marek Hecl, ale Kacetl pokaždé situaci ustál.

Oceláři o dvě minuty později tavili svého soupeře v přesilové hře. Po ose Vladimír Svačina – Milan Doudera – Martin Růžička se puk dostal až do pravého horního růžku, nejproduktivnější hráč v historii klubu zpod Javorového se trefil náramně. I hosté měli možnost v přesilové hře po vysoké holi Michala Kovařčíka, ale domácím se obrovitý tlak podařilo přežít. Kacetl si tři minuty před koncem poradil s ostrou ranou tahem v podání Roberta Říčky. Závěrečná hra bez brankáře byla ještě zvýhodněna hákováním Petra Vrány, skóre 3:2 nicméně přežilo a Oceláři jako vůbec první tým v základní části překonali stobodovou hranici.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Měli jsme dobrý vstup do utkání, drželi jsme se našeho plánu, byli jsme na kotouči, schopní hrát u soupeře ve třetině. Vytvořili jsme si nějaké šance, ještě jsme mohli přidat góly. Druhou část jsme absolutně nezvládli, tam jsme ztráceli kotouč na obou modrých čarách. Měli jsme střídačku dál, takže nás Třinec dostával pod tlak. My jsme vůbec nestíhali a ta třetina se nám absolutně nepovedla. Třetí už byla relativně vyrovnaná. Třinec si v zápase pomohl ve dvou přesilovkách, my v žádné a to asi rozhodlo.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Já bych chtěl klukům poděkovat za bojovný výkon. Samozřejmě první třetina, v té jsme čekali lepší nástup, podobný poslednímu utkání s Hradcem, kdy jsme hráli velmi dobře. Tentokrát jsme ztráceli krok a dostávali se do problémů. Kdyby to bylo po první třetině 0:2, tak bych se nedivil. Bylo pro nás malým vítězstvím třetinu zremizovat a pomoct si brankou v přesilovce. Ve druhé třetině jsme se snažili vytvořit si šance v útoku, dostat hosty pod tlak, což se nám dařilo. V závěrečných zápasech bude rozhodovat jeden gól a proti tak kvalitnímu soupeři si ceníme finálních tří bodů, i když to bylo z naší strany hodně urputné a odmakané utkání. I když hra nebyla optimální, jsme rádi, že přidáváme tři body do tabulky.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice