Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Paráda! Vítězná série pokračuje

31.10.2021 · Michal Samiec, foto: Roman Kantor
Skóre vyrovnaného zápasu na ledě brněnské Komety, které se v průběhu utkání přelévalo ze strany na stranu, rozstřihl prvním gólem v barvách třineckého klubu v poslední minutě základní hrací doby Ondrej Šedivý. Gólový podíl na sedmé výhře v řadě a sedmnáctém bodovém utkání za sebou ještě měli Vrána a Růžička.
20.kolo, neděle 31.10.2021
Kometa Brno
Třinec
2:3
Winning Group Arena
Třetiny: 0:1, 2:1, 0:1  Branky a nahrávky: 22. Haščák (Horký), 34. Kollár (Ďaloga, Mueller) – 4. P. Vrána (Miloš Roman), 39. Martin Růžička (Jaroměřský, Miloš Roman), 60. Šedivý (D. Kofroň, M. Adámek). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Bohuněk, J. Frodl. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 736. Střely na branku: 29:23. Střely mimo: 8:12. Zblokované střely: 10:5. Hity: 10:2. Vhazování: 28:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3. 
HC Kometa Brno: Klimeš – Holland, Ďaloga, Roth, Kučeřík, Mikyska, Gulaši, Bartejs – Mueller, Krištof, Kollár – Horký, P. Holík, Zaťovič – R. Pavlík, Ostřížek, Haščák – Mallet, Rákos, Vincour.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Doudera, Zahradníček, Jaroměřský – Martin Růžička, P. Vrána, Miloš Roman – O. Kovařčík, A. Nestrašil, Hrehorčák – D. Kofroň, Marcinko, Šedivý – Dravecký, Szturc, Martynek.

Komentář k zápasu

Třinečtí přicestovali do Brna, kde chtěli prodloužit šestizápasovou sérii výher a 16 zápasů dlouhou bodovou sérii, čímž by se vlastnímu rekordu z loňské sezóny přiblížili na tři utkání, v totožné sestavě jako nastoupili v pátek proti Spartě, s výjimkou brankoviště, kde se k šestému utkání v sezóně postavil Ondřej Kacetl. Oceláři při skládání sestavy nemohli ze zdravotních důvodů počítat až se šesti hráči základní sestavy – chyběl obránce Marinčin a útočníci Daňo, Hrňa, Michal Kovařčík, Chmielewski a Kurovský. Slezané v předvečer svátku všech svatých nastupovali proti soupeři, který má v poslední době obecně sice nevyrovnané výkony, na zápasy na domácím ledě Winning Group Areny se ale spolehnout může. Svěřenci trenéra Kalouse zde vyhráli poslední tři zápasy s bilancí 13:3!

Do druhého vzájemného měření sil této sezóny nastoupili lépe Oceláři. Již na začátku druhé minuty dostal puk do ideální pozice v nájezdu na Klimeše Hrehorčák, třinecký útočník však trefil pouze brněnského brankáře. Slezany to nemuselo trápit – skóre otevřeli o dvě minuty později, když přiťuknutí Romana přetavil ve vedoucí gól střelec posledních dnů Petr Vrána. Ten napnul síť soupeře popáté během posledních šesti dnů! V polovině osmé minuty nevinné nahození Adámka od modré promáchl Klimeš a kotouč se odrazil od horní tyče zpět do hry. Domácí pak nevyužili vyloučení Kundrátka, kdy po Haščákově střele z první zůstal nekrytý puk u Kacetlova betonu. Kometě se nepodařilo využít ani tlak z poslední minuty úvodní části hry, když Muellerovo vybídnutí k vyrovnání nevyužil z bezprostřední blízkosti Ďaloga.

Ve druhé třetině se domácím podařilo překlopit vývoj utkání na svou stranu. Již po 79 sekundách využil akci dvou na jednoho Marcel Haščák, který se opřel do Horkého žabičky přes Kundrátkovu hůl. Do vedení mohli jít domácí v sedmé minutě, ale Kollár nevyužil Muellerovy přihrávky, jeho moment měl přijít později. V polovině druhé třetiny mohl skóre zápasu posunout na třineckou stranu Martin Růžička, ale Romanovu přihrávku nevyužil. Jeho chvíle taky teprve měla nadejít. Ve třinácté minutě byl vyloučen druhý třinecký hráč zápasu a Kometa vyloučení Ondřeje Kovařčíka využila. Andrej Kollár šikovně počechral už jednou tečovanou střelu Ďalogy mimo Kacetlův dosah.

Oceláři, kteří byli do druhé branky v prostřední hrací době spíše pasivní, od tohoto okamžiku zase zvýšili obrátky a byli před Klimešem nebezpeční. Přibližně od počátku 38. minuty se Třinečtí snažili systematicky pracovat na vyrovnávací brance a ta přišla zhruba minutu a půl před druhou sirénou. Jaroměřský na modré posunul puk Martinu Růžičkovi a jeho střela z první zapadla do Klimešovy branky ještě po odrazu od bránícího Rákose.

Do třetí části hry bohužel museli Oceláři nastoupit bez otřeseného Tomáše Marcinka, který minimálně po zbytek utkání v Brně rozšířil už tak dost početnou marodku třineckého týmu. Hosté mohli zápas stáhnout opět na svou stranu v přesilové hře, kterou dostali na začátku třetí třetiny. Teprve po dvaačtyřiceti minutách byl vyloučen první hráč Komety – za sekání Kundrátka šel ven Rákos. Třinci se přesilovka moc nepovedla, naopak ve vlastním oslabení mohl skórovat Vincour. Na začátku deváté minuty se projel třineckým obranným pásmem Ďaloga, z třineckých útočných snad zmiňme rychlý protiútok zatažený Vránou a nedokončený Romanem.

Ve třinácté minutě třetí třetiny domácí zatlačili Oceláře před Kacetlem, hostům se dlouho nepodařilo vyhodit z vlastního pásma. Obětavými bloky se prezentoval Jaroměřský. V posledních minutách základní hrací doby se už zdálo, že si oba týmy touží dojít pro bod a o druhý si to rozdat v prodloužení. Devadesát sekund před koncem se ale k náporu nadechli Oceláři, kteří nejprve zatlačili domácí svou první útočnou formací, a o necelou minutu později udeřili, když Kofroň poslal do úniku Ondreje Šedivého a ten dokázal pod rukou prostřelit Klimeše, ač na něm viseli tři protihráči. Šedivého první gól v ocelářských barvách tak rozhodl o tom, že třinecká vítězná šňůra má už sedmý korálek a série s aspoň jedním bodem je dlouhá již sedmnáct zápasů.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (HC Kometa Brno): "Začali jsme rozpačitě a možná nervózně, hráli jsme proti týmu, který má skvělou formu a sérii vítězství. Hru jsme vyrovnali, ale závěr jsme ztratili, což nás hrozně mrzí. Tým však zápas odmakal a odfáral, za což mu musím poděkovat."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Jsem samozřejmě rád za ten finální výsledek. Musím říct, že jsme do utkání vstoupili výborně, dobře jsme bruslili a vytvářeli si příležitosti. Pak se hra srovnala, dostali jsme se zbytečně do problémů, udělali jsme dvě chyby a dostali z toho gól. Brno dostalo vítr do plachet a dost nás mačkalo, ale my jsme vyrovnali. Ve třetí třetině to byl boj a musím poděkovat hráčům za výkon, že nic nevypustili."

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice