Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vyrovnaná bitva přinesla bod, v nájezdech lepší Dynamo

15.10.2021 · Daniel Ježek
Ve čtrnáctém kole Oceláři na svém ledě přivítali pardubické Dynamo. Souboj dvou týmů z horních pater tabulky nabídl vyrovnaný průběh, utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Celkem bylo k vidění deset sérií se šťastnějším koncem pro Pardubice. Oceláři tak berou jeden bod.
14.kolo, pátek 15.10.2021
Třinec
Pardubice
2:3sn
WERK ARENA
Třetiny: 1:2, 0:0, 1:0 - 0:0  Branky a nahrávky: 13. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána), 47. Marinčin (A. Nestrašil, M. Doudera) – 11. Říčka (J. Mikuš, Poulíček), 15. Říčka, rozh. nájezd Poulíček. Rozhodčí: Obadal, P. Stano - D. Hynek, Ganger. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 550. Střely na branku: 26:17. Zblokované střely: 25:14. Hity: 11:5. Vhazování: 30:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.  
HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec – Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, O. Šedivý – Dravecký (A), R. Szturc, Hrehorčák.
HC Dynamo Pardubice: Klouček – Nakládal (C), D. Robertson, J. Zdráhal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář (A), O. Vála – A. Musil, Poulíček (A), Paulovič – Blümel, R. Kousal, Camara – O. Rohlík, O. Roman, Říčka – Formánek, Anděl, Koffer.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty zápasu patřily domácím Ocelářům. Hráči s drakem na prsou byli aktivnější, častěji se dostávali do střeleckých pozic, poměr vyslaných střel na soupeřovu branku byl v desáté minutě 7:0 pro Slezany. Třinečtí si ale nedokázali vypracovat žádnou vyloženou šanci, ve které by více ohrozili hostujícího gólmana Kloučka. Nejblíže ke skórování, a k zaokrouhlení počtu kanadských bodů v extralize na 600, byl Martin Růžička, který tečoval Vránovo nahození, Klouček ale stihl zareagovat.

Na začátku jedenácté minuty se Dynamo konečně dostalo ke střele na branku a hned z toho byl gól. Juraj Mikuš dostal dost prostoru na levé straně útočného pásma, slovenský obránce namazal kotouč do předbrankového prostoru, kde se se štěstím prosadil Robert Říčka. Oceláři ale záhy přispěchali s odpovědí. Akci první formace, kdy Martin Růžička skrz brankoviště našel volného Marka Daňa, zakončil slovenský forvard střelou pod horní tyč pardubické branky. V patnácté minutě pak hosté šli znovu do vedení. Podruhé v utkání se prosadil Robert Říčka, kterému třinecká obrana dala dost času si nabruslit do předbrankového prostoru, Říčka pak skóroval odrazem od bránícího Marinčina.

Čtyři minuty před první sirénou si Oceláři zahráli první početní výhodu, v ní se ale k většímu ohrožení soupeřovy branky nedostali. Paradoxně se do největší šance natlačil hostující Poulíček, jehož schovaný pokus nadělal Mazancovi problémy. Oceláři tak do druhé periody naskočili s jednobrankovým mankem, to se pokusili smazat hned v úvodních minutách, z tlaku ale branku nevytěžili. Od dvacáté třetí minuty pak hosté hráli v početní výhodě, Dynamo sice drželo kotouč v útočném pásmu, Mazance ale nepřekonalo. V oslabení navíc domácí mohli zahrozit, Hrehorčák se ale u hostující branky nedohodl s Romanem.

V šestadvacáté minutě se do velké šance dostala čtvrtá formace domácích, Klouček vyrazil Szturcovu střelu před Šedivého, ten ale ve vyložené šanci nemířil přesně. V polovině třetiny pak fauloval hostující Rohlík a Oceláři mohli ukázat svou zbraň v podobě přesilové hry. V obrovské šanci stál Hrňa, jeho střelu do téměř odkryté branky ale Klouček zázračně vytěsnil lapačkou. Další minuty druhé dvacetiminutovky se nesly ve vyrovnaném duchu. Oba soupeři se těžko dostávali do útočného pásma, brankáři museli řešit pouze jednoduché střelecké pokusy.

Do třetí třetiny tak Oceláři vstoupili stále s jednobrankovým mankem. Hned od úvodního vhazování byla z Třineckých znát snaha se stavem utkání něco udělat. Slezané se drželi v útočném pásmu, v několika dobrých šancích ale neuspěli. Ujala se tak až skrytá střela Martina Marinčina od modré čáry, kotouč přesně zaplachtil mezi Kloučkovy betony. Po srovnání se Oceláři dostali do velkého tlaku, vidět byla hlavně první formace, pardubický brankář ale další kotouč za svá záda nepustil.

V padesáté druhé minutě mohli Slezané jít poprvé v utkání do vedení, po rychlé akci Adámka se do vyložené příležitosti natlačil Daňo, slovenský forvard ale svou druhou branku v utkání nepřidal. Oceláři se následně trochu stáhli a na soupeře vyčkávali ve středním pásmu. Dynamo se marně snažilo překonat obranný val třineckého celku. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny se do přečíslení dvou proti jednomu vydali Roman s Nestrašilem, první jmenovaný ale svou dělovku do sítě nenamířil.

Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, prodloužení mohl hned po padesáti vteřinách ukončit Nestrašil, proti Kloučkovi ale neuspěl. Ve velké příležitosti následně byl Marcinko, kterého uvolnil Růžička, slovenský útočník ale v sólu neuspěl. V podobně vyložené šanci pak byl o chvíli později Daňo, ale on ale samostatný nájezd neproměnil. Minutu před koncem pak po chybě Dynama v útočném pásmu na Kloučka ujížděl Martin Růžička, třinecký útočník ale přestřelil.

Rozhodnout tak musely nájezdy. Po pěti pokusech na obou stranách byl stav vyrovnán 1:1, šlo se tedy do náhlé smrti. Nejprve se prosadili hostující Koffer a třinecký Růžička, následovaly tři série neúspěchů. V desáté sérii se trefil Patrik Poulíček, Andrej Nestrašil nedokázal zareagovat a dva body tak získali hosté.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Jsem spokojený s výkonem. Myslím si, že jsme hráli velmi dobře. Dostali jsme dvě slepené branky, které nám ubraly trošku mentální síly. Kluci zabrali, ale měli to těžké. Bušili na bránu bez výsledku, selhali jsme v produktivitě. Bod na víc jde soupeři a myslím si, že je to krutý výsledek za hru, jakou jsme předváděli."

David Havíř (Pardubice): "Přijeli jsme do Třince s trošku defenzivní taktikou na brejky. Věděli jsme o síle soupeře a přesvědčili jsme se o ní, ale drželi jsme se skvěle do 47. minuty, potom Třinec vyrovnal. Díky bojovnosti a úsilí našich hráčů i v předbrankovém prostoru jsme udrželi výsledek 2:2. V prodloužení byl Třinec jasně lepší, na nájezdy jsme měli štěstí. Jsme rádi za bod na víc a chtěl bych poděkovat hráčům za jejich přístup."


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice