Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Třinečtí junioři v prvním utkání nejvyšší soutěže nestačili na Energii

05.09.2020 · Jakub Kotajny
První kolo Juniorské ligy akademií nabídlo souboj třineckých Ocelářů s Energií Karlovy Vary. Slezané na západu Čech chtěli odčinit porážku z předsezónní přípravy, Energetici však zásluhou dvou branek v úvodních osmi minutách Třinci odskočili a ve zbytku utkání dokázali svůj náskok udržet.
2.kolo, sobota 5.9.2020
Karlovy Vary
Třinec
4:2
KV Arena
Třetiny: 2:0, 1:2, 1:0 

Branky a nahrávky: 7. Adámek (Pohanka), 8. Rozhon (Jiskra, Tureček), 22. Kupčo (Jiskra, Bačo), 48. Tureček (Bulka, Sapoušek) - 23. Ramik (Kubíček), 30. Wardas.

Rozhodčí: Šindel - Gerát, Brejcha.

Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.

Diváci: 96.

Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

 
Hamrla – Benda, Krajčík, Bulka, Tureček, Stejskal, Pohanka, Cestr – Adámek, Novotný, Šmajda, Kupčo, Sapoušek, Bačo, Rozhon, Jiskra, Rymon, Seidler, Remeš
Švančara (8. Švehlák) – Kareš, Homola, Kyselý, Kubíček, Marcinko, Hrůzek – Čmiel, Ramik, Matěj, Stránský, Wardas, Jobánek, Petrovský, Moškoř, Przybyla, Kašpárek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Úvod první dvacetiminutovky byl v režii Energetiků, kteří mohli brankové skóre utkání otevřít již v polovině šesté minuty, akci Víta Jiskry však úspěšně zneškodnil třinecký Švančara. Maskovaný Ocelář ale dlouho čisté konto neudržel, dělovka Lukáše Adámka z prostoru levého kruhu v čase 6:12 již skončila za jeho zády. Síťka za zády brankáře Ocelářů se znovu rozvlnila hned o minutu později, domácí Petr Rozhon dokázal opět využít nebráněný prostor v levém kruhu a vyhnal Patrika Švančaru z branky Třince. Příchod Štěpána Švehláka do ocelářské svatyně nejspíš vnesl klid na hokejky hráčů z pod Javorového. Třinec začal hrát koncentrovaněji, ani jednu branku ale vstřelit nedokázal. Gól si však nepřipsali ani Energetici a po siréně tak hráči odcházeli do útrob KV Areny za stavu 2:0 ve prospěch Západočechů.

Začátek druhé třetiny se mohl nést ve znamení kontaktní branky Ocelářů, Třinec však nedokázal využít přečíslení a dopředu tak mohli domácí. Ti si dokázali vytvořit tlak v pásmu hostů a po střele Lubomíra Kupča se jim navíc podařilo i odskočit na rozdíl tří branek. Radost hráčů s drakem na prsou tak přinesla až druhá polovina třiadvacáté minuty. V přesilové hře se podařilo Michalu Ramikovi napodruhé překonat bezmocného Hamrlu v brance Energie. Na rozdíl jedné branky se svěřenci Jiřího Juříka dostali o sedm minut později, po chybě domácího beka se prosadil navrátilec do sestavy Třince, Tommy Wardas, který si v minulé sezóně vyzkoušel hru za Atlantikem. Zbytek prostředního dějství již branku nepřinesl a po čtyřiceti minutách hry svítil na kostce ve svatostánku karlovarského hokeje stav 3:2 z pohledu Energie.

Zavěrečná část hry slibovala zajímavou podívanou, ve finále však přinesla pouze jedinou trefu. Na konečných 4:2 upravoval český reprezentant ve službách Energie, David Tureček. Úvodní zápas tak bodový zisk Třinci nezajistil, i přesto ma trenérský tým mladých Ocelářů na čem stavět.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): Toto utkání nám uteklo v první třetině, kdy jsme nestačili zachytit nápor domácích hráčů. Vytvořili jsme si čtyři vyložené šance, které jsme neproměnili. Od druhé třetiny si myslím, že už byl zápas vyrovnaný a do zápasu jsme se kupodivu dostali ve vlastním oslabení. Pak tam byly nějaké sporné výroky, které jsme klasifikovali jinak, než soupeř a rozhodčí. Z toho jsme dostali čtvrtou branku. Bohužel jedeme domů s prázdnou.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno