Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorost v prodloužení padl s Litvínovem

13.02.2020 · Jakub Kotajny
Svěřenci Reného Muchy v patnáctém kole skupiny O pořadí v play-off přivítali na domácím ledě hokejisty litvínovské Vervy. Po inkasované brance ve druhé třetině se Třinec dostal do několika šancí, z gólu se však mladí Oceláři radovali až v poslední třetině. Po vyrovnaných šedesáti minutách dospělo utkání do prodloužení, kde nakonec druhý bod pro Litvínov vystřelil Dej.
OPP15, čtvrtek 13.2.2020
Třinec
Litvínov
1:2p
WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:1, 1:0 – 0:1  Branky a nahrávky: 52. Przybyla (Petrovský, P. Buják) – 26. Iljuk (Kočárek, Špaček), 62. Dej (Krocker, Hora). Rozhodčí: Čahoj – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 6:7, navíc Wawrzkiewicz (TRI) osobní trest na 10 minut za vražení na hrazení. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 42:30. Diváci: 62. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. 
Halouzka – Mošnička, Andrle, Ročák, Žabka, P. Buják – Šutý, Pánek, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Volas, Hlávka, Procházka.
Čermák – Vyhlídal, Kuchař, Filip, Hocelík, Werner, Hora – Špaček, Postl, Beran, Adámek, Kočárek, Iljuk, Krocker, Šprynar, Dej.

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Vstup do utkání byl na obou stranách velice aktivní, první velkou šanci likvidoval Halouzka již ve třetí minutě, kdy zneškodnil ránu hostujícího kapitána Krockera. Stejný hráč Litvínova byl i u další nebezpečné akce o dvě minuty později, ani přečíslení dva na jednoho však branku Vervě nepřineslo. Stejné přečíslení měli na druhé straně k dispozici i Oceláři, Volasovo zakončení však mezi tři tyče hostujícího Čermáka nemířilo. V další části úvodní dvacetiminutovky se sice oba celky snažily vsítit branku a odskočit tak svému sokovi, žádnému ze soupeřů se to však nepovedlo, po první siréně tak svítil na kostce ve WERK ARENĚ stav 0:0.

Hned dvě minuty po startu druhé periody se mohl střelecky prosadit domácí Przybyla, jeho dělovka z mezikruží ale skončila nad brankou hostů. Litvínovští se do další velké akce dostali v šestadvacáté minutě a tentokrát se už z gólu radovali, po střele z úhlu se prosadil Erik Iljuk. Ještě hůř mohlo být pro mladé Oceláře o necelé dvě minuty později, Buják musel hasit šanci Krockera, který se už natahoval po dorážce do odkryté části Halouzkovy klece. Na začátku třicáté minuty mohl srovnat třinecký Procházka, na gólmana hostů si však nepřišel.

Srovnáno mohlo být již na začátku čtyřiačtyřicáté minuty, Žabkovu střelu k pravé tyči však Przybyla dorazit za záda Čermáka nedokázal. Třinec se tak z vyrovnávací trefy radoval až ve dvaapadesáté minutě, Petr Przybyla z předbrankového prostoru nachytal Čermáka, který se nestihl včas přesunout. Remízový stav mohla ještě zvrátit přesilovka hostů v závěrečných minutách třetiny, početní nevýhodu však Oceláři zvládli a za stavu 1:1 se šlo do prodloužení.

Začátek nastaveného času ještě Třinec odehrál v oslabení, po návratu Pánka z lavice hanby dokonce mohl rozhodnout Petrovský, jeho střela však postrádala gólové parametry a Čermák tak neměl příliš mnoho práce. Spoustu práce na druhé straně však měl hlavní arbitr, který se nacházel ve velice svízelné situaci. Daniel Dej totiž trefil kotouč s takovou razancí, že nikdo z přítomných nevěděl, zda skončil v síti Ocelářů, nebo jen orazítkoval břevno Halouzkovy klece. Jelikož však hlavní sudí v této soutěži nemají k dispozici videozáznam, rozhodl se Denis Čahoj přisoudit Litvínovu vítěznou trefu a hosté tak mohli slavit.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice