Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Druhé utkání týdne dorostencům nevyšlo

11.01.2020 · Jakub Kotajny
Po páteční výhře nad Energetiky se mladí Oceláři v Liberci utkali s Bílými Tygry. Svěřenci Reného Muchy sice po dvou třetinách hráli s libereckými Tygry 2:2, třetí dvacetiminutovka však již patřila domácím. Ti dokázali překonat Jakuba Klimka v brance Třince hned třikrát a nakonec se radovali z vítězství 5:3.
OPP10, sobota 11.1.2020
Liberec
Třinec
5:3
Home Credit Arena
Třetiny: 1:0, 1:2, 3:1  Branky a nahrávky: 16. Gajda (Měchura, Hladík), 27. Gajda (Meisel), 44. Plos (Jenčovský, Gajda), 46. Měchura (Kříž, Vyhlídko), 60. Böhm (Putz, Vodlan) – 27. Petrovský (Wawrzkiewicz, Procházka), 31. Kašpárek (Šotkovský), 50. Žabka (Petrovský). Rozhodčí: Mareš – Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 7:6, navíc Žabka (TRI) trest na 5 minut a do konce utkání za hrubost. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.  
Krátký – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Rybář, Meisel, Tůma – Putz, Vyhlídko, Voldan, Jenčovský, Kříž, Měchura, Plos, Gajda
Klimek – Hykl, Andrle, Ročák, Žabka, P. Buják, Hrůzek – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu 10. kola skupiny o pořadí v play off byl mírně křečovitý. Soupeři sice prověřovali gólmany v obou brankách svými střelami, ty však ochráncům hokejových svatyní velké problémy nenadělaly. Prvním těžším zákrokem se tak blýskl až třinecký Klimek v polovině sedmé minuty, kdy dokázal zneškodnit oba pokusy nadvakrát zakončujícího Měchury. O dvě minuty později zahrozili Oceláři, Servác Petrovský si položil Krátkého a mohl zakončovat do prázdné klece, touš mu však na polední chvíli utekl a z nadějné šance nebylo nic. Gól tak diváci v Home Credit Aréně viděli až v šestnácté minutě, kdy se v přesilové hře dokázal prosadit liberecký Petr Gajda. Domácí útočník projel do pásma Ocelářů jako nůž máslem a střelou po zemi našel skulinku pod betonem Klimka. Hned dvanáct vteřin po úvodní brance se však proti pravidlům provinil domácí Vyhlídko a Oceláři měli možnost srovnat, početní nevýhodu však domácí zvládli bez obdržené branky. Gól nepadl ani do přestávky a první třetina tak patřila Tygrům, kteří ji ovládli těsně 1:0.

Bílí Tygři mohli svůj náskok navýšit hned sedmnáct vteřin po úvodním vhazování ve středovém kruhu, Lukáš Plos však tváří v tvář Klimkovi branku přestřelil. Domácí zahrozili i v pětadvacáté minutě, mezi beky dokázal najít cestu Filip Kříž, jeho střelu na lapačku však Klimek zvládl zneškodnit. A tak první, kdo skóroval v druhé dvacetiminutovce byl Třinec. Dawid Wawrzkiewicz svým pasem přesně našel v levém kruhu stojícího Serváce Petrovského a ten svou dělovkou do vzdálenějšího růžku Krátkého klece srovnal stav utkání. Skóre se však měnilo hned po sedmatřiceti sekundách. Vedení Tygrům vrátil svým druhým gólem v tomto utkání Petr Gajda. Liberecký forward to udělal podobně jako v případě první trefy, po průniku před Klimka však tentokrát trefil prostor pod lapačkou maskovaného Oceláře. Dvě minuty nato mohly jít šelmy do dvoubrankového vedení, Putzův pokus z mezikruží však Klimek vytěsnil vyrážečkou. Ocelářům se naskytla veliká příležitost ke srovnání hned na začátku třicáté minuty a třinečtí ji dokázali využít. Při akci dva na jednoho se ocitli Šotkovský s Kašpárkem. Ondřej Šotkovský těsně před Krátkým naservíroval kotouč na hůl Alexandra Kašpárka, kterému stačilo jen trefit odkrytou klec Liberce a rázem bylo zase srovnáno. Stav 2:2 však nemusel vydržet dlouho, ve dvaatřicáté minutě se před Klimkem ocitl Kříž, liberecký útočník však na třineckého gólmana nevyzrál. Hned vzápětí měl práci Krátký v brance Tygrů, domácí brankář si však poradil s pokusem jednoho z Ocelářů i s následnou dorážkou Šotkovského. Ani jeden z celků však už v této třetině žádnou branku nepřidal a po čtyřiceti minutách na kostce svítil smírný stav 2:2.

Hned na začátku posledního dějství se Oceláři dostali po faulu Bujáka do početní nevýhody a Liberec trestal. Lukáš Plos dorazil odražený kotouč za záda Klimka a rázem museli Oceláři zase dotahovat. O minutu později však mohlo být pro třinecké ještě hůř, hattrick se pokoušel zkompletovat Gajda, tentokrát však Klimek pokus domácího forwarda zlikvidovat. Na co však již Klimek nestačil byla střela Adama Měchury v šestačtyřicáté minutě. Liberecký útočník, který v letošní sezóně zatím získal osm kanadských bodů trefil touš přesně pod břevno a poslal tak Tygry do dvoubrankového vedení. Měchura mohl zvýšit náskok hned o tři minuty později, tentokrát ale Klimka zachránila branková konstrukce. Oceláři mohli srovnat hned o minutu a půl později, pokus Patrika Šutého ze záporného úhlu však podle verdiktu hlavního arbitra za brankovou čarou neskončil. Oceláři si tak na kontaktní branku museli ještě čtyři vteřiny počkat. Hned po buly se ke kotouči dostal Boris Žabka, který z modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Premiérová trefa slovenského beka v této sezóně tak znamenala snížení na 3:4. Rozdíl jedné branky vydržel i po střele Adama Měchury, který opět hledal volné místo v horní části Klimkovy klece. Hned po přerušení hry se však do jednoho z libereckých pustil Žabka, který byl za svoji hrubost následně odměněn trestem do konce utkání. Necelé dvě minuty po Žabkově vyloučení Ocelářům znovu zatrnulo, dvoubrankový Gajda se dostal opět do úniku a jen díky dobré reakci Klimka nezavršil hattrick. Jednapadesát sekund před poslední sirénou však již liberečtí slavili, prázdnou klec Ocelářů, kteří ještě závěr zápasu zkusili v šesti, trefil Martin Böhm. Po vítězství nad Energií tak třinečtí dorostenci okusili hořkost porážky, chuť si však budou moci spravit již v pátek proti Slavii.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice