Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářské juniorské derby vyhrály Vítkovice

07.01.2020 · Dominik Stošek
Všechno jednou končí. Oceláři po velice vyrovnané hře bohužel do své skvělé série šesti výher v řadě další vítězství nezapíšou. V ocelářském derby nestačili na Vítkovice a prohráli 2:4. Rozhodla první třetina, ve které domácí celek vstřelil dvě branky. Ve třetí části sice Oceláři zásluhou Mastiče a Havránka snížili, avšak vyrovnat stav se jim už nepodařilo.
32.kolo, úterý 7.1.2020
Vítkovice
Třinec
4:2
Ostravar aréna
Třetiny: 2:0, 0:0, 2:2  Branky a nahrávky: 10. Tvrdý (Bochnak, Piták), 12. Lednický (Bílý), 46. Tvrdý (Mrva), 54. Lednický – 51. Mastič (Krč), 53. Havránek (Mastič, Stránský). Rozhodčí: Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 40:34. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.  
Piták – Bystroň, Bílý, Smolka, Zapletal, Kunc, Věntus, Machů – Tvrdý, Bernovský, Lednický, Krejsa, Bochnak, Mrva, Kylnar, Potočný, Vojtovič
Švehlák – Mikulec, Jenáček, Vacula, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Plandor, Matěj, Dobša

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

První třetina moravskoslezského derby se nesla zejména ve své první polovině v duchu hry nahoru-dolů a zapříčinila tak mnoho práce pro oba brankáře. Hra byla vyrovnaná s šancemi na obou stranách a bylo už od prvních okamžiků zjevné, že toto derby bude mít náboj. Naneštěstí pro naše Oceláře Vítkovice udeřily jako první, a to hned dvěma slepenými brankami. Nejprve se v 10. minutě střelou z mezikruží prosadil Jiří Tvrdý a o necelé dvě minuty později, po vybídnutí od Bílého, zakončoval střelou zápěstím ze stejné pozice přesně mezi tři tyče Vojtěch Lednický. V 16. minutě se musel na trestnou lavici posadit za držení Mikulec, domácím Vítkovicím se ale obranný blok našich Ocelářů nepovedlo rozhodit, a i za pomoci Švehláka naši junioři své oslabení ubránili bez úhony.

Druhá třetina od svého počátku dělala zrcadlo třetině první. Od prvních minut mohli diváci v Ostravě sledovat hru, která se přelévala ze strany na stranu. Už v 21. minutě předvedl výborný zákrok domácí brankář Piták, který vyrazil Havránkovu střelu svým ramenem. O pár okamžiků později pálil po kombinaci s Mastičem Krč, který pouze nastřelil Pitákův beton. Oceláři si díky dobrému úvodu vynutili přesilovou hru, ve které ale opět vynikal bezchybný Piták. Vítkovický gólman si poradil jak s několika dorážkami Stránského před brankou, tak i s Vaculovou střelou od modré. V 28. minutě pelášil v samostatném úniku vstříc Pitákovi Geidl, jeho pokus ale domácí brankář zachytil do své výstroje. V 31. minutě se kotouč přeci jen za záda Pitáka dostal, naneštěstí však branka Stránského nemohla platit, protože jeden z Ocelářů operoval v brankovišti. O necelých deset sekund později Pitákovi pomohla branková konstrukce, Havránkova střela totiž pouze orazítkovala tyč a odletěla do rohu kluziště. V 34. minutě naopak pohrozili hosté, Dobša svou střelou však opět pouze nastřelil brankovou konstrukci Švehláka. Ve zbytku druhé třetiny se nic zajímavého nestalo.

Třetí třetina bylo z hlediska gólové podívané pro diváky nejzajímavější. Úvodní minuty třetí periody patřily Vítkovicím. Ve 44. minutě přenechal kotouč Lednický Bernovskému, který ranou bez přípravy prověřil pozornost Švehláka. O minutu později pálil z levé strany Bochnák, jehož střelu Švehlák vyrazil svým betonem. V čase 45:08 Vítkovice díky aktivitě přeci jen vytěžily další branku. Po delším tlaku v útočném pásmu zakončoval z levého kruhu střelou do růžku Švehlákovy klece Jiří Tvrdý, který se prosadil podruhé v utkání. V 51. minutě se našim juniorům podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Maxim Mastič svou prudkou přízemní střelou připravil Pitáka o čisté konto. O necelé dvě minuty později bylo na naší střídačce ještě veseleji. Ve zmatku v předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Marek Havránek a přesnou střelou zadělal na drama. Bohužel v 54. minutě přišla studená sprcha. Nenápadné nahození Vojtěcha Lednického smolně doplachtilo nad Švehlákovým ramenem až za brankovou čáru. V závěru utkání se ještě Oceláři pokusili o hru v šesti hráčích v poli, avšak vítkovičtí hráči si závěrečné minuty zkušeně pohlídali a nepustili naše juniory k žádnému dramatu.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice