Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Kanonáda juniorů: Piráti kontra Oceláři 1:8!

19.12.2019 · Šárka Kolková
Svěřenci trenéra Jiřího Juříka zamířili před vánočními svátky na venkovní trip, ve kterém se nejprve představili na kluzišti Chomutova. Třineckým mládežníkům vyšlo utkání na severu Čech na podtrženou jedničku! Domácí Piráty totiž vyprovodili z ledu potupným debaklem, na kterém se po dvou gólech podílelo hned kvarteto hostů. Výborná práce, kluci!
29.kolo, čtvrtek 19.12.2019
Chomutov
Třinec
1:8
Rocknet Aréna
Třetiny: 0:2, 0:3, 1:3  Branky a nahrávky: 49. Jungvirt (Pech) – 8. Matěj (Jenáček), 13. Krč (Pastor), 29. Jenáček (Plandor), 33. Konečný (Havránek, Radzienciak), 39. Jenáček, 50. Matěj (Procházka, Petrovský), 58. Konečný (Petrovský, Mikler), 59. Krč (Procházka). Rozhodčí: Jechoutek - Ondráček, Svoboda. Vyloučení: 8:6, navíc Berčík (CHM) osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 27:42. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:8.  
Běhula (21. Petržílka) – Pöschl, Petrásek, Šuráň, Ludvík, Vaněk, Jungvirt – Švec, Popelka, Prokop, Jaroš, Berčík, Janeček, Svoboda, Lobodowski, Pech
Švehlák – Radzienciak, Jenáček, Vacula, Cienciala, Kyselý, Hrůzek – Havránek, Krč, Stránský, Petrovský, Pastor, Mikler, Geidl, Konečný, Plandor, Matěj, Procházka

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do úvodní části vstoupil hosté velmi aktivně a diktovali tempo hry. Hned v prvních minutách zkoušel skórovat Cienciala, jenže Běhula si s jeho střelou hravě poradil. Až chvíli poté se stav změnil a nebyl to nikdo jiný než kapitán Ocelářů Pavel Matěj, který se pohotově trefil do odkrytého místa v domácí bráně. O pět minut později se prosadil další hostující hráč, tentokrát to byl Tomáš Krč, který z bekhendové strany zvýšil náskok Ocelářů. V závěru se třinecké juniorce povedlo získat ještě početní výhodu, ve které byli vidět především oba nejproduktivnější Oceláři Havránek s Geidlem, ale ani jednomu se nepodařilo skórovat.

Začátkem druhé třetiny putoval na střídačku Pirátů Běhula a mezi tři tyče se postavil Petržílka, ale ani on nezabránil třineckým juniorům v jejich velkolepé kanonádě. Oceláři se v polovině zápasu ocitli v oslabení a z jejich řad byli vyloučeni hned dva hráči. Slezané byli i tak k nezastavení a o třetí branku utkání se postaral Šimon Jenáček. Čtvrtá gólová akce vyšla Viktorovi Konečnému, jenž po krásné přihrávce posunul puk do odkryté klece. Minutu před koncem druhé části se znovu připomenul Šimon Jenáček, který zařídil už pětigólový náskok.

Závěr zápasu pokračoval ve stejném duchu. Ve čtyřicáté deváté minutě sice překvapil Švehláka domácí Tomáš Jungvirt, který profitoval z početní převahy Pirátů a snížil, jenže třinečtí junioři si připravili rychlou odpověď a kapitán Pavel Matěj zaznamenal druhou trefu. Tři minuty před závěrečnou sirénou ještě zvýšil náskok Viktor Konečný, kterému se podařilo skórovat díky úspěšné dorážce. Osmou branku Ocelářů pak vsítil Tomáš Krč, pro něhož to rovněž byla už druhá trefa čtvrtečního utkání. V pátek se naši junioři představí na ledě dalšího severočeského rivala, tentokrát zkusí uspět v Litvínově.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice