Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vůle, zvraty a zklamání - Oceláři prohrávají 1:2 na zápasy

20.03.2010 · Adam Sušovský
Parádní hokejovou podívanou přineslo třetí utkání čtvrtfinálové série. Oceláři v něm třikrát prohrávali a prodloužení vystřelili zásluhou velké obětavosti až 25 vteřin před koncem. V nastavení však vstřelili vítěznou branku hosté.
ČF3, sobota 20.3.2010
Třinec
Pardubice
4:5p
Třetiny: 1:1, 2:2, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky:17. Kohn (Růžička), 34. Peterek (Květoň), 36. Bonk (Kohn, Růžička), 60. Bonk (Balej, Cartelli) - 11. Sýkora (Pivko), 21. Havíř (Kolář), 28. Sýkora (Pineault, Cetkovský), 41. Kolář (Koukal), 63. Koukal (Kolář) Rozhodčí: Šindler, Hradil – Kalivoda, Charvát. Vyloučení: 9:8, navíc Květoň (Třinec), Hašek (Pardubice) 10 min.. Využití: 1:1 . V oslabení: 1:1. Diváci: 4 385. Střely na branku: 33:38.  4385
Hamerlík – Hrabal, Seman, Malec, Zíb, Cartelli, Platil, Vosátko, Lojek – Růžička, Bonk, Kohn – Květoň, Peterek, Martynek – Polanský, Pospíšil, Kanko – Polák, Tomas, Balej.
Hašek – Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, MacKenzie – Kolář, Koukal, Starý – Pineault, Špirko, Somík – Sýkora, Zohorna, Pivko – Cetkovský, Kousal, Rákos – Nahodil.

Komentář k zápasu

Od samého počátku utkání jsme sledovali velmi vyrovnaný zápas, přičemž si první lepší střeleckou pozici vypracoval Seman. Ránou z mezikruží ovšem nechal pouze vyniknout pozorného Haška. Oproti prvním dvěma utkáním se pozice týmů prohodila a aktivnější v útoku byli Třinečtí. Také to byl důvod k rychlým a nebezpečným brejkům Pardubic. Ten první Východočeši potrestali v polovině první třetiny, když v oslabení vyrazili do přečíslení a střelec Petr Sýkora nedal přesunujícímu se Hamerlíkovi šanci – 0:1. Zaplněná Werk aréna vycítila, že naši hráči potřebují podpořit a hnala je za vyrovnáním. Ještě před tím však přišla šance Pardubic, kdy vylekal všechny přítomné nebezpečnou ránou Hamerlík. Vytoužené vyrovnání přišlo hned posléze. Na levé straně se totiž puku ujal Ladislav Kohn a přes clonícího Bonka propálil dezorientovaného Haška.

Oceláři tedy šli do šaten v gólové euforii. Ta však zhořkla hned 40 vteřin po úvodním buly druhého dějství. Pardubice totiž odolaly počátečnímu tlaku domácích a potvdily to, co je jejich nejsilnější zbraní – rychlý přechod do útoku; Kolář našel Davida Havíře a bylo vymalováno – 1:2. Oceláře inkasovaná branka očividně zaskočila a Pardubických bylo v tu ránu na ledě plno. Hodně nepříjemně bylo Třineckým, když pálil bekhendem vedle Cetkovský a posléze, když zvonila tyč po tvrdé bombě Kočího. Velký tlak Východočechů však přecejen gradoval brankou. V přesilové hře totiž napřáhl od modré znovu Petr Sýkora a Pardubice vedly 3:1. Hra se přitvrdila a začaly ji zdobit emoce na obou stranách. To nakonec hrálo do karet Ocelářům, kteří se dokázali postavit zpět na nohy. Taky oni totiž vstřelili branku v oslabení. Květoň totiž výborným forčekingem přinutil obránce Pardubic chybovat, a našel před brankovištěm Jana Peterka. Ten měl situaci jednoduchou a překrásnou kličkou řekl Haškovi „Dobrý den“ – 2:3. Kontaktní branka byla voda na mlýn nabuzeným Ocelářům, kteří přidali záhy vyrovnávací branku. V přesilové hře totiž s vypětím sil udržel Kohn ve spolupráci s Růžičkou pásmo, rychle vrátili hru do předbrankového prostoru, kde byl nadvakrát nejdůraznější Radek Bonk – 3:3.

Bohužel ani nástup do třetí třetiny Ocelářům nevyšel. Od úvodního buly uběhlo pouze 8 vteřin. Koukal obral za bránou o puk Lojka a naservíroval přesně puk na hokejku nehlídaného Petra Koláře; Hamerlík jen bezmocně přihlížel – 3:4. Od té doby tempo hry upadlo. Pardubice totiž dobře zavřely střední pásmo a poctivě bránily, nedaly se očekávat ani velké a nerozvážné výpady do útoku – to mělo za následek relativní klid před oběma gólmany. S příbývajícím časem však přecejen přicházel alespoň náznak třineckého tlaku. Zřejmě největší šanci si po přihrávce Peterka vypracoval Seman, Dominátor však jeho zakončení vytáhl mrštným a ohebným ramenem. Strůjce této akce, kapitán Peterek měl taky dvě nadějné šance. V obou případech si ovšem vylámal zuby na ležícím Haškovi. Ocelářům se nedala upřít snaha a obrovská vůle ve vyrovnání. Osudnou se stala závěrečná dvouminutovka. Při power-play domácích totiž mohl rozhodnout Pineault, ale prázdnou bránu z dobré pozice netrefil. A pak to přišlo! Radek Bonk vyhrál 25 vteřin před koncem oficiální hrací doby buly pro Cartelliho, který z jedné nabil Balejovi, po jehož ohnivé ráně doskákal puk na hůl centra formace – v Třinci vypuklo davové šílenství, důrazný centr totiž propasíroval puk za Haška – 4:4!

Vytoužené prodloužení ovšem znovu netrvalo dlouho. Oceláře totiž srazila individuální chyba, kterou umí Pardubice s velkou parádou trestat. Nabídnuté přečíslení totiž dvojice Jan Kolář a Petr Koukal dokázala využít a druhý jmenovaný překonal vyjetého Hamerlíka. Pardubice tak Ocelářům oplácí porážku na vlastním ledě a ujímají se vedení v sérii 2:1. Další utkání je na programu zítra.

Ohlasy trenérů

Břetislav Kopřiva (HC Oceláři Třinec):
Bylo to velmi důležité utkání a nás moc mrzí, že po tom průběhu, kdy jsme třikrát vyrovnali, nemám bod za výhru. Rozhodly individuální chyby hráčů, které pramenily z toho, že se kluci chtěli doma předvést a tlačit dopředu. V Pardubicích jsme hráli směrem dozadu pozorněji. Po vyrovnání na 3:3 to bylo o jednom gólu, my jsme pak se štěstím v závěru vyrovnali. V prodloužení nás znovu přečíslili, v tomhle jsou silní. Musím ale ocenit vůli hráčů a věřím, že se ještě do série vrátíme.

Václav Sýkora (HC Eaton Pardubice):
Bylo to nesmírně dramatické utkání, které nabídlo vše, co může zápas play off nabídnout. Bylo k vidění velké nasazení hráčů z obou stran, krásné akce, hodně gólů, dramatický vývoj skóre až do konce. Zejména nás mrzí ta druhá třetina, kdy jsme hodně šancí nevyužili. Pak jsme mohli rozhodnout i při power play, kdy jsme netrefili prázdnou branku a místo toho jsme inkasovali. Oceňuji vekou vůli a ukázku psychické odolnosti, že i v této situaci jsme zápas zlomili na svou stranu.


×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice