Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářská juniorka po boji padla s Energetiky

16.11.2019 · Martin Stebel
V dalším kole juniorské soutěže přicestoval v sobotu do Třince tým z Karlových Varů. Mladí Oceláři sice podali statečný a bojovný výkon, ale proti vysoce favorizovanému sokovi body nezískali.
19.kolo, sobota 16.11.2019
Třinec
Karlovy Vary
1:3
Mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 0:1, 1:2  Branky a nahrávky: 47. Cienciala (Matiaško) – 28. Benda (Kořán, Konášek), 42. Černý (Kořán), 60. Jiskra (Novotný, Křehlík). Rozhodčí: Cabák - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 78. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.  
Švančara – Radzienciak, Jenáček, Cienciala, Grygar, Šulák – Havránek, Krč, Stránský, Pastor, Geidl, Mastič, Lipiansky, Konečný, Čmiel, Matiaško, Matěj, Ramik, Dobša
Horák – Stejskal, Kořán, Mikulec, Benda, Cestr – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Korčmaroš, Černý, Adámek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Po pátečním utkání proti Plzni přicestoval do Třince další soupeř ze západu Čech. Druhý tým tabulky z Karlových Varů byl v úvodu aktivnější, ale Oceláři nepouštěli hosty do trvalejšího tlaku. Hrálo se ve vysokém tempu, ovšem vyložených šancí nebylo mnoho. Skóre se mohlo změnit teprve v závěru třetiny, kdy při vlastním oslabení zkoušel hostujícího Horáka pokořit reprezentant Čmiel, jenže v rozhodujícím okamžiku třinecký mladík nezachoval chladnou hlavu.

Zajímavější věci se odehrávaly až ve druhé třetině. Nejdříve měli více ze hry svěřenci trenérské dvojice Juřík-Malík. Nadějně vypadala například střela Mastiče, která nadělala Horákovi velké obtíže. Na druhé straně zahrozil Benda, jenž nebezpečně pálil z křídla. Stejný hráč se ovšem prosadil krátce poté. Energie v té chvíli hrála početní převahu a právě Vít Benda po kombinační akci utaženou střelou otevřel skóre.

Západočeši svůj náskok vylepšili krátce po startu třetí periody. Stalo se tak paradoxně při vlastním oslabení, kdy třineckým utekl Daniel Černý a rychlou brejkovou situaci dotáhl do zdárného konce ránou pod víko. Odpověď Ocelářů přišla ve 47. minutě, kdy měl dostatek času mezi kruhy Filip Cienciala a nepříliš prudkým pokusem poprvé překonal jinak spolehlivého Horáka. V závěrečných minutách ještě Oceláři vyvinuli urputnou snahu o vyrovnávací trefu, jenže Energie drama nepřipustila. Vteřinu před poslední sirénou navíc dal razítko na vítězství střelou do prázdné branky Vít Jiskra.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (asistent trenéra HC Oceláři Třinec): "Vyšli jsme bodově naprázdno, ale hráli jsme velmi dobře. Bohužel se nám nepodařilo šance proměnit, naopak soupeř prakticky vytěžil z minima maximum. Energie má velice dobrý tým, právem je na čele tabulky. Vyhořeli jsme v zakončení, což nás trápí, ale výkon byl stejně jako včera proti Plzni velmi solidní. Na tyhle výkony budeme chtít navázat. Někdy jsou takové zápasy, kdy jste lepší, ale neodrazí se to na výsledku. Musíme myslet pozitivně. Makáme dál!"
×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice