Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Ocelářská juniorka zdolala Vítkovice i podruhé!

20.03.2019 · René Sasyn
Junioři zvládli i druhý domácí zápas proti vítkovické Rideře a do Ostravy tak pojedou s náskokem dvou vyhraných zápasů. Ve velice vyrovnaném duelu jsme sice první branku viděli až v jednadvacáté minutě, o to zajímavější ale byla koncovka tohoto utkání. Tu nakonec zvládli lepe hráči s drakem na prsou a v Ostravě tak budou mít možnost celou sérii ukončit.
ČF2, středa 20.3.2019
Třinec
Vítkovice
3:1
mini WERK ARENA
Třetiny: 0:0, 2:0, 1:1  Branky a nahrávky: 21. Raška (Peterek, Hladonik), 33. Peterek (Havránek), 59. Michálek (Chovaniak, Hladonik) – 55. Baláž (Toman). Rozhodčí: Kašík – Hanzlík, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.¨ Stav série: 2:0.  
Malík – Krzak, Chovaniak, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tománek, Pastor, Geidl, Peterek, Raška, Hladonik, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček
Piták – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Machů, Věntus – Konečný, Fridrich, Baláž, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Toman, Ivan

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupily oba týmy velice aktivně a mohli jsme vidět plno zajímavých soubojů, hlavně tedy o střední pásmo. Ve svých obranných pásmech si obě obrany dávaly velice pozor, aby neudělaly žádnou chybu, protože každá chyba by je stála hodně sil. První nenápadnou šanci jsme viděli ve čtvrté minutě, když se Krzak dostal ke kotouči na vrcholku pravého kruhu. Na nic nečekal, okamžitě vypálil švihem a po jeho pokusu zazvonila levá tyč Pitákovy brány.

Na další šanci jsme čekali až do devatenácté minuty, když Peterek ujel v situaci dva na jednoho společně s Davidem Homolou. První jmenovaný se rozhodl v dobré pozici předložit kotouč Homolovi, ten jej perfektně zpracoval a udělal Pitákovi krásnou kličku do protipohybu. Gólman Vítkovic už byl tedy překonán, jenomže Homola byl v poslední chvíli atakován obráncem hostů a díky tomuhle ataku netrefil zcela prázdnou bránu, která stála před ním.

Do druhé třetiny vlétli domácí doslova jako uragán. Už po 18 vteřinách zavezl kotouč podél levého mantinelu Jonáš Peterek, šikovně si všiml, že mu před bránu najíždí Adam Raška a tak na něho poslal krásnou žabičku. Tu se povedlo Adamovi Raškovi sklepnout přímo ze vzduchu a protlačit ho mezi tělem a paží Pitáka. Poté se hra celkem přiostřila a měli jsme možnost vidět několik vyloučení. Hosté dostali ve dvaatřicáté minutě možnost přesilové hry, jenomže ta se jim vůbec nepovedla. V čase 32:46 dokázal všem ujet Jonáš Peterek a v cestě už mu stál pouze Piták. Jonáš Peterek se rozhodl pro bekhendový blafák a bez problému překonal Pitáka. Domácí tak šli do dvoubrankového trháku. I do konce druhé třetiny pokračoval zápas ve velkém tempu, ale v tomhle dějství jsme už další branku neviděli.

Ve třetí třetině jsme mohli opět sledovat velmi vyrovnaný hokej. Na branku jsme ale čekali až do pětapadesáté minuty, kdy se poprvé v zápase dokázali prosadit také hosté a zdramatizovali tak koncovku utkání. Jmenovitě se o to postaral Jozef Baláž, který střelou pod horní tyč našel recept na skvěle chytajícího Malika. Vítkovice se poté urputně snažily vyrovnat, ale Oceláři předváděli velmi zodpovědnou hru dozadu.

105 vteřin před závěrečnou sirénou se rozhodl vítkovický kouč odvolat gólmana a zkusit hru v šesti, jelikož se vhazovalo před třineckou svatyní. Bohužel pro něj buly vyhráli Oceláři a kotouč se dostal až k Jakubu Michálkovi. Domácí bek objel bránu Malíka, z vlastní brankové čáry poslal puk přes celé kluziště, trefil odkrytou klec a potvrdil druhé vítězství Ocelářů v sérii.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice