Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dorostenci v derby nestačili na lídra

05.01.2019 · Jakub Kotajny
5. kolo druhé části ELIOD Extraligy dorostu přineslo do WERK ARENY derby proti Vítkovicím, které jsou aktuálně na prvním místě s devatenácti body. V prvním zápase, který naši dorostenci po pauze odehráli, byly Vítkovice papírově silnějším celkem, ale obě družstva do šaten odcházely za stavu 1:1. V dalších částech hry se již favorité probudili a po závěrečné siréně svítil na kostce stav 1:5. Bonusový pod pro Třinec urval v nastavení Petr Przybyla.
B5, sobota 5.1.2019
Třinec
Vítkovice
1:5
WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 0:2, 0:2 - N 1:0  Branky a nahrávky: 14. Petrovský, 61. Przybyla (Hrůzek) – 5. Krejsa (Petr), 22. Brada, 30. Cubo (Puchala, Brada), 43. Petr (Kotásek), 46. Kotásek (Petr). Rozhodčí: Cabák – Bartoň, Poruba. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 159. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.  
Halouzka – Cienciala, Mošnička, Andrle, Chovaniak, Bujak, Kyselý, Hrůzek – Šutý, Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Petrovský, Wawrzkiewicz, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl
Bartošák – Bystroň, Cubo, Machů, Kosina, Puchala, Veřmířovský – Holaník, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Rajčan, Brada, Schauer, Kubík

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Začátek první třetiny tohoto utkání byl poměrně vyrovnaný do chvíle, kdy se na trestnou za hákování poroučel Chovaniak. Vítkovice se usadily v pásmu, ale přesilovou hru využít nedokázaly. Jen co se však dostal vyloučený Chovaniak na ledovou plochu, vítkovický Josef Krejsa se dostal ke střele, kterou prostřelil Halouzku. Ovšem ve čtrnácté minutě se šikovně obranou soupeře prosmýkl Servác Petrovský a dokázal překonat Bartošáka. Oba celky třetinu v klidu dohrály a poroučely se do útrob třineckého svatostánku.

Druhá třetina nezačala pro domácí vůbec dobře. Neuběhla ani minuta a nejproduktivnější hráč hostů, Marek Brada, se dokázal šikovně protáhnout kolem levého mantinelu a dostal kotouč za Halouzkova záda. Ridera opět udeřila o osm minut později, kdy se po souhře s Bradou a Puchalou dostal ke střele Ondřej Cubo a zvýšil už na 3:1 z pohledu celku z Ostravy. Třinec měl v tuto chvíli ještě jednu dvacetiminutovku na to, aby dokázal náskok hostů stáhnout.

Během poslední třetiny se opět dokázaly Vítkovice prosadit, když se v čase 42:34 skóre měnilo již na 1:4. Alex Kotásek vyslal z úhlu střelu na Halouzku, ten kotouč vyrazil pouze před sebe a Dominik Petr již neměl mnoho práce a dostal kotouč za bezmocného Halouzku. Hru poznamenal poměrně velký počet osobních soubojů, které pouze přilily oheň do atmosféry tohoto derby. Stav se ale měnil ještě jednou, do akce se opět dostala dvojice Kotásek - Petr. Petr v roli nahrávače našel Alexe Kotáska a ten zvýšil na již výsledných 1:5. Poslední čtvrthodinu utkání se krom menší strkanice mezi Chovaniakem a Petrem nestalo již nic zásadního a Ridera si tedy připsala 3 body za vítězství v základní době.

Z prodloužení neuběhla ani minuta a o majiteli bonusového bodu bylo rozhodnuto. Po Hrůzkově vypíchnutí kotouče se dostal ke střele Petr Przybyla, který zajistil, že bonusový bod zůstane pod Javorovým.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice